APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Salotos/ Vasara/ Visi receptai

Pusryčių salotos su ridikėliais

Pavasaris ir salotos (kaip patiekalas) yra du neatsiejami dalykai. Šiuo metų laiku salotas su ridikėliais galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Dažniausiai (bent jau mano šeimoje) salotos valgomos per pietus ir vakarienę, bet šios salotos, tai sočių pusryčių variacija. 
Šiemet dažnai gaminu bulvių-ridikėlių salotas, kurios man atstoja sočią vakarienę, o tai pat ridikėlių-makaronų-sūrio salotas, kurias labiausiai mėgstu ruošti priešpiečiams. Na, o šias salotas su virtu kiaušiniu ir skrudintu kumpiu kuo skaniausiai suvalgėme vėlyviems savaitgalio pusryčiams.

Pusryčių salotos su ridikėliais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 100 g. šviežių rūgštynių lapų
  • 100 g. šviežių špinatų lapų
  • ryšelio ridikėlių
  • kelių svogūnų laiškų
  • 6 riekių rūkytos šoninės arba riebaus kumpio
  • 2 kiaušinių
  • Padažui:
  •  2 v.š. citrinos sulčių
  • 4 v.š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų

Eiga

1

Šias salotas galima pasigaminti taip pat greitai, kaip ir bet kurias kitas, tik reikia laikytis tam tikro darbų eiliškumo, jeigu norisi jas pateikti dar šiltas.

2

Pirmiausiai į lėkštes susiklojau švarius špinatų ir rūgštynių lapus, o ant jų ketvirčiais pjausčiau švarius ridikėlius.

3

Kai daržovės jau gulėjo lėkštėje iš padažui skirtų produktų stiklainyje susiplakiau padažą.

4

Dabar atėjo eilė kiaušiniui ir šoninei. Puode užviriau vandenį su šaukštu acto bei tuo pačiu metu užkaičiau keptuvę. Keptuvėje apkepiau šoninės gabaliukus tol, kol jie pradėjo riestis, o į puodą su vandeniu atsargiai po vieną įmušiau kiaušinius. Kiaušiniai turi virti kelias minutes, kol baltymas sutvirtės, o trynys išliks dar skystas.

5

Apkepusius šoninės gabaliukus guldžiau šalia ridikėlių, o per vidurį atsargiai uždėjau virtą be lukštų kiaušinį.

6

Salotų viršų apibarsčiau kapotais svogūnų laiškais ir apliejau jau pagamintu padažu.

Užrašai

P.S. Mes salotas valgėme su duonos lazdelėmis, kuriomis buvo smagu pasidažyti į skystą kiaušinio trynį.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Vika
    2012-05-16 at 7:12 am

    Salotos pusryčiams gėrsis, ypač pavasarį, o vat keptas kiaušinis su jom, geras darbo dienos užtaisa, vyriškai pusei, man jau būtų per daug 🙂 Ren, nuotraukos SAKANIOS nerealiai !!!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-16 at 7:32 am

      Ačiū, Vika! O man vieną kiaušinį pusryčiams suvalgyti, tai niekų darbas, mėgstu sočius pusryčius, o ypač savaitgaliais 🙂

  • Atsakyti
    Edita
    2012-05-16 at 7:12 am

    Sekmadienio pusryčiams labai tiks. Mmmm…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-16 at 7:34 am

      Edita, vėlyviems savaitgalio pusryčiams šios salotos pats tas!

  • Atsakyti
    Laura
    2012-05-16 at 7:51 am

    Liuks salotos! Einu ir aš dabar padaryt tą niekų darbą…suvalgyti pusryčiams kiaušinį su salotomis!

  • Atsakyti
    oditele
    2012-05-19 at 8:24 am

    Koks čia gėris!!!;) Būtinai gaminsiu 😉

  • Atsakyti
    Aura
    2012-05-20 at 7:53 am

    Rennie, ar kiaušinius po vieną ruošei, ar visus vienu kartu?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-20 at 8:54 pm

      Kadangi viriau nedideliame puode tai kiekvieną kiaušinį viriau atskirai.

  • Atsakyti
    :-)
    2018-06-18 at 5:43 pm

    Hmmm… o kur receptas?;-)

  • Komentuokite