APP/ Desertai/ Pusryčiai/ Vasara/ Visi receptai

Blynai su mėlynėmis

Būdama vasarnamyje kepiau blynus su mėlynėmis, juos valgėme užsipildami pačiu tikriausiu klevų sirupu iš Vermonto, tuo pačiu, kurį gavau dovanų nuo Jūratės. Dažniausiai amerikietiški mėlynių blynai kepami su pasukomis arba pienu ir lydytu sviestu, aš pabandžiau juos kepti tik su riebia grietinėle, rezultatas pranoko mano lūkesčius.

Dar prieš savaitę, būdama vasarnamyje, ilgėjausi Vilniaus ir maniau, kad jo labai pasiilgau. Dabar, jau penkias dienas būdama Vilniuje, jaučiu kaip beprotiškai pasiilgau Druskininkų. Pasiilgau gryno oro ir miško su mėlynėmis…

Tobuli mėlynių blynai, kurie patiko visiems, kas juos valgė. Žinant, kad jie kepami tik su grietinėle, kiek graužia sąžinė, dėl kalorijų skaičiaus, bet valgant riebumo juose visiškai nesijaučia.

Blynai su mėlynėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 1 stiklinės šviežių mėlynių
  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinių riebios 35 % grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • Pateikimui: 
  • klevų sirupo arba šviežio medaus
  • šviežių mėlynių

Eiga

1

Išmaišytus sausus produktus subėriau į skystus ir gerai išsukau. Tada į tešlą subėriau švarias mėlynes ir atsargiai sumaišiau, kad mėlynės nesusitrintų ir pasislėptų tešloje.

2

Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies kepiau nedidelius blynus. Blynus kepiau sausoje keptuvėje, jei blynai per greitai pradeda svilti, reiškia kepate per karštoje keptuvėje. Blynus ant kitos pusės reikia versti kai ant nekeptos blyno pusės pradeda kilti burbuliukai.

3

Blynus dėjome vieną ant kito, gardinome klevų sirupu ir likusiomis mėlynėmis, valgėme užsigerdami mėtų arbata. Vieni iš skaniausių, mano keptų, savaitgalio blynų.

Užrašai

Receptas adaptuotas pagal smittenkitchen.com


Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Milda
    2012-09-02 at 1:40 pm

    Ačiū už receptą! puikūs blyneliai, kažkas nepakartojamo 🙂 tobulam sekmadieniui 😉

  • Komentuokite