APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Morkų ir cukinijų tortas su maskarponės kremu

Šiam tortui sunaudojau beveik pusę kilogramo daržovių! Taip taip, būtent daržovių, o tiksliau tarkuotų morkų ir tarkuotų didžiųjų cukinijų, kurių vis dar turiu užsilikusių savo virtuvėje.
Morkų biskvitą kepiau su cinamonu ir graikiniais riešutais, o cukinijų – su kardamonu ir aguonomis. Šiuos sluoksnius pertepiau maskarponės ir graikinio jogurto kremu, gardintu citrinų sultimis ir tarkuotomis jų žievelėmis. Visiems šiems skoniams susiliejus į vieną, gavosi žiemiškai aromatingas, nei per saldus, nei per riebus, labai gardus tortas.

Tortą iškepiau specialiai savo tinklaraščio penkerių metų gimtadieniui! Kadangi šią savaitę knygynus jau pasiekė mano naujoji knygą “Gero maisto dienoraštis. Žiema” , ją su asmeniniais palinkėjimais ir mano parašu galite įsigyti ir sezoninės virtuvės krautuvėlėje tai pasišoviau iškepti ne tik skanų, bet ir maistingą tortą. Jį drąsiai priskirčiau žiemiškų tortų kategorijai, kuriems vietoj įprastų tortams vaisių ir uogų, naudojamos tarkuotos žieminės daržovės, kurios kartu su šildančiais prieskoniais suteikia ne tik aromatingumo, bet ir drėgmės. Tokius saldžius daržovinius tortus, pyragus ir keksiukus labai mėgstu, jų mano tinklaraštyje galite rasti visą galybę: šokoladinį burokėlių pyragą, burokėlių pyragą su džiovintomis spanguolėmis ir graikiniais riešutais, moliūgų ir varškės pyragą, moliūgų pyragą su sūria karamele, keksiukus su moliūgais ir obuoliais, morkų keksiukus su jogurtiniu kremu. Džiaugiuosi, kai tokius saldumynus valgo vaikai, nes kartu su jais jie gauna ir dalį savo daržovių dienos normos. Iškepti šį tortą mane įkvepė  viename angliškame kulinariniame žurnale rastas receptas, tik jam rekomenduojamą naudoti aliejaus kiekį, sumažinau beveik per pusę, o rudojo cukraus panaudojau visu 100 g mažiau, torto sluoksnius iškvepinau cinamonu ir kardamonu, o į maskarponės kremą vietoj riebaus sviesto įmaišiau gaivaus graikiško jogurto. Tortas pranoko visus mano lūkesčius!

Dar gimtadienio proga norėčiau kelis žodžius tarti ir apie patį tinklaraštį. Mano Sezoninė Virtuvė gimė 2010 metų lapkričio 22 d., kai tada dar į sezoninevirtuve.blogspot.com parašiau pirmąjį lenkiško blynelio receptą. Pirmąjam tinklaraščio gimtadiniui iškepiau  jogurtinį tortą su aguonomis, cinamonu ir apelsinais, antrąjam – moliūgų pyragą su sūria karamele, trečiąjam – grąžiąją pavlovą su spanguolėmis ir aguonomis , o ketvirtąjį tinklaraščio gimtadienį ėmiau ir pražiopsojau, nes būtent lapkričio 22 dieną pernai Klaidėdoje pristatinėjau savo saldžiąją knygą “Nostalgiški skanumynai” . Apie tuos penkis metus, kaip ir apie patį maistą, galėčiau šnekėti ir šnekėti, bet laikas užpūsti torto žvakeles ir pasidalinti jo receptu.

