Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Naminis daržovių sultinys

Naminis daržovių sultinys
Receptas įkeltas: 2018 Žiema
Recepto šaltinis: Knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

3 l

45 min.

  • 2 porų
  • 2 svogūnų
  • 4 salierų stiebų
  • 5 česnakų skiltelių
  • 1 pastarnoko
  • 4 morkų
  • saujos džiovintų grybų
  • 2 lauro lapų
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
  • ryšelio petražolių, gali būti tik stiebai
  • 3 čiobrelių šakelių
  • 1 rozmarinų šakelės
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 2 šaukštelių druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 4 l vandens

Namuose virtas sultinys ir maistas, ir vaistas. Natūralaus sultinio neatstos jokie pirktiniai sultinio milteliai ar kubeliai. Naminį vištienos sultinį dažnas išsiverda namuose, o štai daržovių sultinys vis dar lieka užmarštyje. Aš tokį dažnai išsiverdu. Daržovių sultinį panaudoju ruošdama neriebias vegetariškas sriubas, pilu jo į troškinius, verdu jame kruopas ir košes. Naminio sultinio visada verta išsivirti  daugiau, dalį sunaudoti iš karto, o likusį laikyti šaldytuve. Laikomas šaltai jis išsilaiko apie savaitę, taip pat jį galima užšaldyti kubeliais, indeliuose ar maišeliuose, ilgesniam laikymui. Labai patogu tokio šaldyto sultinio visada turėti šaldiklyje. O mano firminio daržovių sultinio paslaptis – džiovinti grybai.

Šį receptą rasite ir knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.

 

Recipe of the week

Morkas ir pastarnokus nulupkite, stambiai supjaustykite ir berkite į didelį puodą kuriame virsite sultinį. Svogūną ir česnakų skilteles nulupkite ir nepjaustytas sumeskite į puodą. Porus ir salierų stiebus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Į puodą suberkite džiovintus grybus, laurų lapelius, pipirų žirnelius, druską, įmeskite čiobrelių ir rozmarinų šakeles. Viską užpilkite 4 litrais vandens ir virkite ant žemos ugnies apie 40 minučių, kol sultinys taps aromatingas, o daržovės visai suvirs.

Išvirusį sultinį gardinkite citrinų sultimis, maltais juodaisiais pipirais. Jį perkoškite, suvirusias daržoves išmeskite, o sultinį naudokite iš karto arba pasiruoškite vėlesniam naudojimui. Sultinį šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų, o užšaldytą šaldiklyje iki 4 mėnesių.

Skanaus!

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės