APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Marinuoti agrastai

Agrastai – nuostabios uogos, iš jų galima ne tik uogienes virti, bet jie kuo puikiausiai tinka ir marinavimui. Marinuoti agrastai, kaip kokios lietuviškos alyvuogės, labai skanus užkandis ir kuo puikiausiai tinka prie lietuviško varškės sūrio. Jau kelintus metus jas marinuoju ir žiemos metu vaišinu savo svečius.

Šiuo metu atostogauju kaime ir stengiuosi visą uogų perteklių sukišti į stiklainius, kad tik žiemą būtų kuo džiaugtis.

26 Comments

  • Atsakyti
    Karolina
    2011-07-20 at 6:30 am

    Oho, kaip įdomu 🙂 nebūčiau net pagalvojus, kad gali būti panašu į alyvuoges 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-20 at 6:34 am

    Ne tai kad skoniu panašu, gal daugiau išvaizda. Skonis visgi kitoks nei alyvuogių.

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-07-20 at 6:50 am

    Geras, niekad nebūčiau sugalvojusi! Na ir konservavus nesu daug – mokyklos privaloma programa ir pora uogienių… Bet jei bus mūsuose agrastų, gal ir teks išbandyti 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2011-07-20 at 7:43 am

    Et.. dabar jau baigiu nagus nusigraužt. parsivežėm iš kaimo agrastų, galvoju paklausiu Renatos tų marinuotų agrastų recepto, bet nespėjau, kai agrastai pradėjo grasinti surūgsią. Tai išviriau vakar uogienę ir va tai tau…

    Nu nieko, dabar jau teks iš turgaus pirkt 🙂 Nes jie tikrai verti darymo ir skanavimo!

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-07-20 at 11:11 am

    Ir mane sugundei, eisiu agrastų 🙂

  • Atsakyti
    Rima
    2011-07-20 at 2:49 pm

    Ir pas mane jau laukia žiemos trys stiklainėliai tokių agrastų. Ačiū už receptą:)

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-07-20 at 6:25 pm

    wow koks receptukas! reiks isbandyti jei tik agrastu gausiu 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2011-07-20 at 7:37 pm

    vis dar stebiuosi žmonių beribėmis idėjomis ..įdomus variantas 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-20 at 8:14 pm

    Indre, šis marinavimo receptas labai lengvas, tik užpili marinatu ir užsuki indelius.
    Egle, gi reikėjo brūkštelti arba skambtelti, mielai būčiau pasidalinusi. Juos marinavau jau prieš savaitę, bet tik vakar sugebėjau įkelti. O agrastų uogienės ir aš išsiviriau.
    Ausrra, verta išbandyti, visus, kuriuos vaišinau buvo maloniai nustebinti.
    Rima, tikiuosi patiks.
    Neringa, rinkis kietesnius agrastus, gali būti ir nevisai sunokę, tada jų žievelė gaunasi kietoka, o vidus minkštas.
    Oditele, šį receptą vyro močiutė prieš kelis metus nužiūrėjo viename vietiniame laikraštyje. Receptą koregavau pagal savo skonį ir jau kelis metus juos marinuoju.

  • Atsakyti
    egidija
    2011-07-20 at 8:45 pm

    super idėja 🙂 būtinai išbandysiu. beje, po kiek laiko jau galima juos ragauti?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-20 at 9:11 pm

    Egidija, jiems reikia laiko pasimarinuoti, kaip agurkams. Visados skanuju žiemą, tai negaliu tiksliai atsakyti.

  • Atsakyti
    Renata
    2011-07-20 at 9:38 pm

    Kokia šauni idėja! Nesu didelė agrastų mėgėja, bet šitas receptas suviliojo:)

  • Atsakyti
    Asta
    2011-07-25 at 3:29 am

    Agrastai, nepasiekiemieji agrastai. Kaip smagu būdavo močiutės sode juos nuo krūmų raškyti. Ir nors jie teoriškai auga Australijoj, bet pažįstami australai sakė jų parduotuvėse ir turguose nėra matę 🙁
    Būsių iš tų keistų lietuvių, kurie juodos duonos nepasiilgsta, bet va agrastų… Kažkokiu būdu reiks nepamiršti šito recepto ir grįžus Europon būtinai išbandyti.

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-07-26 at 11:18 pm

    Sakykite prasau, o sitas marinato kiekis (litras vandens, stikline cukraus ir t.t.) kuriam kiekiui agrastu skirtas, kad mazdaug orientuotis, kiek pirkti- kilogramui, pusei ar dviems…

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-07-27 at 7:09 am

    Renata, labai juos mėgstu žiemą skanauti prie sūrio.
    Asta, man agrastai irgi siejasi su močiutės sodu, tik tuomet aš jų odelių nevalgydavau, iščiulpdavau saldžias seklytes, o odelėmis padendavau visą žolę aplink krūmą.
    Anonime, kadangi mano agrastai tiesiai nuo krūmo, jų nesvėriau, o ir stiklainėliai tokie nestandartiniai buvo, tai sunku išmatuoti. Bet žinau vieną patikimą būdą, kaip išsivirti marinato būtent tiek kiek reikia: agrastus sukišk į stiklainius, juos pilnai užpilk vandeniu, o po to nupilk į matavimo indą ir taip su visais stiklainėliais. Galų gale matysi matavimo inde, kiek tau marinato prireiks. Toks ne labai protingas, bet ūkiškas būdas.

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-07-16 at 9:11 pm

    paskaiciavau, man gavosi 6 puslitriniai tokiam kiekiui marinato. ale taip prisirinkau tiksliai, kad pavalgymui net neliko:))

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-17 at 6:28 pm

      Kaip gerai, Vilma, kad paskaičiavai, ačiū 🙂 Tikiuosi, žiemos metu skaniai juos suvalgysit.

  • Atsakyti
    ilona
    2013-07-22 at 12:27 pm

    Kaip kaitinti stiklainius?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-22 at 3:11 pm

      Ilona, vieni gerai soda išplautus stiklainius kaitina mikro bangų krosnelėse, kiti orkaitėse, aš labiausiai mėgstu į stiklainius įpilti verdančio vandens, kiek palaikyti, jį išpilti ir leisti nugaruoti drėgmei. Tai tiek to kaitinimo 🙂

  • Atsakyti
    ilona
    2013-07-22 at 4:05 pm

    Dekoju 🙂 as galvojau kaitint puode kaip mama darydavo 🙂 labai daug ceremoniju bet jeigu tik tiek uztenka:)

  • Atsakyti
    Zivile
    2013-07-22 at 7:40 pm

    O uzsukti reikia su specialiu irankiu ar galima tiesiog rankomis? 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-07-22 at 7:47 pm

      Živile, marinuotus agrastus visad užsuku daugkartiniais užsukamais dangteliais rankomis.

  • Atsakyti
    Darius
    2014-07-08 at 4:46 pm

    kiek mililitru turetu buti ta stikline,nes jos buna ir100 ir 200ml?

  • Atsakyti
    Darius
    2014-07-09 at 4:15 pm

    kokios talpos turi buti stikline 100ml,150ml ar200ml?

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-07-25 at 10:22 pm

      stiklinės talpa 250 ml.

  • Atsakyti
    Jolanta
    2016-08-06 at 3:56 pm

    Labai įdomus receptas. Žiūriu olimpiadą ir metu į stiklainius agrastus. Bandysim. Ačiū.

  • Komentuokite