4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Naminis migdolų pienas

Naminis migdolų pienas
Receptas įkeltas: 2017 Pavasaris
Recepto šaltinis: Knyga

be laktozės

800 ml

10 min. ir brinkinimas

  • 1 stiklinės migdolų
  • 3,5 stiklinės vandens
  • 1 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos

Naminį migdolų pieną pasiruošti namuose papasčiau nei gali atrodyti. O jis visiškai natūralus, paruoštas tik iš brinkintų migdolų riešutų ir tyro vandens. Migdolus paprasčiausiai iš vakaro užpilu vandeniu, kad iki ryto spėtų išbrinkti, o ryte juos perplaunu, kokteilinėje suplaku su vandeniu bei priedais ir perkošiu. Jį pagaminu trumpiau nei per 10 minučių. Šis augalinis pienas kvepia tikrais migdolais, jį mėgstu gerti vieną arba pilti į kokteilius, blynus, desertus, su juo verdu košes. Kai pradėjau daugiau vartoti augalinio pieno, pradžioje jo nusipirkdavau parduotuvėje, bet laikui bėgant išmokau pasigaminti pati. Dabar perku tik iš bėdos, nes skonio ir naudingumo skirtumas tarp pirktinio ir naminio tikrai didelis. Namuose paruoštas migdolų pienas yra daug pigesnis, o šviežiai pagamintas jis tikrai gardesnis nei pirktinis. Gamindama pati, galiu reguliuoti augalinio pieno tirštumą, o be to, po jo ruošimo atlieka ir šalutinis šio recepto produktas – malti migdolai, kuriuos padžiovinusi naudoju vietoj tradicinių miltų kepdama pyragus. Migdolų pieno visad pasiruošiu daugiau ir laikau iki penkių dienų šaldytuve. Reikia turėti omenyje, kad tai visiškai natūralus produktas ir jis greitai prarūgsta, todėl būtinai laikykite šaldytuve ir suvartokite per 4 dienas. Šį receptą rasite ir mano knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ prie bazinių receptų. Dienoraščio serijų knygose taip pat pateikiu ir visą eilę receptų gaminamų su migdolų pienu, nuo aromatingo migdolų pieno kokteilio (iš Žiemos knygos 158 p.) iki gardžiosios migdolų pieno panakotos su miško uogomis (iš Vasaros knygos 60 p.) Mano knygose taip pat rasite ir kitų augalinių pienų receptus: naminio kokosų pieno (iš Žiemos knygos 74 p.), šiuolaikiškai paruošto aguonų pieno (iš Žiemos knygos 55 p.), rudųjų ryžių pieno (iš Rudens 72 p.), o avižų pieno receptą iš Žiemos dienoraščio knygos jau anksčiau esu įkėlusi ir į savo blogą. 

O štai ką apie naminį migdolų pieną Žiemos dienoraščio knygoje rašo jos konsultantė dietistė Toma Dvelyte:

„Migdolų pienas, kaip ir kitų rūšių augalinis pienas, neturi cholesterolio ir yra neriebus, jame gausu įvairių mums naudingų maistinių medžiagų, taip pat vitaminų E ir A. Pirktinis migdolų pienas yra papildytas kalciu ir vitaminais. Naminio migdolų pieno saldumą ir riebumą galime reguliuoti patys, jis visada šviežias ir sodrus.“

Lengvo pavasario!

Recipe of the week

Iš vakaro riešutus nuplaukite po tekančiu vandeniu, užpilkite karštu vandeniu ir palikite nakčiai, kad išbrinktų. Ryte migdolai bus visiškai išbrinkę. Vandenį, kuriame jie brinko nupilkite, o riešutus po tekančiu vandeniu praskalaukite.

Į kokteilinę suberkite išbrinkusius riešutus, supilkite vandenį. Plakite, kol riešutai visai susiplaks ir pavirs į baltą skystį. Gautą migdolų pieną perkoškite per tankų kiaurasamtį arba drobės atraižą. Perkoštą skystį supilkite atgal į kokteilinę, o atlikusius tirščius atidėkite. Riešutų pieną antrą kartą perkoškite, kad jame neliktų tirščių, ir vėl supilkite į kokteilinę. Ten pat suberkite prieskonius, druską, įpilkite klevų sirupo ir gerai išplakite.

Naminį migdolų pieną laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Ilgiau laikomas jis susisluoksniuos, todėl prieš vartodami suplakite.

Iš atlikusių migdolų tirščių pasiruoškite migdolų miltų. Tirščius paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje ir maždaug valandą džiovinkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje vis pamaišydami, kad vienodai išdžiūtų. Ištraukę iš orkaitės palikite juos ataušti. Sausus migdolų tirščius suberkite į trintuvą ir susmulkinkite, kad taptų purūs ir panašūs į miltus. Paruoštus riešutų miltus suberkite į indą ir laikykite sausai.

Recipe of the week

Komentarai

  1. „Naminio migdolų pieno saldumą ir riebumą galime reguliuoti patys“
    Dėl saldumo aišku-mažiau klevų sirupo. O dėl riebumo? Reiktų pilti daugiau vandens?

  2. O lupti nereikia riešutų? Tos luobelės labai jau neskanios man, jei mėgini valgyti mirkytą riešutą su luobele.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės