APP/ Baziniai receptai/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Naminis daržovių sultinys

Namuose virtas sultinys ir maistas, ir vaistas. Natūralaus sultinio neatstos jokie pirktiniai sultinio milteliai ar kubeliai. Naminį vištienos sultinį dažnas išsiverda namuose, o štai daržovių sultinys vis dar lieka užmarštyje. Aš tokį dažnai išsiverdu. Daržovių sultinį panaudoju ruošdama neriebias vegetariškas sriubas, pilu jo į troškinius, verdu jame kruopas ir košes. Naminio sultinio visada verta išsivirti  daugiau, dalį sunaudoti iš karto, o likusį laikyti šaldytuve. Laikomas šaltai jis išsilaiko apie savaitę, taip pat jį galima užšaldyti kubeliais, indeliuose ar maišeliuose, ilgesniam laikymui. Labai patogu tokio šaldyto sultinio visada turėti šaldiklyje. O mano firminio daržovių sultinio paslaptis – džiovinti grybai. 

Naminis daržovių sultinys

5 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 55 votes, average: 4,00 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3 l
Gaminimo laikas: 45 min.

Gero maisto receptas

Sudėtis

  • 2 porų 
  • 2 svogūnų 
  • 4 salierų stiebų
  • 5 česnako skiltelių 
  • 1 pastarnoko
  • 4 morkų 
  • saujos džiovintų grybų
  • 2 laurų lapų
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
  • ryšelio petražolių, gali būti tik stiebai
  • 3 čiobrelių šakelių
  • 1 rozmarinų šakelės
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 2 šaukštelių jūros druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 4 l vandens

Eiga

1

Morkas ir pastarnokus nulupkite, stambiai supjaustykite ir berkite į didelį puodą kuriame virsite sultinį. Svogūną ir česnakų skilteles nulupkite ir nepjaustytas sumeskite į puodą. Porus ir salierų stiebus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Į puodą suberkite džiovintus grybus, laurų lapelius, pipirų žirnelius, druską, įmeskite čiobrelių ir rozmarinų šakeles. Viską užpilkite 4 litrais vandens ir virkite ant žemos ugnies apie 40 minučių, kol sultinys taps aromatingas, o daržovės visai suvirs.

2

Išvirusį sultinį gardinkite citrinų sultimis, maltais juodaisiais pipirais. Jį perkoškite, suvirusias daržoves išmeskite, o sultinį naudokite iš karto arba pasiruoškite vėlesniam naudojimui.

3

Sultinį šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų, o užšaldytą šaldiklyje iki 4 mėnesių.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Žiema".

Gali patikti

6 Comments

  • Atsakyti
    Vitalija
    2018-01-24 at 11:46 am

    O jeigu visas daržoves sublenderiuoti ir taip naudoti?

    • Atsakyti
      Rennie
      2018-01-26 at 10:37 am

      Tada būtų trinta daržovių sriuba 😉

  • Atsakyti
    Arvydas
    2020-07-15 at 3:29 pm

    Kam pridėjus nemaltų juodų pipirų dar reikia jų primalti?

  • Atsakyti
    Laima
    2020-12-13 at 11:38 pm

    O verdant sultinį, uždengiat puodâ? Labai skaidrus jūsų sultinys, man gaunas murzinas

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-11 at 12:36 pm

      Verdu vos vos pridengtą, kad lengvai garuotų. Kad būtų skaidrus, reikia labai lėtai virti.

    Komentuokite