APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Pica su šparagais ir kiaušiniais

Labai skani ir soti pavasarinė pica. Šparagai labai greitai paruošiama daržovė, sunkiausiai man sekėsi surasti aukštą ir siaurą puodą jiems išvirti. Surištus ryšeliais šparagus stačiau puode taip, kad vanduo apsemtų tik iki jų viršūnėlių, nes jos turi išsigarinti garuose. Žaliųjų šparagų lupti nebūtina, o baltuosius reikia nuvalyti. Šparagų sezonas trunka nepilnus du mėnesius, taigi skubu kepti picą su šparagais…Šį savaitgalį, nors ir pavėlavęs, pagaliau prasidėjo lietuviškų šparagų sezonas. Tiesiai iš šparagų ūkio, nuo Šiaulių, gavau dviejų kilogramų siuntinuką su žaliaisiais šparagais. Jeigu kam įdomu, tai jie kiekvieną penktadienį iki pat Joninių dabar veš savo užaugintus smidrus Vilniaus restoranams, kelioms parduotuvėlėms ir, aišku, pavieniams pirkėjams, kurie nori pasimėgauti pirmomis lauko daržovėmis. Šį kart išbandžiau žaliuosius, o kitam kartui užsisakiau baltųjų smidrų.

Pica su šparagais ir kiaušiniais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min+tešlos gaminimas

Sudėtis

  • 250-300 g šparagų
  • 2 šaukštų grietinės
  • 3-4 kiaušiniš
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, dž.čiobrelių

Eiga

1

Iškočiotą tešlą aptepiau grietine ir apibarsčiau tarkuotu Rokiškio sūriu.

2

Ant viršaus dailiai guldžiau penkias minutes apvirtus šparagus, juos apipyliau išplaktais kiaušiniais su Rokiškio sūriu ir prieskoniais.

3

Picos viršų apibarsčiau Džiugo sūriu, apdėliojau pjaustyta šonine ir skaninau džiovintais čiobreliais.

4

Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Užrašai

P.S. Kadangi, tai jau trečia mano aprašoma pica, tai kaip kepti picos pagrindą nebesikartosiu, receptas su aprašymu čia. Iš to kiekio tešlos turėtų gautis dvi didelės arba viena labai didelė šeimyninė pica.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    Sniega
    2011-05-14 at 2:09 am

    GEEEEERAS!!!
    Kaip ačiū – ir už receptą, ir už idėją, ir už kontaktus to ūkio, o tai žmogus ir lieki nežinodamas, kas po langais dedas 🙂 Ką, važiuosim į Bubius šparagų!!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-14 at 4:49 am

    Sniega, kiek žinau jie savaitgaliais ir Šiaulių turguje prekiauja. Skanių šparagų!

  • Atsakyti
    Egle
    2011-05-14 at 6:29 am

    Ilgai vėpsojau, kol pamačiau, kad yra aktyvi nuoroda į šparagų ūkį…
    Ačiū!

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-05-14 at 7:33 pm

    Vau ir LT jau šparagus augina. Puiku! Dar žaliuosius ♥ toj picoj jie taip idealiai atrodo..na kaip viskas pas tave!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-15 at 8:56 pm

    Egle, nuorodą paryškinau, dabar labiau matyti. Aš labai nudžiugau juos suradusi, nes prekybcentrių šparagai visai nekelia apetito.
    Aguonėle, ačiū, na ir prigyrei čia 🙂 Aš šį šeimyninį ūkį atradau pernai ir labai apsidžiaugiau, nes vis galvodavau, kodėl LT šparagų nieks neaugina.

  • Atsakyti
    Indrė
    2011-05-16 at 7:05 am

    Kad tik spėčiau iki derliau pabaigos nuvykti namo į Šiaulius! Ačiū! pati nebūčiau radus, o dabar gal net teks paragauti 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-16 at 11:03 am

    Būtinai,Indre, paragauk, tikrai verta.

  • Atsakyti
    Nida
    2011-05-16 at 11:18 am

    Nuostabi darzove – sparagai. O sparagu pica – puiki ideja.
    Puikus blog’as, Rennie!!! Nuotraukas galima spausdinti ir kabinti ant sienos 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-05-17 at 8:15 pm

    Ačiū, Nida, o dėl nuotraukų, tai, turbūt, kaltas pasiskolintas makro objektyvas, labai norėčiau tokį įsigyti, nes akivaizdžiai keičiasi nuotraukų kokybė į gerąją pusę.

  • Komentuokite