APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Keksiukai su obuoliais, cinamonu ir razinomis

Kol dar kalendorius rodo rudenį, skubu kepti keksiukus, su obuoliais, cinamonu ir razinomis. Šie keksiukai ypatingi tuo, kad yra pakankamai liesi ir neriebūs, nes jiems naudojama tik labai nedaug aliejaus. Galbūt vienintelis jų trūkumas, kad sunkokai nusiima nuo popierinių formelių, kol yra šilti. Būtinai juos kepsiu dar ir dar kartą, nes jie lengvi, skanūs, juose subtiliai jaučiamas obuolių ir cinamono skonis.

Šiuos keksiukus patogiausia būtų kepti silikoninėse formelėse, nes prie popierinių jie truputį limpa. 

Keksiukai su obuoliais, cinamonu ir razinomis

3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 200 g. kvietinių miltų
  • 50 g. rupių kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 100 g. cukraus (geriau rudojo)
  • 2 kiaušiniai
  • 125 ml. pieno
  • 4 v.š. aliejaus (geriau bekvapio, naudojau vynuogių kauliukų)
  • 2 obuoliai (nulupti ir sutarkuoti)
  • 100 g. razinų

Eiga

1

Kaip visad, kepant keksiukus, pirmiausiai įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių.

2

Pasiruošiau du gilius indus. Viename inde išmaišiau visus miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.

3

Kitame inde su cukrumi išsukau kiaušinius, supyliau aliejų ir pieną, viską gerai išmaišiau. Į tą patį indą sudėjau tarkuotus obuolius ir razinas, o išmaišiusi ant viršaus užpyliau antrojo indo miltų mišinį.

4

Viską gerai išsukau ir dėjau į keksiukų popierines formeles.

5

Kepiau apie 25 min. Iškepusius keksiukus aušinau ant grotelių ir apibarsčiau milteliniu cukrumi.

 

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-28 at 1:59 pm

    Manau, kad kepsiu ir aš 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-28 at 2:02 pm

    Pabandyk, Vilma, jeigu mėgsti lengvesnius ir ne tokius riebius kepinius, šie turėtų patikti 🙂

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-11-28 at 2:26 pm

    Visiškai pritariu, Rennie, man irgi vis dar ruduo, gal dėl pakankamai šilto oro, bet jau gal reiktų persijungti į žiemos rėžimą 😀

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-28 at 4:11 pm

    ne nu geras, kaip tik gryzau namo, sedau prie kompiuterio, kad pasiieskoti kokio receptuko keksiuku, galvoju gali buti ir su obuoliais ir se kad nori, keksiuku receptas:DDD, na aciu, einu, lupti obuolius;)

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-28 at 7:21 pm

    zodziu jau suvalgem, nieko tokie tik aisku labai sunkiai lupesi nuo popiereliu, o kurie buvo silikoninese formelese, tai be problemu 😉 siaip liesoki, kita karta deciu kepiniu margarina ar sviesta, kaip tikriems keksiukams truksta to riebumo-sotumo:D

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-29 at 9:31 am

    Maisto Diletante, nori ar nenori, bet žiema jau po kelių dienų:)
    Vilma, džiaugiuosi, kad taip greit juos išbandei. Kaip ir rašiau jie kitokie nei tradiciniai riebūs keksiukai, todėl ir patraukė mano dėmėsį. Nuo poperėlių sunkiai nusiiminėjo ir man, bet tik kol buvo šilti, o praaušę daug lengviau, bet žinant, kad juose tik 4 šaukštai aliejaus (!), tai normalu, o tu čia gerą mintį davei dėl silikonių formelių, turbūt jose ir geriausia būtų juos kepti. Bet nepaisant formelių problemėlės, man jie labai patiko nes buvo ne tokie riebūs, kaip tradiciniai keksiukai ir švelniai jautėsi obuoliai su cinamonu 🙂

  • Atsakyti
    Laima
    2014-02-15 at 8:02 pm

    Labai skanu, tik as surizikavau ideti tris, o ne du obuolius,nes man pasirode mazoka, tikrai labai skanu…

  • Atsakyti
    Violeta
    2015-11-06 at 7:50 pm

    Patiko. Dariau dvigubą normą. Aš dar įdėjau varškės 200 g, nes norėjau sunaudoti ją ir kepimui skirto margarino 100 g. Gavosi minkšti keksiukai. Ačiū už receptą.

  • Komentuoti: Vilma Atšaukti