APP/ Atsargoms/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Saldžiarūgštis cukinijų pagardas

Šis rytų virtuve kvepiantis cukinijų pagardas gali būti verdamas iš peraugusių cukinijų. Tai dar vienas receptas gausiam cukinijų derliui naikinti, kuris turėtų patikti aštrių pagardų mėgėjams, nes šviežios aitriosios paprikos, tarkuotas imbieras ir svogūnai suteikia aštriai pikantišką skonį. Žiemos metu šis cukinijų pagardas kuo puikiausiai tiks prie keptos mėsos ar sumuštiniams gardinti. Šį kart pagardą viriau iš žalių cukinijų, nes visas geltonąsias sunaudojau kvapniam cukinijų džemui. Cukinijų nelupau nei džemui, nei pagardui, todėl jas rinkausi dar su minkšta žievele. Cukinijų gabalėliai su žievelėmis ne taip suverda, jei norite vientisesnio ir labiau į padažą panašaus pagardo, cukinijų žievelę nulupkite, tada jos labiau suvirs.

Saldžiarūgštis cukinijų pagardas

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 1,2 l
Gaminimo laikas: 90 min.

Sudėtis

  • 2 kg cukinijų be sėklų, bet su žievele
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 2 aitriųjų paprikų
  • gabalėlio imbiero šaknies
  • 200 ml obuolių acto
  • 300 g cukraus
  • 1 šaukštelio druskos

Eiga

1

Cukinijas perpjoviau išilgai ir išėmiau sėklas, žievelės nelupau, supjausčiau pusės centimetro storio neilgomis skiltelėmis.

2

Svogūnus supjausčiau plunksnelėmis, iš aitriųjų paprikų išėmiau sėklas ir supjausčiau juostelėmis, nuluptą imbiero šaknį smulkiai sutarkavau.

3

Į puodą sudėjau cukinijas, svogūnus, pipirus, imbierą, druską ir cukrų, bei viską užpyliau obuolių actu. Pagardą viriau apie pusantros valandos, kol skystis nugaravo, o pagardas sutirštėjo.

4

Pagardą sudėjau į sterilizuotus indelius bei pastačiau šaltai ir tamsiai iki žiemos. Gavosi kiek daugiau nei vienas litras pagardo.

Gali patikti

7 Comments

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-08-27 at 5:54 pm

    O kaip ilgai gali stovėti šis konservas? O traškios cukinijos gaunasi?

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-20 at 7:54 pm

    Šiandien išviriau. Kadangi norėjosi tirštesnio, tai paviriau gerokai. Cukinijos sukrito, masė gavos vientisesnė, panaši į padažą.
    Bet svarbiausia skonis – nuostabus. Saldžiai aštrus… mmm…
    Kol kas tai geriausias cukinijų panaudojimas (neskaitant šviežių).
    Ačiū 🙂

  • Atsakyti
    Aure
    2013-08-09 at 9:47 am

    kaip manote, ar galima cukinijas šiame recepte pakeisti aguročiu?

  • Atsakyti
    jūs
    2013-09-24 at 2:36 pm

    Jūs čia neminit nieko apie vandens kiekį ar jo reikia ar tik actas ? Kažkaip įdomiai skamba …

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:21 pm

      Vandens nereikia, jis verdamas panašiai, kaip čiatnis.

  • Atsakyti
    Ieva
    2014-08-30 at 1:01 pm

    Aciu uz receptuka, laaaabai patiko! Tikrai puikus pikantiskas skonis. Rekomenduoju.

  • Komentuokite