APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas

Kad žinotumėte, kaip nekantravau su jumis pasidalinti šia naujiena! Šiemet bus visai nauja mano knyga! Ją pavadinau Sezoninių skanumynų istorijos ir ji apims dvi, atrodytų neįmanomas suderinti mano aistras virtuvėje – kepti skanumynus bei gaminti sveikai. Į ją įtraukiau tik natūralius ir maistingus sezoninių skanumynų receptus, kuriuos gaminau nenaudodama rafinuotų kvietinių miltų, baltojo cukraus bei nenaudingų riebalų. Šia knyga pasistengsiu visus įtikinti, kad net saldumynai gali būti gaminami iš sveikų ir sveikatai palankių, sezoninių produktų, išvengiant įprastinių tradiciniams skanumynams būtingų nenaudingų sudedamųjų dalių.

Naujai knygai receptus rinkau ir juos bandžiau ilgiau nei metus, o idėją galvoje pradėjau nešiotis vos pabaigiau rašyti paskutinę Gero maisto dienoraštis serijos knygą.  Sezoninių skanumynų istorijos, kaip ir Nostalgiški skanumynai  turės po vieną receptą kiekvienai metų savaitei. Naujoji knyga apims ne tik 52 natūralius ir maistingus skanumynų receptus, bet ir mano papasakotas skanias jų istorijos. Sezoninių skanumynų foto istorijas šį kartą pasakos fotografės mama ir dukra: Loreta Jasiukėnienė ir Elzė Jasiukėnaitė. Jų Instagram profilį allthebeautifulthingsblog  stebi daugybė sekėjų ir kas dieną žavisi jų sezoninio gyvenimo būdo nuotraukomis, kurios man yra ypač artimos. Bus tikrai labai graži knyga! Daugumą skanumynų šiai knygai gaminau ir fotografavome šeimos Kurorto name Druskininkuose. O mano pakeltų lysvių daržo gėrybės buvo šviežiai naudojamos skanumynų receptams ir knygos fotosesijoms. Liko jau visai neilgai laukti!

Kaip tik šiuo, rožėmis kvepiančio rabarbarų torto receptu, su didžiausia savo padėka visiems projekto 100 tortų Lietuvai dalyviams ir organizatoriams padėkojau ir  15min.lt. 

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 14 cm skersmens tortas
Gaminimo laikas: 60 min.

be glitimo

Sudėtis

  • Biskvitams:
  • 6 kiaušinių
  • 6 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 6 šaukštų kukurūzų miltų
  • 2 šaukštų aguonų
  • žiupsnelio druskos
  • Rabarbarų sviestui:
  • 500 g rabarbarų
  • 1 šaukšto lofilizuotų aviečių miltelių
  • 2 šaukštų rožių vandens
  • 1 šaukštelio vanilės miltelių
  • 0,5 stiklinės nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • Kremui:
  • 500 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštelio vanilės miltelių
  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio (po 9 g)
  • Papuošimui:
  • sezoninių gėlių: laukinių rožių, alyvų

Eiga

1

Iškepkite tortui du biskvitus. Standartinę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieno biskvito kepimiu prireiks pusės nurodytų produktų. Pirma iškepkite vieną biskvitą per visą skardą, o tada jau ir antrą.

2

Trijų kiaušinių baltymus atrskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo su žiupsneliu druskos ir atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite su 3 šaukštais cukraus, suberkite 3 šaukštus kukurūzų miltų ir 1 šaukštą aguonų. Į trynių masę atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, vienodai paskirstykite ir kepkite, kaip biskvitą vyniotiniui 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.

3

Kai biskvitas bus iškepęs, guldykite jį ant drobinio virtuvinio rankšluosčio, kepimo popieriumi į viršų. Leiskite biskvitui kiek praaušti, tada nulupkite kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu suvyniokite, kaip vyniotinį, kad atšalęs jis būtų lankstus.

4

Lygiai taip pat iškepkite ir antrąjį biskvitą bei suvyniokite jį į kitą drobinį rankšluostį. Biskvitus išsikepti galite iš vakaro.

5

Kol biskvitai aušta, pasiruoškite rabarbarų sviestą. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite valandai, kad cukrus ištirptų, o rabarbarai paleistų sultis. Rabarbarus virkite ant vidutinės kaitros ugnies kol pradės tęžti. Tada suberkite lofilizuotų uogų miltelius, vanilės miltelius ir supilkite rožių vandenį. Dar kelias minutes maišydami pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite kad praauštų, po to sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą rausvą kreminę masę. Rabarbarų sviestą irgi galite pasiruošti iš anksto.

6

Paruoškite torto kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile, beplakant iš lėto suberkite grietinėlės standiklio miltelius. Kai grietinėlė jau bus standi ir suplakta, sumaišykite ją su pilnai atšalusiu rabarbarų sviestu. Gausite švelniai rausvą saldžirūgštį kremą.

7

Formuokite tortą. Kiekvieną biskvito lakštą atsargiai išvyniokite iš rankšluosčių. Biskvitus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pirmąją biskvito dalį ištepkite kremu ir suvyniokite, kaip vyniotinį, tada antrąją biskvito dalį taip pat ištepkite kremu, ant krašto uždėkite jau susuktąją dalį ir vyniokite kartu taip, kad vyniotinis storėtų. Antrąjį biskvitą taip pat padalinkite pusiau, kiekvieną biskvitą ištepkite kremu ir vyniokite ant jau anksčiau paruošto vyniotinio. Kai suvyniosite abu biskvitus, tortas bus panašus į trumpą ir storą vyniotinį, jo skersmuo turėtų gautis apie 14 centimetrų, o aukštis apie 15 centimetrų. Tada vyniotinį pastatykite, jei reikia, viršų kiek palygindami nupjaukite.

8

Torto viršų ir šonus gražiai aptepkite atlikusiu kremu su mentele arba peiliu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad atšaltų. Po kelių valandų tortą galima bus puošti šviežiomis gėlėmis: laukinėmis rožėmis ir alyvomis.

Užrašai

Receptas iš greitai pasirodysiančios knygos "Sezoninių skanumynų istorijos". Nuotraukos "Fotopastelė"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite