APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai

Smidrų ir ridikėlių salotos su mėtomis

Šios salotos puikus įrodymas, kad smidrai arba šparagai (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi) yra puikaus skonio ir visai termiškai neapdoroti. Jei paklaustumėte koks “žalių” smidrų skonis reiktų kiek pagalvoti, nes jis nėra labai išraiškingas, man kiek priminė žaliuosius žirnelius, tik mažiau saldus, bet juos puikiai papildo garstyčiomis dvelkiantys švieži ridikėliai ir gaivios mėtos. Toks maistas – tikra palaima šiltomis dienomis ir ne tik žaliavalgiams bei vegetarams. Salotas gaminau dar prieš metus, kai ruošiau receptus knygai “Sezoninė Virtuvė” , jas rasite vėlyvojo pavasario skyriuje p.96.

“Visai nebūtina smidrų virti arba kepti, jie labai skanūs ir visai žali. Puikus neapdorotų smidrų skonis jus nustebins salotose su ridikėliais, mėtomis ir kietuoju sūriu. Tai labai lengvos ir šiltai dienai tinkančios salotos.”

Ištrauka iš knygos “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”

Smidrų ir ridikėlių salotos su mėtomis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Kepimo laikas: 20

Sudėtis

  • 250 g žaliųjų smidrų
  • 200 g ridikėlių
  • saujos šviežių mėtų lapelių
  • 100 g kietojo sūrio
  • Padažui:
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų skonį

Eiga

1

Smidrus nuplaunu, nulupu, nupjaustau sumedėjusius galiukus ir susmulkinu plonomis juostelėmis išilgai. Švarius ridikėlius plonai supjaustau, mėtų lapelius suplėšau.

2

Iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir prieskonių išplaku padažą, juo apipilu paruoštas daržoves ir gerai išmaišau. Salotų viršų apibarstau smukliais mėtų lapeliais bei kietojo sūrio griežinėliais ir iš karto patiekiu.

3

Išbandykite kitaip! Vasaros pradžioje į šias salotas galite įmaišyti plonai pjaustytų jaunų agurkų, o vietoj mėtų panaudoti petražoles.

Užrašai

Receptas iš knygos "Sezoninė Virtuvė. 200 receptų pagal metų laikus". Nuotraukos knygos fotografės - Eglės Mačerauskės

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite