APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Meduolis su moliūgais ir imbierais

Labai mėgstu maistingus šaltojo laikotarpio kepinius su moliūgais, morkomis, cukinijomis, burokėliais. Šis meduolis kepamas su tarkuotais moliūgais, o gardinamas medumi ir imbierais. Jis tikrai labai kvapnus, maistingas ir drėgnas, tinkantis prie aromatingos arbatos. Originaliame recepte pyragas buvo pavadintas teabread, greitai iškepama aromatinga duonele, kurią iškelia kepimo milteliai, aš jį pervadinau meduoliu. Taigi, gelsvasis meduolis iš mamos užaugintų moliūgų. 

Meduolis su moliūgais ir imbierais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: Pailgai kekso formai
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 180 g sviesto
  • 140 g medaus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 250 g tarkuoto moliūgo
  • 100 g rudojo cukraus
  • 350 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio tarkuotų imbierų
  • 2 šaukštelių cukruotų apelsinų žievelių
  • cukraus miltelių ir malto cinamono, pabarstyti

Eiga

1

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Išlydau sviestą, kadangi naudoju jau sukietėjusį medų, jį ištirpinu šiltame svieste. Moliūgą nulupu ir sutarkuoju burokine tarka.

2

Medų ir sviestą išplaku su kiaušiniu ir sutarkuotu moliūgu. Suberiu cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, smulkiai tarkuotą imbierą, apelsinų cukatus ir gerai išmaišau.

3

Tešlą supilu į pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepu įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį meduolį aušinu ant grotelių, apibarstau cukraus miltelių ir maltų cinamonų mišiniu.

Gali patikti

13 Comments

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-02-23 at 1:26 pm

    Bet kaip graziai iskiles!!!!!!! Nuostabu 😉

  • Atsakyti
    Egle
    2011-02-23 at 4:22 pm

    Nu jau šitas tai tikrai vertas nuodėmės. nors anokia čia nuodėmė: moliūgai, medus, imbieras.. Niam 🙂

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-02-23 at 7:23 pm

    Labai gražiai ir skaniai geltonas, labai viliojantis… 🙂

  • Atsakyti
    Jurgita
    2011-02-23 at 7:51 pm

    Labai dailus 🙂 Saldūs kepiniai su daržovėm ir mano virtuvėj smarkiai mėgstami 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-23 at 8:46 pm

    Ačiū, ačiū, Aguonėle ir aš džiaugiuosi, kad toks fotogeniškas gavosi.
    Egle,taikliai pasakyta, o man maloniausia kai tokius pyragus vaikai graužia.
    Aussra, moliūgas labai ryškiai geltonas buvo, o dar tas naminis kiaušinis…
    Mačiau, Jurgita, kad mėgsti, čia mūsų skoniai sutampa.

  • Atsakyti
    Karolina
    2011-02-24 at 6:57 am

    Vis nedrįstu gaminti moliūgainį, nors kažkada gaminti sausainiai puikūs gavosi. O skonis kaip meduolio tikriausia?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-24 at 8:15 am

    Karolina, kaip labai skanaus kekso, jokio specifinio skonio, vaikai geriausi kritikai, valgė net ausys lapsėjo. Taigi išbandyk!

  • Atsakyti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2011-02-24 at 1:50 pm

    Gal galėtum iš mamos sužinoti, kokia moliūgų rūšis, kuri taip ilgai laikosi. Maniškiams greičiau nei per mėnesį kai parėjo ir daržo, buvo kapiec.
    Yra toks požymis, kas laikoma duona, kas ne – jeigu didžiąją dalį sudaro miltai, tuomet duona. Taviškis tikrai labiau keksas.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-25 at 9:14 am

    Dalia, moliūgo rūšies mama pasakyti negalėjo, ji sodina daug rūšių, o po to patikusio sėklas pasidžiovina ir vėl sodina. Tik pamenu, kad apvalus oranžinės spalvos ir labai didelis. Beje, dar turiu žalios spalvos moliūgą, užaugintą vyro močiutės, tai visai kita rūšis (nuotraukoje jo kraštelis matosi), o visą žiemą mano virtuvėje prastovėjo. Manau, kad dar priklauso kur tuos moliūgus laikysi, mano mama šiemet juos vasarinėje virtuvėje, ne rūsyje laikė, tai ten pakankamai vėsu ir nedrėgna. Tikiuosi šiais metais tave moliūgai ilgiau džiugins.

  • Atsakyti
    Egle
    2011-03-01 at 8:13 am

    Išbandžiau savaitgalį šitą receptuką, nes reikėjo pabaigti prapjautą moliųgą ir imbiero gabaliuką 🙂 Keksiukas labai skanus išėjo, tik ne toks geltonas 🙁 gal daugiau toks rudai geltonas, nors moliūgas pats tai labai geltonas buvo… Bet vistiek kitos dienos nesulaukė 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-01 at 8:36 am

    Egle, smagu girdėti, kad patiko. O tas geltonumas pas mane dar nuo naminio kaiušinio ir apelsinų žievelių gal prisidėjo.

  • Atsakyti
    Asta
    2016-01-28 at 11:12 am

    O ką reiškia „aušinu ant grotelių“? Čia reikia išimti iš formos dar karšta ir vėsinti? Negalima palikti atvėsti formoje, nes kažkas nutiks ne taip? Ir ant grotelių kambario temperatūroje ar dar orkaitėje?

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-02-01 at 2:01 pm

      Kai aušta ant grotelių pyrago ar duonos apačia nesudrėksta, nes garai išgaruoja. Aušinti reikia išėmus iš orkaitės.

    Komentuoti: Ausrra Atšaukti