APP/ Atsargoms/ Pavasaris/ Visi receptai

Rabarbarų džemas su šildančiais prieskoniais

Pavasarį, kai patys skaniusi rabarbarai, verta išsivirti rabarbarų džemo žiemai. Aš rabarbarus mėgstu virti su šildančiais prieskoniais, kurie suteikia rabarbarams kvapnumo. Rabarbarai su prieskoniais gaunasi labai aromatingi, apelsinas su cinamonu ir imbieru, rabarbarus paverčia neatpažįstamai kvapniais, ši rabarbarienė (visai neblogai skamba) labai tiks šaltiems žiemos vakarams.

Rabarbarų džemas su šildančiais prieskoniais

8 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 58 votes, average: 4,25 out of 5 (8 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 2 kg rabarbarų
  • 1,5 kg cukraus
  • 1 apelsino
  • 2 šaukštelių malto imbiero
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 1 šaukšto citrinų sulčių

Eiga

1

Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos supjausčiau.

2

Pjaustytus rabarbarus su cukrumi ir prieskoniais bei smulkiai nutarkuota apelsino žievele, išspaustomis jo sultimis viriau apie pusvalandį.

3

Supilsčiau į sterilizuotus indelius ir pasidėjau žiemai.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    siuline.lt
    2012-07-03 at 4:16 am

    gražios nuotraukos!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-03 at 5:58 am

      Ačiū 🙂

    • Atsakyti
      Loreta
      2023-06-18 at 3:38 pm

      Uogienė išvirta! Skonis fantastiškas! Vyras, apsvaigęs nuo kvapų, su šaukštu laukė kas netilps į indelius. Netilpo 2šaukštai uogienės. Jau maniau obuolienė mano su imbieru skanu, tačiau rabarbarinė pranoko lūkesčius. Kaip laukiu žiemos…..!
      Ačiū už receptą.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-07-03 at 5:31 pm

    Tikiu, kad labai skanu;

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-04 at 9:21 pm

      Dėkui, Aušra, žiemos metu bus tikras gėris 🙂

  • Atsakyti
    Viktorija
    2013-06-17 at 6:30 pm

    Sveiki,

    Norėjau pasitikslinti: nuotraukuose Jūsų uogienė atrodo gražiai tiršta. Ar teisingas įspūdis? Ir ar prieš verdant, nepalikot uogienės “pastovėti”?

  • Atsakyti
    Nijolė
    2015-06-24 at 3:47 pm

    Dariau pernai. Buvo skaniausia “uogienė”. Šiemet vėl einu daryti (pasikartojau receptą).

  • Atsakyti
    Auksė
    2017-05-30 at 7:37 am

    O cukrų paprastą naudojot ar uogienių? Jei naudot uogienių, tai tokį patį kiekį dėt ar mažiau?

  • Atsakyti
    Vytautė
    2019-05-25 at 3:16 pm

    Gaminu dabar! Nerealiai geras skonis ir tobulas kvapas!!!
    Žiemos, šis šedevras, nesulauks!

  • Komentuoti: Auksė Atšaukti