4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Raudonųjų serbentų drebučiai

Raudonųjų serbentų drebučiai
Receptas įkeltas:
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

apie 1,5 l

60 min

  • 1 l raudonųjų serbentų sulčių
  • 1 l cukraus
  • 1 vanilės ankšties

Raudonųjų serbentų drebučiai – labai klasikinė uogienė. Anksčiau kiekvienuose namuose, turbūt, ji buvo verdama. Mano vaikystės namuose jos visad buvo labai daug, vis nesugebėdavome visos iki pavasario suvalgyti. Taigi, pabodo mano mamai ją be reikalo virti ir gal kokias dešimt žiemų gyvenome be jos. Visai neseniai, prieš kelis metus, vėl atradau serbentų drebučius, tai dabar, kiekvieną vasarą ir vėl juos verdu, tik po ne daug, kad nespėtų atsibosti.

Po visų uogienių tirštiklių, šių drebučių virimas, kaip tikras stebuklas, nes jie patys, be jokios pagalbos, kuo puikiausiai sustingsta, mat visuose serbentuose yra sočiai pektino. Šį kartą tradicinį saldžiarūgštį serbentų skonį praturtinau vanile.

Pagaliau sugrįžau iš ilgųjų atostogų kaime. Grįžau ne viena, o su visu kalnu stiklainių stiklainėlių, bus ką šaltą žiemą prisiminti. Dėkui, vyro močiutei, kad dar yra ką į tuos stiklainėlius kišti… viskas sava, šviežia, ką tik iš lysvės. Dalinuosi kaime užgyventu savo turtu…

Recipe of the week

Pilnai prinokusius serbentus paruošiau sulčių spaudimui. Sultis spaudžiau greituoju būdu su elektrine sulčiaspaude (maniškė turi 5 greičius, iš kurių pirmasis skirtas uogoms). Galima spausti ir senoviniu būdu, pavirti ir gerai nusunkti per marlę.

Mano, kad ir išspausti serbentai, bet dar pakankamai drėgni buvo, tai supyliau juos į rėtį, kad paskutiniai sulčių lašai nuvarvėtų. Sultis lygiomis dalimis sumaišiau su cukrumi ir vanilės ankštimi, užviriau ir paviriau apie 20 minučių.

Reikėtų išbandyti, ar uogienė jau pakankamai stingsta, įpilti šaukštą uogienės į lėkštelę ir palaukti kol pilnai atauš. Jei sustingta, tai pats laikas drebučiams į sterilius indelius keliauti. Indelių iš karto užsukti nereikėtų, ši uogienė turi pravėsti ir pilnai sustingti, o jau sustingusią galima ir sandariai užsukti.

Smagaus uogienių virimo!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Jurgita, aš irgi juos labai mėgstu su šviežia bandele laižyti :)
    Oditele, tavo foto su voveraitėmis mane irgi labai paviliojo. Pasiilgau dzūkiškų grybų net seilė tysta.

  2. Mano šių metų atradimas- aviečių ir serbentų uogienė.Ėmiau 2 dalis aviečių ir 1 dalį raudonųjų serbentų ir elementariai išviriau su cukrum. Serbentai davė tirštumą ir skanios rūgštelės.

  3. Aš irgi pernai aviečių-raudonųjų serbentų uogienę viriau, labai patiko. Šiemet išbandžiau vyšnių-baltųjų serbentų, irgi puikus derinys, o ir nuo serbentų ji sutirštėja.

  4. kazkas man pasakojo ,kad galima be virimo daryti,tiesiog ,per merliu issunkti su cukrumi,kita diena kaip ir drebuciai,ar tai tiesa/

    serbentai

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės