Šis nuostabus moliūgų pyragas su sūria karamele ne tik labai skanus, bet ir labai paprastai pagaminamas, nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ir kitaip. Sūrios karamelės gaminimą kiek supaprastinau, naudodama karamelinį sutirštintą pieną „Rududu“. Pyragas gavosi drėgnas, aromatingas ir ne per saldus, skaniausias jis kitą dieną kiek atšaldytas. Pirmiausiai pagaminau tešlą. Sviestą trumpam įdėjau į šaldymo kamerą. Sušalusį sviestą supjausčiau nedideliais gabalėliais ir subėriau į virtuvinį kombainą su kapoklės įrankiu. Šalia sviesto subėriau likusius tešlos ingridientus, išskyrus vandenį. Sviestą su miltais, cukrumi ir druska reikia sukapoti iki riebių miltų, tada supilti labai šaltą vandenį. Įpylus vandens riebūs trupiniai įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą pabaigiau minkyti rankomis, o išminkiusi susukau į maistinę plėvelę ir įkišau 10-15 min. į šaldymo kamerą. Orkaitę įkaitinau iki 220 laipsnių. Kol tešla šalo, ėmiausi pyrago įdaro. Cukrų sumaišiau su visais prieskoniais, į jį įmušiau kiaušinius ir gerai juos išsukau, po to supyliau kondensuotą pieną ir moliūgų tyrę, bei viską gerai išplakiau. Šaltą tešlą iškočiojau ant kepimo popieriaus, po to su tuo pačiu popieriumi ją perkėliau į kepimo formą. Ant tešlos pyliau moliūgo įdarą ir stačiau į įkaitintą 220 laipsnių orkaitę 15 minučių. Po to orkaitės karštį sumažinau iki 180 laipsnių ir dar kepiau pyragą 30 minučių. Originaliame recepte buvo nurodyta kepti 40-50 min., bet maniškis iškepė gerokai greičiau. Kol kepė pyragas pasiruošiau karamelinį padažą. Puode ištirpinau sviestą, sudėjau „Rududu“ ir supyliau pieną, visą tai dar paskaninau jūros druska, bei maišiau, kol ši masė pavirto į padažą. Lazdyno riešutus stambiai sukapojau. Ataušusį pyragą apšlaksčiau karameliniu padažu, o kol jis neataušo, viršų apibarsčiau kapotais riešutais. Pyragą pateikiau visiškai ataušusį, nors man jis skanesnis buvo kitą dieną, kiek pastovėjęs šaldytuve.
Moliūgų pyragą kepiau Sezoninės Virtuvės tinklaraščio antrąjam gimtadieniui, kadangi jis sutapo su Padėkos diena, nusprendžiau vietoj tradicinio gimtadieninio torto iškepti tradicinį Padėkos dienos moliūgų pyragą. Toks pyragas labai tiktų ir spalio 31 dienos moliūgų šventei.
Moliūgų pyragas su sūria karamele
Sudėtis
Eiga
23 Comments
Viktorija
2012-11-22 at 10:03 pmSveikinimai gimtadienio proga! 🙂 Išaiškinai man, kodėl šiais metais taip mažai rašiau, pasirodo trečiųjų metų krizė 😀
Vilma
2012-11-23 at 8:24 amSu gimtadieniu! 🙂 Pirma nuotrauka primena pacman’ą. 😀
Lina
2012-11-23 at 12:59 pmSveikinimai gimtadienio proga! Man labai patinka Jūsų tinklaraštis, ypač tinka idėja gaminti iš sezoninių produktų, todėl pavyksta panaudoti turimas šviežias daržoves ir kitus produktus. Dar Jūsų medžiaga skiriasi iš kitų tinklaraščių, kad galima rasti nufilmuotų siužetų, kurie ypatingai paskatina ką nors skaniai, kokybiškai ir naujai pasigaminti. Dėkui, kad dalinatės!
Anonymous
2012-11-23 at 1:10 pmNoretusi pamatyti pyraga is profilio 🙂
Rūta
2012-11-24 at 10:05 amIlgiausių metų ilgiausiųųųų! Ilgiausių metų ilgiausiųųų! Sveikinimai dailios sukakties proga 🙂
P.S. O Googlas matyt, kad sumaišė – turėjo prisegti atviruką arba dovnų čekį 🙂
Citrina ir bulvė
2012-11-24 at 2:15 pmSu gimtadieniu, tinklarašti! Linkiu kad vaikams būdinga trečių metų krizė tinklaraščiui neprisitaikytų 😉 Visada be galo laukiam naujų receptų. Pyragas labai viliojantis 🙂
Aušra
2012-11-24 at 7:18 pmSveikinimai! tavo tinklarastis yra be galo mielas; aciu, kad rasai;
Rennie
2012-11-24 at 7:27 pmAušra, labai miela, kad skaitai 🙂 ačiū už sveikinimus!
Saitana
2012-11-26 at 7:08 amSveikinimai gimtadienio proga 🙂 Gal mazai pakomnetuojum, bet Jusu receptukai daznai naudojami mano virtuveje.
Renata
2012-11-26 at 9:01 pmKiek pavėluotai, bet sveikinimai antrojo gimtadienio proga! 🙂
Vilija
2013-09-30 at 6:39 pmPyragas išėjo labai skanus, bet jo gaminimui užtrukau tikrai gerokai daugiau nei 15 min. Valanda kaip nieko išėjo. neįsivaizduoju kaip įmanoma jį pagaminti per 15 min.
Rennie
2013-11-11 at 10:17 pmTurbūt suklydau rašydama laiką, einu taisyti…
Inga
2018-01-10 at 3:24 pmLaba, Renata, dekoju uz nuostabius receptus. Ir turiu 1 klausimeli, kai kepi pyraga, kur dedasi kildinimo medziaga, kartais jis man gaunasi tokios koncistencijos kaip kugelis, neporetas…. Ar cia per mazai miltu ar kita problema? Dekoju