4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Pyragas su moliūgais ir šokoladu

Pyragas su moliūgais ir šokoladu
Receptas įkeltas: 2017 Ruduo
Recepto šaltinis: https://www.healthyseasonalrecipes.com

be cukraus, be laktozės

kekso formai

60 min.

 

Spalį, kaip ir kiekvienais metais, mane apsėda moliūgų manija, vis norisi su jais išbandyti kuo daugiau naujų receptų. Sriubos ir troškinai su moliūgais – privalomas reikalas, bet labiausiai mane vilioja įvairiausi kepiniai su moliūgais. Kai randu kokio sveikesnio kepinio receptą, kuriame mažas cukraus kiekis, arba jo visai nėra, taip ir niežti rankos išbandyti. Šiam moliūgų pyragui sunaudojau net 400 g naminės moliūgų tyrės, nuo kurios jis buvo tikrai drėgnas. Vietoj cukraus jam naudojau natūralų klevų sirupą, o vietoj sviesto – tyrą alyvuogių aliejų. Pyrago tešlą maišiau su šviesiais ir viso grūdo speltų miltais. Saikingai saldų skonį pilnai kompensavo šokoladas, kuris labai tinka kepiniuose su moliūgais. Na, o moliūgų pyrago prieskoniai, kurių stengiuosi rudenį visada turėti savo virtuvės spintelėje, pyragą iškvėpino pačiais įvairiausiais šildančiais kvapais. Pyragas patiks mėgstantiems sveikesnius ir mažiau saldžius kepinius. Jei šaldytuve turite pasiruošę moliūgų tyrės, tikrai verta jį išbandyti! O jei pritrūksite idėjų ką dar skanaus pasigaminti su moliūgais, užsukite pasižvalgyti po skaniausius mano moliūginius receptus.

Recipe of the week

Kiaušinius išplakite su klevų sirupu, aliejumi ir moliūgų tyre. Abiejų rūšių miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, prieskoniais. Šokoladą smulkiai supjaustykite, nedidelę jo dalį atidėkite pyrago papuošimui. Skystąją tešlos dalį sumaišykite su paruoštu miltų mišiniu, suberkite smulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite į vientisą tešlą.

Pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi, į ją supilkite visą tešlą. Pyragą pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Per 45 minutes jis turėtų gražiai iškilti ir visiškai iškepti. Ar pyragas jau iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

Iškepusį pyragą kartu su kepimo popieriumi išimkite ant grotelių ir palikite praaušti. Likusį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir juo apšlakstykie moliūgų pyragą. Pjaustykite bei valgykite jau visiškai ataušusį.

Skanių moliūginių kepinių!

Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės