4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Moliūgai

Pyragas su moliūgais ir šokoladu

Pyragas su moliūgais ir šokoladu

60 min.

Spalį, kaip ir kiekvienais metais, mane apsėda moliūgų manija, vis norisi su jais išbandyti kuo daugiau naujų receptų. Sriubos ir troškinai su moliūgais – privalomas reikalas, bet labiausiai mane vilioja įvairiausi kepiniai su moliūgais.

Skaityti daugiau...

Moliūgų sviestas

Moliūgų sviestas

30 min.

Šio moliūgų sviesto pavadinimas kiek apgaulingas, nes jis visai nepanašus į įprasto sviesto skonį. Moliūgų sviesto receptas yra kilęs iš Amerikos, moliūgų tėvynės, ten jis angliškai vadinamas pumpkin butter, galbūt dėl savo konsistencijos, nes ant duonos tapasi taip pat skalsiai, kaip ir minkštas sviestas.

Skaityti daugiau...

Apelsininis moliūgų keksas

Apelsininis moliūgų keksas

Komentarai: 2

Skanus be proto! Tik užstrigau galvodama jam pavadinimą, ar moliūgų keksas su apelsinais, ar apelsininis moliūgų keksas? Moliūgų jame tikrai daugiau, bet labiau jaučiamas apelsinų skonis, tai visgi pirmąją vietą užleidau apelsinui.

Skaityti daugiau...

Čili troškinys su moliūgais

Čili troškinys su moliūgais

Artėja moliūgų garbinimo šventė. Visai nebūtina trankiai švęsti Halloween’o (nors turintys vaikų nuo šios šventės greičiausiai neišsisuks), bet ką nors skanaus ir šilto pasigaminti iš moliūgų tiesiog būtina.

Skaityti daugiau...

Naminė moliūgų tyrė

Naminė moliūgų tyrė

60 min.

Namuose pasigaminti moliūgų tyrę yra paprasta ir lengva. Mūsuose dar niekur nesu mačiusi pirkti parduotuvėse tokios tyrės, nors ji ypač populiari kitose šalyse, ypač JAV. Todėl visada ją gaminu pati. Moliūgų tyrė – puikus bazinis receptas, kitiems patiekalams gaminti. 

Skaityti daugiau...

Moliūgų sriuba su obuoliais

Moliūgų sriuba su obuoliais

Dabar pats moliūgų sriubos sezonas! Vos pagalvoju apie lietingą spalio pabaigą ir lapkričio pradžią, visada užsimanau dubenėlio kvapnios ir maistingos moliūgienės. Moliūgų sriuba man asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma.

Skaityti daugiau...

Moliūgų užtepas

Moliūgų užtepas

Komentarai: 1

Tai puikus užtepas: ryškios oranžinės spalvos, kvepiantis sezamais, skanus ir maistingas. Jis galėtų pakeisti jau pabodusius ir senai gaminamus užtepus prie kukurūzinių traškučių ar traškių duonelių. Kadangi dabar Gavėnia, būtų pats laikas maitintis lengviau, mažiau riebiai, o tuo pačiu skaniai ir sveikai. Moliūgai – rudens pabaigos ir žiemos daržovė, tad jei turite kur nors dar užsilikusį oranžinį gražuolį, traukite jį į virtuvę ir valgykite, juk jau kitą savaitę prasidės kalendorinis pavasaris.

Šį užtepą kabinti mėgstu su Duočiais, traškiomis duonelėmis, kurias galite rinktis skanintas sezamais ir jūros druska, moliūgų sėklomis ir sūriu arba saulėgrąžomis ir sezamais. Prie šio moliūginio sezamais kvepiančio užtepo labiausiai tinka duočiai su sezamais.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės