APP/ Pavasaris/ Visi receptai/ Žuvys

Pomidorų padaže troškintos žuvys

Panašiai ruoštą žuvį kažkada valgiau atostogaudama Sicilijoje. Pomidorų padaže troškintos pačios įvairiausios vietinės, ką tik pagautos žuvys ir jūros gėrybės ten dažniausiai patiekiamos su kuskusu.
Tai tradicinis šiaurės Sicilijos patiekalas, net pavadintas Trapani miesto vardu Cous cous di pesce alla trapanese (kuskusas su žuvimi Trapani stiliumi). Nuo tos kelionės dažniai ir namuose, vietoj kepimo aliejuje, žuvį pradėjau troškinti konservuotų pomidorų padaže. Taip ruošta žuvis labiau išlaiko natūralų savo skonį ir nėra tokia riebi, kaip kepta aliejuje. Šį kartą pasinaudojusi Viduržemio jūros regiono virtuvės receptu, paruošiau vietinę Lietuvoje augintą ir pagautą žuvį, bet vietoj kuskuso panaudojau daug sveikesnias bolivinių balandų kruopas, kurios šiam patiekalui labai tiko ir puikiai atstojo iš kviečių pagamintą kuskusą. Ruošiant tokį žuvų troškinį svarbu žinoti, jog kuo didesnė jame žuvų įvairovė, tuo turtingesnis jo skonis. Patiekalui panaudojau Kintuose pagautą šviežią vietinę žuvį: gėlavandenio ešerio ir plačiakakčio filė, bei erškėto kepsnelius, kuriuos aptikau Šiaurės miestelyje šviežios žuvies namuose FIŠ. Ten kiekvieną antradienį ir penktadienį atvežamos ką tik Kintų tvenkiniuose ir Mariose pagautos žuvys. Apsilankiusi ten pirmą kartą buvau nustebinta ypač didele vietinės šviežios žuvies įvairove. Dažniausiai tik keliaudama po svečias šalis, kurios yra šalia jūros, susergu žuvų prekystalių fotografavimo manija, nes ten tokia didelė žuvų įvairovė, o visos tokios šviežios, gražios ir fotogeniškos, kad net akys raibsta, o rankos pačios greibiasi fotoaparato. Ta pati žuvies fotografavimo manija mane apsėdo ir vos pamačius šviežiausiomis vietinėmis žuvimis nukrautą FIŠ prekystalį. O labiausiai patiko tai, jog ten galima rasti labai platų jau supjaustytų, išdarinėtų ir nukaulintų šviežių vietinių žuvų filė pasirinkimą. Labai patogu, nes namuose nerekia nei skusti, nei pjaustyti, nei darinėti, belieka tik gaminti!

Pomidorų padaže troškintos žuvys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...

Eiga

1

Receptui naudojamas žuvis nuplaukite, apiberkite druska ir maltais pipirais. Svogūnus su česnakais nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2

Puode ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus su česnakais, ant jų supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, berkite šafranus, druską, pipirus. Kai padažas užvirs supilkite natūralų, anksčiau išvirtą žuvų sultinį ir palikite virti dar 10 minučių. Tada į padažą suleiskite visas žuvis, pradžioje didesnius gabalėlius, o ant viršaus mažesnius, sumažinkite ugnį, uždenkite puodo dangtį ir palikite žuvį troškintis 10 minučių. Nukėlę nuo ugnies žuvį apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir dar kiek palaikykite uždengę dangtį puode.

3

Kol troškinasi žuvis, paruoškite bolivines balandas. Kruopas labai gerai nuplaukite, subėrę į tankų sietelį po tekančiu vandeniu. Nenuplautos kruopos būna karčios, todėl kruopščiai jas praskalaukite. Į puodą supilkite žuvų sultinį, kai jis užvirs, suberkite švarias bolivines balandas ir virkite ant žemos ugnies apie 15 minučių, kol kruopos pilnai sugers sultinį. Tada į kruopas įmaišykite alyvuogių aliejų, žiupsnelį smulkintų petražolių, jei reikia, gardinkite druska ir pipirais. Išvirusias kruopas palaikykite uždengtas nors 5 minutes, kad gerai išbrinktų.

4

Į didelę lėkštę suberkite bolivines balandas, ant jų sudėliokite troškintas žuvis, o ant viršaus gausiai užpilkite padažo.

 

 

 

 

 

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite