APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Mieliniai blynai su jogurtiniu kremu ir ikrais

Riebiąją Užgavėnių savaitę pradėjau mieliniais blynais, kurie man yra patys užgavėniškiausi. Šį kart blynus kepiau ne tradicinius saldžius, o pikantiškus, pagardintus džiovintais krapais ir maltais pipirais su rusišku šarmeliu ant viršaus. 

Mieliniai blynai su jogurtiniu kremu ir ikrais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min., paruošimas, 2 val. kildinimas

Sudėtis

  • Blynams:
  • 1 kiaušinis
  • 1 st. pieno
  • 2,5 st. miltų
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 1 a.š cukraus
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • vynuogių kauliukų aliejaus (kepimui)
  • Jogurtiniam kremui:
  • 1 st. tirštonaminio jogurto arba pirktinio turkiško jogurto
  • 1 v.š. šviežių citrinos sulčių
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • Papuošimui:
  • 1 indelio raudonųjų ikrų
  • šviežių pipirnių

Eiga

1

Pirmiausiai pagaminau jogurinį kremą, kuriam naudojau nusunktą naminį jogurtą, bet tiktų ir pirktinis turkiškas jogurtas. Į jogurtą įtarkavau citrinos žievelę, supyliau išspaustas citrinos sultis, skaninau pipirais, druska ir gerai išsukau. Pagamintą kremą, kol iškepsiu blynus, įkišau į šaldytuvą.

2

3

Iš pieno, miltų, mielių ir tešlai skirtų prieskonių užmaišiau blynų tešlą, bei palikau šiltai kelioms valandoms, kad iškiltų. Kai tešla subrendo kepimui, keptuvėje su aliejumi iškepiau nedidelius blynus. Kepti reikėtų ant mažiausios ugnies, tada blynai spės gražiai iškilti ir neapdegs. Iškepusius blynus sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

4

Ant iškeptų blynų atsargiai dėjau po šaukštelį jogurtinio kremo, ant viršaus užbarsčiau ikrų, puošiau pipirnėmis ir maltais pipirais. Šie blynai puikiai tinka kaip kelių kąsnių užkandėlės, šiuolaikiniam Užgavėnių stalui.

 

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    Vika
    2011-03-06 at 4:16 pm

    Seilė iki kelių nutyso pamačius, jaučiu skanu nerealiai 🙂 Liuks užgavienių patiekaliuks

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-06 at 8:32 pm

    Ačiū,Vika,, tikrai skanu buvo, jaučiu reikės pakartoti per Užgavėnių linksmybes.

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-03-06 at 11:01 pm

    O aš savo vyručiams prisižadėjau visą ateinančią savaitę blynais maitinti. Gal nors kuriam laikui atsivalgys 🙂 Tavieji blynukai labai viliojančiai atrodo, lyg mažos bandutės..

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-07 at 10:50 am

    Ačiū, Ausrra, ir sėkmės tau šią savaitę kepant blynus!

  • Komentuokite