4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Naminės garstyčios su medumi

Naminės garstyčios su medumi
Receptas įkeltas: 2017 Pavasaris
Recepto šaltinis: Knyga

be cukraus

500 ml

10 min. ir brinkinimas

  • 1 stiklinės geltonųjų garstyčių sėklų
  • 150 ml obuolių acto
  • 150 ml pasterizuotų natūralių obuolių sulčių
  • 4 šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio druskos

Nusipirkti skanių ir natūralių garstyčių parduotuvėje nėra taip paprasta, o patiems jas pasiruošti pagal savo skonį tikrai nesunku. Kai kam nors pasakau, kad garstyčias ruošiu namuose, visi nustemba, nes mano, jog jas pasigaminti pačiam labai sudėtinga. O taip tikrai nėra! Naminių garstyčių ruošimas paprastas ir lengvas darbas, kurį dar labiau palengvina elektrinis trintuvas. Ilgiausias procesas šiuo atveju tai garstyčių sėklų brinkinimas. Jos išbrinksta per naktį. Šiame recepte siūlau garstyčių sėklas brinkinti natūraliose obuolių sultyse lygiomis dalimis sumaišytose su natūraliu obuolių actu, todėl šios garstyčios švelniai kvepia obuoliais. Brinkinti galite ir kitose natūraliose sultyse arba baltame vyne, nuo to priklausys garstyčių skonis. Eksperimentuodami galite kiekvieną kartą pasiruošti vis kitokio skonio garstyčias. Išbrinkusias garstyčių sėklas beliks tik susmulkiti trintuvu kartu su medumi. Skaniausias pagardas prie mėsos ir kepsnių jau paruoštas! Tokios garstyčios šaldytuve gali išbūti iki kelių mėnesių, bet pas mane jos neužsistovi ir visiškai nukonkuravo pirktines garstyčias. Kai einu į svečius kartais prigriebiu savo gamintų naminių garstyčių gražiame indelyje, būna laukiamiausios lauktuvės.

Šį receptą rasite ir pavasarinėje „Gero maisto dienoraštis“ knygoje. O štai ką apie garstyčias knygoje rašo dietistė Toma:

„Namuose ruošos garstyčios – nuostabu! Ar žinojote, kad 100 gramų garstyčių sėklų yra net 24,9 g baltymų? Jose taip pat gausu B grupės vitaminų, seleno, mangano ir geležies. Obuolių actas stiprina mūsų imuninę sistemą ir gerina virškinimą. Ar gaminti garstyčias namie? Tikrai taip, nesuklysite.

Balandžio16

Recipe of the week

Iš vakaro garstyčių sėklas praplaukite tankiame rėtyje ir nudžiovinkite. Sėklas suberkite į sandarų indą, užpilkite obuolių actu ir obuolių sultimis, indą uždarykite ir palikite kambario temperatūroje per naktį, kad sėklos išbrinktų ir sugertų visą skystį.

Išbrinkusias garstyčių sėklas suberkite į trintuvą su 4 šaukštais skysto medaus ir druska. Trinkite, kol sėklos beveik susitrins ir taps panašios į mėgstamas garstyčias. Paruoštas garstyčias sudėkite į sterilizuotą užsukamą indelį ir laikykite šaldytuve apie mėnesį.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės