APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Salotos su pusiau džiovintais pomidorais

Šios salotos turėtų patikti tiems, kurie net žiemą negali gyventi be salotų su pomidorais. Tik šiame recepte vietoj šviežių pomidorų siūlau naudoti pusiau džiovintus pomidorus, kurie yra daug sultingesni ir minkštesni už įprastus džiovintus pomidorus, todėl ypač tinka salotoms. Pusiau džiovinti pomidorai taip pat labai dera makaronų patiekalams, picai, sumuštiniams, juos labai gardu valgyti ir vienus su minkšta duona užsigeriant raudonu vynu. Šaluoju metų laiku vetoj salotų lapų išbandykite salotas pagardinti šviežiais saulėgrąžų daigais, kurių šviežiai sudaigintų būna pirkti sveiko maisto parduotuvėlėse, o turint noro, juos lengvai galima užsiauginti ir patiems namuose ant palangės. Kaip iš saulėgrąžų sėklų užsiauginti šviežių daigų esu rašiusi savo knygoje Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus bei šiame straipsnyje.

Pusiau džiovintus pomidorus, marinuotus aliejuje, radau vienoje tikrų itališkų produktų elektroninėje krautuvėlėje Saporita. Jei ten dar nebuvote užsukę, būtinai apsilankykite, nes joje tiesiai iš Italijos yra tiekiamas labai gardus tunas alyvuogių aliejuje, įvairių vaisių mostarda, kuri yra populiari šiaurinėje Italijoje bei pateikiama prie mėsos bei sūrių, o prieš Kalėdas ten rasite ir  kalėdinį itališką pyragą Pandoro, kuris panašus į žymųjį Panetone, tik yra tradicinis Veronos apylinkų kepinys, kepamas be razinų ir cukatų aštuoniakampės žvaigždės kepimo formoje. Toje krautuvėlėje surasite ir skanių kalėdinių dovanų maisto gurmanams tiesiai iš Italijos.

Salotos su pusiau džiovintais pomidorais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 1 asmeniui
Gaminimo laikas: 15 min.

Žiemos salotos

Sudėtis

  • Salotoms:
  • kelių saujų saulėgrąžų daigų
  • gabalėlio kietojo sūrio
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 4-5 pusiau džiovintų pomidorų aliejuje
  • kelių riekių čiabatos duonos
  • 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Skrebučiams:
  • čiabatos duonos
  • šaukštelio pesto padažo
  • 3-4 pusiau džiovintų pomidorų aliejuje
  • kelių gabalėlių mocarela tipo sūrio

Eiga

1

Duonos riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps traškūs. Palikite, kad praauštų.

2

Ant salotų pabarstykite duonos skrebučių, o ant viršaus daržovių skustuku užskuskite kietojo sūrio griežinėlių. Salotas apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

3

Paruoškite "panini" sumuštinį prie salotų. Atpjaukite nemažą gabalą čiabatos duonos, ją išilgai įpjaukite. Duonos vidų ištepkite pesto padažu arba apšlakstykite alyvuogių aliejumi, ant viršaus guldykite pusiau džiovintus pomidorus ir pjaustytą mocarelą. Sumušinį "suskleiskite" ir kepkite kepsnių keptuvėje paspaude kokiu nors sunkiu daiktu. Kai viena pusė apkeps, apverskite ant kitos. Iškepusį sumuštinį pateikite katu su salotomis.

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite