4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Šokoladinis riešutų užtepas arba naminė „Riešutella“

Šokoladinis riešutų užtepas arba naminė „Riešutella“
Receptas įkeltas: 2011 Žiema
Recepto šaltinis: smittenkitchen.com

250 ml. indelis

15 min. gaminimas

  • 2 stiklinės luptų migdolų riešutų (arba žemės riešutų antram variantui)
  • ½ stiklinės kakavos (tamsios, pačios geriausios kokybės)
  • 1 ½ stiklinės cukraus pudros
  • 5-6 v.š. nerafinuoto abrikosų kauliukų aliejaus (galima ir kitokio, bet šis nuostabiai kvepia migdolais)
  • 1 a.š vanilino, žiupsnelio druskos

Artėjant  šv. Valentino dienai  norėčiau į žiemišką kasdienybę įnešti truputėlį saldaus šokoladinio blizgesio. Šį receptą radau smittenkitchen ir sugalvojau juo pradžiuginti savo vaikus Valentino dienos proga. Pati Nutella buvo pagaminta pagal seną italų receptą pavadinimu Gianduja, iš lazdynų riešutų ir kakavos miltelių, kurį garsusis „Ferrero“ adaptavo plačiąjam pasauliui.

Aš pagaminau dviejų rūšių riešutinius užtepus, vieną iš žemės riešutų, o antrą iš migdolų, saldžius saldžius kaip ir pati Valentino diena. 

Pagaminau dviejų rūšių „Riešutelą“ iš migdolų ir žemės riešutų. Šokoladinėje riešutų užtepėlėje maloniai jautėsi malti riešutai. Man labiau patiko migdolinė „Riešutella“, į žemės riešutų užtepą kitą kartą druskos visai nedėsiu, nes patys riešutai turi sūrumo.  Jau dabar svajoju, kaip rudenį iš lietuviškų lazdynų riešutų išsuksiu rudeninę „Riešutellą“. O dabar, tikiuosi,  kad vaikams mano dovana patiks ir jie šokoladuotomis lūpytėmis bei rankytėmis  užsiprašys manęs pagaminti  dar visą trijų litrų stiklainėlį naminės „Riešutellos“.

P.S. Naminę „Riešutellą“ laikykite šaldytuve.

Recipe of the week

Apkepintus riešutus gerai  sutryniau elektriniu smulkintuvu apie 4-5 min., kol iš riešutų net aliejus sunktis pradėjo.

Tada supyliau kelis šaukštus aliejaus ir vėl išsukau, subėriau kakavos miltelius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir vėl pakartojau procesą.

Jeigu kremas per tirštas, dar galite įpilti aliejaus (aš supyliau dar 4 šaukštus, bet tai priklauso nuo riešutų).

Pagamintą kremą sudėjau į indelius ir laikiau šaldytuve.

Saldžios „Riešutelos“!

Komentarai

  1. Siulau maina: as siandien prisikepiau skaniausiu bandeliu ir va… tu man stiklainiuka tokio gerio as tau kelias bandeles. Bet tik kelias…. as gi suvalkiete :))

  2. Aguonele, tavo mainus mielai priimčiau, bet rytdienai turiu du stiklainiukus padovanoti, nes kitaip dar susipeš. O tavo bandelės prie „Riešutelos“ labai tiktų.
    Renata, tavo skoniui mano žemės riešutų šokoladinis užtepas turėtų patikti.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės