APP/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Stintų tempura

Tai Baltijos stintos paruoštos japoniškai. Puikus receptas norintiems išbandyti ką nors naujo. Labai mėgstu tempuros tešloje keptas įvairiausias daržoves ir jūros gėrybes. Todėl kai penktadienį iš turgaus parsinešiau kilogramą šviežių, gaiviai kvepiančių stintų, sugalvojau jas iškepti kažkaip kitoniškai, kaip dar nesu gaminusi. Stintos, tempuros tešloje, gavosi puikios, su traškia tešlos plutele, o pati žuvis išliko sultinga, kvapni ir neperkepusi.  Žuvis valgėme pasidažydami į sojų ir citrinų padažą. Šiam receptui rinkitės mažesnes žuveles, tada jas galėsite valgyti su visais kaulais, kurių beveik nesijaus.

Žiemos antra pusė pats stintų sezonas. Jas kepu kiekvienais metais. Dažniausiai žuveles apvolioju miltuose ir paprasčiausiai kepu keptuvėje, tam net recepto nereikia. Jų visad iškepu daugiau, kad iš atlikusių galėčiau paruošti marinuotas stintas ir jas laikyti šaldytuve kiek ilgiau.  Jei stintas ruošiu prie alaus, tai iškepu jas alaus tešloje arba gruzdinu apibarsčiusi manų kruopomis. Dar esu kepusi stintų pyragą, jis buvo tikrai labai gardus, nors ir kiek neįprastai atrodė. Tempura receptą rasite ir mano pirmoje knygoje Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus, kurioje pateikiau receptą su svogūnų laiškais, buvo labai gardu. Kepant tempura labai svarbu tešlai naudoti labai šaltą vandenį, kurio kontrastas su karštu aliejumi ir sukuria ypač traškią tešlos plutelę. Prieš ruošdama tempura visad vandenį nors pusvalandį pašaldau šaldytuvo šaldymo kameroje ir tik tada gaminu su juo tešlą. O patį indą, kuriame maišau tešlą, stengiuosi laikyti šaltai, įstačiusi į kitą indą su šaltu vandeniu ir ledukais. Tempura reiktų kepti gerai įkaitusiame aliejuje ir gana trumpai, tada ji taip neprisigeria aliejaus, o aliejaus perteklių galėsite nusausinti iškeptas žuveles sudėję ant popierinio rankšluosčio.

Stintų tempura

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 1 kg šviežių stintų
  • aliejaus virti
  • Tešlai:
  • 0,5 stiklinės kvietinių miltų
  • 0,5 stiklinės kukurūzų miltų
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 stiklinės labai šalto vandens
  • Padažui:
  • 4 šaukštų sojų padažo
  • 4 šaukštų citrinų sulčių
  • nedidelio gabalėlio šviežio imbiero

Eiga

1

Stintas išdarinėkite, nupjaukite galvas ir nuplaukite.

2

Abiejų rūšių miltus sumaišykite. Puode užkaiskite virimui skirtą aliejų.

3

Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir lengvai išplakite. Labai šaltą vandenį išmaišykite su druska ir kiaušinio baltymu, supilkite miltų mišinį ir labai lengvai, geriausiai dviem mediniais valgymo pagaliukais, išmaišykite tešlą. Ją maišyti reikia labai trumpai.

4

Dviem valgymo pagaliukais pagaliukais žuveles kiškite į tešlą ir iš karto dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Aliejuje kepkite trumpai, kol tešla pagels ir taps traški. Iškepusias stintas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Kepti tempurą reikia pakankamai greitai. Kad tešla per greitai nesušiltų jos indą laikykite įstatę į kitą indą su lediniu vandeniu.

5

Į sojų padažą supilkite citrinų sultis ir įtarkuokite šviežio imbiero gabalėlį. Padažą patiekite su stintomis tempuros tešloje.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite