APP/ Daržovės/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Moliūgų užtepas

Tai puikus užtepas: ryškios oranžinės spalvos, kvepiantis sezamais, skanus ir maistingas. Jis galėtų pakeisti jau pabodusius ir senai gaminamus užtepus prie kukurūzinių traškučių ar traškių duonelių. Kadangi dabar Gavėnia, būtų pats laikas maitintis lengviau, mažiau riebiai, o tuo pačiu skaniai ir sveikai. Moliūgai – rudens pabaigos ir žiemos daržovė, tad jei turite kur nors dar užsilikusį oranžinį gražuolį, traukite jį į virtuvę ir valgykite, juk jau kitą savaitę prasidės kalendorinis pavasaris.

Šį užtepą kabinti mėgstu su Duočiais, traškiomis duonelėmis, kurias galite rinktis skanintas sezamais ir jūros druska, moliūgų sėklomis ir sūriu arba saulėgrąžomis ir sezamais. Prie šio moliūginio sezamais kvepiančio užtepo labiausiai tinka duočiai su sezamais. 

Moliūgų užtepas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...

Eiga

1

Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas ir nulupkite. Pjaustytą moliūgą suberkite skardoje ant kepimo popieriaus, apšlakstykite aliejumi, datulių sirupu ir apibarstykite druska, cinamonu, aitriaisiais pipirais. Skardą su moliūgais pašaukite kepti į 200 laipsnių įkaitusią orkaitę 45 minutėms, kol moliūgas pilnai suminkštės.

2

Iškepusius moliūgo gabalėlius sutrinkite elektriniu trintuvu kartu su tahini pasta, įspauskite česnako skilteles ir šaukštą citrinos sulčių, jei reikia papildomai gardinkite druska ir prieskoniais.

3

Ataušusį užtepą apibarstykite sezamų sėklomis ir pateikite su duonelėmis „Duočiai“.

 

 

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Lina
    2015-03-06 at 5:59 pm

    Sveiki, kuo galuma butu pakeistu tahini pasta?

  • Komentuokite