Kai rabarbarų sezonas jau eina į pabaigą prasideda braškės, o ši porelė puikiai dera tarpusavyje, ypač uogienėse. Kad braškių uogienė neišeitų skysta ją reiktų ilgokai virti, o rabarbarai išsprendžia šią problemą ir puikiai sutirština braškių uogienę, kuriai dar papildomai suteikia ir saldžiarūgščio skonio. Vakar pas vieną močiutę turguje dar užtikau storokų rabarbarų, sakė, kad jau visai paskutiniai. Tai susigundžiau parsinešti visą glėbį ilgiausių kotų namo. Kadangi jau pats laikas būtų atidaryti uogienių virimo sezoną, viriau kvapnią rabarbarų-braškių uogienę su vanile.
Rabarbarų - braškių uogienė
Sudėtis
- 1 kg rabarbarų
- 1 kg braškių
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 kg cukraus
- 1 šaukšto citrinų sulčių
Eiga
Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos supjausčiau.
Rabarbarų-braškių uogienės sudedamąsias dalis sudėjau virti į puodą.
Karts nuo karto pamaišydama viriau ant vidutinės ugnies.
Kai užvirė viriau trumpiau nei pusvalandį, kol sultys kiek nugaravo ir uogienė sutirštėjo.
Supilsčiau į sterilius indelius.
1 komentaras
kristina
2014-06-16 at 3:35 pmo koks kiekis gavosi mazdaug uogienes? Aciu 🙂