APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Pomidorų ir salierų sriuba su imbieru

Jauki ir paprasta pomidorinė sriuba, kuriai aromato suteikia salieras ir imbieras. Salieras šią sriubą paverčia kreminės konsistencijos. Ryžius sriubai geriau išvirti atskirai, kad būtų birūs, bus skaniau ir gražiau. Tokią sriubą pagaminsite per pusvalandį.

Šaltuoju metų laiku labai pasiilgstu tikrų, kvepiančių saldžių naminių pomidorų. Tie, iš prekybos centrų, ne sezono metu net per nago juodymą jiems neprilygsta. Šaltuoju metu perku pakankamai daug konservuotų, džiovintų pomidorų ir pomidorų pastos, naudoju vyro močiutės spaustas tirštas naminių pomidorų sultis, kurios labai panašios į itališkąją pasata. Taigi žiemos ir pavasario metu valgau tikrai daug pomidorų, bet ne šviežių, o apdorotų.  Dabar jau svajoju apie vasarą ir saldžiai kvepaintį pomidorų šiltnamį.

Pomidorų ir salierų sriuba su imbieru

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 8
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 2 mažos arba 1 didelė konservuotų pomidorų dėžutės
  • 1 šakninis salieras (apie 0,5 kg)
  • 2 svogūnai
  • 1 nedidelė česnako galvutė
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 1,5 l daržovių sultinio
  • druskos, cukraus, maltų pipirų (pagal skonį)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Pateikimui:
  • virtų ryžių
  • grietinės

Eiga

1

Pirmiausiai nulupau imbierą, česnakus ir svogūnus bei juos smulkiai supjausčiau. Keptuvėje įkaitinau aliejų ir pakepiau šias daržoves, kol jos pagelto.

2

Saliero šaknį nulupau ir supjausčiau nedideliais kubeliais. Prie keptų česnakų, svogūnų ir imbierų subėriau ir apkepiau salierus. Kai salierai lengvai apkepė supyliau konservuotus pomidorus, viską skaninau cukrumi, druska ir maltais pipirais ir leidau kelias minutes pasitroškinti.

3

Į puodą supyliau sultinį, išmaišiau ir viriau sriubą apie 10-15 minučių. Išvirusią sriubą sutryniau elektriniu trintuvu iki trintos sriubos konsistencijos, jei sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio. Sutrintą sriubą dar kartą užviriau, jei trūksta dar ją skaninkite druska, cukrumi ir maltais pipirais. Sriubą skaninau ir šaldytais gelsvės lapeliais.

4

Kol virė sriuba atskirai išviriau birių ryžių.

5

Sriubą pyliau į lėkštes, į sriubos vidurį dėjau kelis šaukštus biriai virtų ryžių. Sriubą valgėme su grietine.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite