APP/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai/ Žuvys

Šamas keptas su pomidorais ir pesto padažu

Rudeniop gyvenimo tempas dažniausiai žymiai paspartėja. Bent jau mano, tai tikrai. Greitai paruošiamas maistas darbo dienomis mano šeimoje tampa tiesiog būtinybe. Šį kart vakarienei greitai iškepiau šamą, prieš tai jį ištryniau pesto padažu ir apdėliojau naminiais pomidorais, žuvis kvepėjo Viduržemio jūra… 

Darbo dienomis aš stengiuosi maistą ruošti paprastai ir greitai, bet svarbiausia, kad nuo to nenukentėtų nei maisto kokybė, nei skonis. Šį kart vėlyviems pietums-vakarienei valgėme keptą Merkio šamą  kurį iš anksto buvau išdorojusi: iš galvos ir kaulų išviriau sultinį, kuris savo eilės vis dar laukia šaldiklyje, vieną žuvies file gabalėlį išsikepėme savaitgalį ant laužo, o pusė atlikusios žuvies pasilikau ateinančiai darbo dienai.

P.S. Taip iškepta žuvis lieka sultinga, nes pomidorai neleidžia jai išsausėti, o pesto padažas ir raudonėlis jai suteikia kvapnumo.

4 Comments

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-09-10 at 1:30 pm

    Dievinu tokius patiekaliukus…genialumas paprastume:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-09-10 at 1:50 pm

    Dėkui, Odeta, paprastas paruošimas ir kokybiški produktai gali padaryti stebuklus 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-09-14 at 1:57 pm

    Kokia gera mintis gaminti žuvį su pesto padažu! Pati nebūčiau sugalvojus, nors ko jau ko – šviežio pesto mano šaldytuve visuomet yra:) O ir naujas žuvies paruošimo būdas pravers, nes jau kiek pabodo tradiciniai receptai… Labai ačiū už idėją!

  • Komentuokite