Morkų ir cukinijų tortas su maskarponės kremu

3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 18 cm tortas
Gaminimo laikas: 60 min. ir šaldymas

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • Morkų pagrindui:
  • 200 g tarkuotų morkų
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 g rudojo nerafinuoto cukraus
  • 200 g šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Cukinijų pagrindui:
  • 200 g tarkuotų cukinjų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 g šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio kardamono
  • 1 šaukšto aguonų
  • Kremui:
  • 500 g maskaponės sūrio
  • 250 g graikinio jogurto
  • 6 šaukštų klevų sirupo
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuos žievelės
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio cinamono

Eiga

1

Pirmiausiai iškepkite tortui skirtus biskvitus. Morkų biskvitui, kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite cinamoną, alyvuogių aliejų, suberkite tarkuotas morkas. Kitame inde sumaišykite šviesius speltų miltus su kepimo milteliais, suberkite juos į skystąją masę kartu su kapotais graikiniais riešutais ir užminkykite tirštą tešlą. Ją supilkite ant kepimo popieriaus apvalioje torto kepimo formoje, prieš tai ją ištepę sviestu. Morkų biskvitą kepkite apie pusvalandį 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai iškils ir visiškai iškeps. Ar biskvitas iškepęs tikrinkite į jį įsmeigę medinį pagaliuką.

2

Panašiai paruoškite tešlą ir biskvitui su tarkuotomis cukinijomis. Jį gamindami suberkite aguonas ir maltus kardamonus. Kepkite taip pat apie pusvalandį 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius biskvitus palikte pilnai praaušti ant grotelių.

3

Paruoškite tortui kremą. Maskarponės sūrį išplakite kartu su tirštu jogurtu, klevų sirupu ir vanile, į jį įtarkuokite citrinos žievelę ir įpilkite kelis šaukštus citrinų sulčių.

4

Kiekvieną torto biskvitą perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis. Į tą pačią torto formą, kurioje kepėte biskvitus, guldykite vieną morkų biskvito dalį, ant jo užtepkite kelis šaukštus paruošto kremo, ant viršaus guldykite vieną cukinijų sluoksnį, jį gerai paspauskite, ant viršaus vėl užtepkite kremo, tada vėl guldykite morkų biskvitą, jį aptepkite kremu, o ant viršaus uždėkite paskutinį cukinijų biskvito sluoksnį. Tortą iš viršaus gerai rankomis paspauskite ir statykite pusvalandžiui į šaldytuvą, kartu padėkite ir atlikusį kremą.

5

Tortui sustingus, išimkite jį iš formos ir viršų bei šonus gražiai peiliu aptepkite likusiu kremu. Tortą puoškite aguonomis ir graikiniais riešutais. Geriausiai, kad tortas nors per naktį pastovėtų šaldytuve ir subręstų.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

Gali patikti

6 Comments

  • Atsakyti
    zivile
    2015-12-02 at 4:50 pm

    Aciu uz puiku recepta☺.labai labai patiko?

  • Atsakyti
    AURA
    2016-01-06 at 9:33 am

    Ar galima naudoti paprastus miltus?

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-02-01 at 2:02 pm

      Galima kepti ir su paprastais kvietiniais miltais.

  • Atsakyti
    Jurate
    2016-10-07 at 9:59 pm

    O kaip tarkuoti morkas? Per bulvių ar per burokinę tarką? O cukinijas?

    • Atsakyti
      Jurate
      2016-10-10 at 10:54 am

      Labai labai superinis tortas ir absoliučiai visiems patiko!!! Morkas tarkavau su bulvių, cukinijas – su burokine tarka. Mano forma 21 cm ir vos vos tilpo nurėžus po trečdalį biskvitų (kažkaip jie man labai stori gavos). Ačiū, kad dalinatės tokiais gerais receptais!

      • Atsakyti
        Rennie
        2016-10-13 at 1:31 pm

        kaip smagu, kad jums patinka 🙂 Biskvitai šiam tortui gaunasi tikrai stori, bet aš sąmoningai jam parenku mažesnio skersmers kepimo formą, nes tada tortas gaunasi aukštesnis.

    Komentuoti: zivile Atšaukti