APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Pavasaris/ Visi receptai

Rabarbarų kepsnių padažas (BBQ)

Viename iš savo mėgstamiausių maisto tinklaraščių, rašančių apie sezoninį maistą, radau dar vieną įdomų receptą su rabarbarais, BBQ padažą kepsniams. Jį pakoregavau pagal savo skonį ir turimų produktų kiekį. Labai gailiuosi, kad neišsiviriau jo daugiau, mat baigėsi rabarbarai, nes jis mane užbūrė savo saldžiarūgščiai aštriu skoniu.
Jame marinavau avienos kepsnius, o kepant ant grotelių, juos dar aptepiau iš abiejų pusių, labai aromatingi su rytietišku skoniu kepsniai gavosi, kuriuos valgėme pasidažydami į rabarbarų čatnį. Manau, šis padažas labai tiktų ir prie kiaulienos. Turintiems dar rabarbarų, jo tikrai verta pasigaminti daugiau, ilgesniam vasaros kepsnių sezonui.

Rabarbarų kepsnių padažas (BBQ)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 įvertino)
Loading...
Kiekis: apie 250 ml.
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 250 g rabarbarų
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 50 ml medaus
  • 50 ml acto (naudojau obuolių)
  • 0,5 a.š. malto cinamono
  • 0,5 a.š. maltų čili pipirų
  • 0,5 a.š druskos
  • 0,5 a.š čiobrelių
  • gabalėlio imbiero (apie 5 cm)

Eiga

1

Rabarbarus ir svogūną nulupau ir supjausčiau. Į puodą sudėjau visus ingridientus ir viriau apie 30-40 minučių, kol padažas tapo vientisas ir pakankamai tirštas.

2

Originaliame recepte patariama padažą dar sutrinti blenderiu, bet man ir taip patiko jo konsistencija.

3

Padažo man pakako marinuoti ir kepant užtepti ant 6 avienos kepsnių.

4

Norintiems šio padažo pasigaminti daugiau, reikėtų jį supilstyti į sterilius švarius indelius, sandariai užsukti ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje.

Gali patikti

  • aguonele
    2011-06-10 at 2:46 pm

    Nu kaip sudomino sis varijantas!!! Butinai darysiu 😉 Ir ziuriu, tu gerai rabarbaruoji savo bloge. Vienas uz kita geresni receptai , jog net nezinau kuri pirma bandyti 🙂 Saunuole ♥

  • Neringa
    2011-06-10 at 2:51 pm

    wow koks padaziukas! kaip noreciau isbandyti! pas mus rabarbarai jau prie pabaigos, laiko irgi ne marios, kaip viska spet?!

  • Ausrra
    2011-06-10 at 3:42 pm

    Šiemet neįtikėtinai anksti pražydo bijūnai, rožės ir tuoj skleisis pentiniai, kurie turi žydėti tik liepos pradžioj. Kas bus toliau, nebeaišku… 🙂
    O padažas atrodo labai gardžiai, tiesiog prašosi būti išmėgintas 🙂

  • Reda
    2011-06-10 at 3:55 pm

    oooo ir mane sudomino šis gėėėris 🙂 ir kaip tik visko turiu…privalau išbandyti 🙂 o kaži kiek ilgai gali stovėti pvz šaldytuve, sandariai uždarytas?

  • Indrė
    2011-06-10 at 5:29 pm

    Et kepsninę pamatysiu tik per Jonines ir tai turbūt niekas nenorės man leisti gaminti „nes užtrunka, reikia daug indų“ ir t.t.

    Nors jei galiojimo terminas geras. Rimtai – kiek laikyti pavyktų?

  • Rennie
    2011-06-10 at 9:57 pm

    Ačiū, Aguonėle, mane ir pačią rabarbarai nustebino plačiu savo panaudojimu.
    Neringa, jaučiu ir mano su rabarbarais jau receptai paskutiniai, labai laukiu lietuviškų braškių.
    Žinai, Aušra, pastebėjau, kad ir liepų pumpurai tuoj pražys, neįtikėtina, nes dabar tik birželio pradžia.
    Reda, kiek supratau tamsiai ir šaltai gali stovėti apie metus, nes pakankamai saldus, o užšaldytas apie du mėnesius. Šaldytuve, manau, vasarą liuosiai pratūnotų.
    Indre, kovok už savo teises virtuvėje!

  • Asta
    2011-06-12 at 6:30 am

    Rabarbarų dar turiu – reiks išbandyti! 🙂

  • Rennie
    2011-06-12 at 3:53 pm

    Asta, tikiuosi patiks.

  • Indrė
    2011-06-14 at 10:08 am

    Teks 😀 kai išmoksiu naująja „carskų metų“ virykle naudotis vėl būsiu savo vėžėse

  • Anonymous
    2011-06-15 at 7:59 pm

    Puikus receptas. Išsiviriau padažą – niekuo nenusileidžia indiškam mango chutney. Labai smagu pasigaminti kai ką iš rabarbabrų, kas nebūtų saldus pyragas.

  • Rennie
    2011-06-15 at 11:03 pm

    Mielas Anonime, džiaugiuosi kad patiko. Man irgi tai buvo atradimas.

  • Liucija
    2011-06-29 at 2:52 pm

    Rennie, nerealus padaziukas! Gyre ji visa mano seima! Dziaugiuosi, kad atradau ji tavo SEZONINEJE VIRTUVEJE!!! Aciu Tau! 🙂

  • Rennie
    2011-06-29 at 9:13 pm

    Liucija, į sveikatą! Džiaugiuosi kartu su tavimi.

  • Jolita
    2012-06-12 at 7:57 am

    Super padazas! Gaminau ji pernai, laikiau saldytuve stiklainelyje iki sios vasaros, kaip tik savaitgali prie kepsniu valgeme, labai patiko. Dar like rabarbaru, tai vel darysiu si padaza!

    • Rennie
      2012-06-13 at 12:49 pm

      Jolita, nustebinai, kad jis visus metus šaldytuve išbuvo kuo geriausiai, nes aš jį gaminau trumpesniam sunaudojimui. Reikės ir man dar jo išsivirti ir ilgesniam laikui šaldytuve paslėpti 🙂

  • Jurgita
    2012-06-18 at 8:37 am

    labai skanu – visi ragavę tam pritarė 🙂 ačiū 🙂

    • Rennie
      2012-06-19 at 10:45 am

      Kaip džiugu, Jurgita, kad patiko 🙂