APP/ Kepiniai/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Pečiuje kepti „Dutch baby“ blynai

Blynų sezonas prasidėjo! Nors tikrosios Užgavėnės dar tik ateinantį antradienį, bet tikiu, kad patys nekantriausieji jau šį savaitgalį kepa įvairiausius blynus ir blynelius. Aš pati Užgavėnių sezoną atidariau jau vakar anksti ryte kepdama mielinius blynus laidoje Labas rytas, Lietuva. Mielinus blynus tiesioginiame eteryje ant laužo ir tiesioginiame eteryje kepiau pirmą kartą gyvenime, bet jie pavyko puikiai. Buvo labai smagu juos taip lauke kepti bei su gera kompanija valgyti gryname ore, ypač kai dabar nėra labai šalta ir aplink baltuoja gražus sniegas. Todėl įkvėpta Užgavėnių šventimo lauke ir į vasarnamio terasą savaitgalį išsiridenau savo šiuolaikinį pečių-kepsninę Big Green Egg kuriame per visą keptuvę iškepiau net kelių skonių taip vadinamus Dutch baby blynus. Šiuos blynus kepu jau ne pirmą kartą, bet dažniausiai tai darau namų orkaitėje, o štai Užgavėnių proga išbandžiau juos iškepti lauko pečiuje. Pavyko puikiai! Tokius blynus kepti labai patogu, nes nereikia stovėti prie keptuvės kepant ir vartant blynus. Čia tik supili tešlą į iš anksto įkatintą keptuvę ir pašauni į karštą pečių ar orkaitę. Kol kepa blynas, 15-20 minučių galima skirti sveičiams ar šeimai, ar stalo serviravimui. Blynus kepiau dviejų skonių: pirmąjį pikantišką su šonine ir sūriu, o antrąjį saldų su keptais obuoliais ir cinamonu. Tokių dviejų blynų pilnai pakanka 4 asmenims. Tik jais mėgautis reikia gana greitai, nes gražiai išsipūtę jie labai greitai susmenga, bet skonis nuo to tikrai nenukelnčia. 

Pečiuje kepti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Užgavėnėms

Sudėtis

  • 1 blynui:
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 st. pieno
  • 0,5 st. šviesių speltų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų sviesto
  • Pikantiškam blynui:
  • 30 g smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • tarkuotų muskatų pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Saldžiam blynui:
  • 2 šaukštelių nerafinuoto rudojo cukranendrių cukraus (į tešlą)
  • 4 obuolių
  • 1 šaukšto  nerafinuoto rudojo cuknanendrių cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukšto sviesto

Eiga

1

Kepsninę su dangčiu įkaitinkite iki 220 laipsnių karščio ir paruoškite kepimui ant netiesioginės ugnies. Taip pat kepti galite ir iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Špyžinę keptuvę arba kitą, pritaikytą kepimui pečiuje/orkaitėje, indą pašaukite į pečių ar orkaitę, kad jis gerai įkaistų.

2

Kol keptuvė kaista, išplakite du kiaušinius su pienu, druska, miltais. Tai galite padaryti plakdami rankomis konditerine šluotele, o dar patogiau būtų tešlą susiplaklti paprasčiausioje kokteilinėje galingu greičiu.

3

Pikantiško skonio blynui tešlą papildomai gardinkite tarkuotu muskatu ir maltais juodaisiais pipirais. Įkaitusioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kuo greičiau pilkite paruoštą tešlą, ant viršaus barstykite smulkiai pjaustyto kumpio ir tarkuoto sūrio bei iš karto pašaukite atgal į pečių ar orkaitę. Kepkite blyną neatidarinėdami orkaitės ar pečiaus apie 15-20 minučių, kol blynas išsipūs ir gražiai apkeps. Iškepęs blynas labai greitai susileidžia, todėl mėgaukitės juo kuo greičiau.

4

Saldžiam blynui į tešlą įmaišykite kelis šaukštelius cukraus ir vanilės. Kepimo procesas toks pats, tik šalia ant grotelių ar orkaitėje į kepimo indą įdėkite pusiau perpjautus obuolius, išimtomis sėklomis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu, apdėliokite sviestu ir kepkite kartu su blynu taip pat, kaip aprašiau anksčiau. Saldų blyną prieš valgydami apibarstykite cinamonu, apdėliokite keptais obuoliais, galite apšlakstyti klevų sirupu ar skystu medumi.

Užrašai

Taupo laiką! Nereikia stovėti prie keptuvės. Puikiai iškepa ir paprasčiausioje orkaitėje.

 

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite