APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Sūrio pyragas su spanguolėmis

Labai skanus, su spanguolių rūgštele ir apelsinų žievelių aromatu. Šokoladinių sausainių pagrindas ir minkšta, soti varškė tiks ne tik popiečio arbatėlei, bet ir vėlyviems pusryčiams. Šį pyragą tikrai verta išbandyti…

Sūrio pyragai man labai patinka, jie maistingi ir sotūs, o jei dar skaninti vitaminingomis uogomis, tai visai gerai. Vaikai ir suaugę juos valgo apsilaižydami, nors tokie pyragai dar skanesni kitą dieną, bet dažniausiai jie iki jos paprasčiausiai „neišgyvena“. Šviežias spanguoles visą žiemą perku turguje, bet pastebėjau, kad jų jau atsirado ir didžiųjų prekybos centrų, daržovių skyriuose, kuriuose spanguolės, užpiltos vandeniu, parduodamos plastikiniuose indeliuose. Šių uogų stengiuosi visad turėti šaldytuve, kaip jas laikyti galite pamatyti čia .

Sūrio pyragas su spanguolėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12
Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • Pagrindui:
  • 1 pakelis (180 g) šokoladinių sausainių (naudojau "Selga")
  • 100 g. minkšto sviesto
  • Įdarui:
  • 1 kg. kreminės varškės „President“
  • 3 kiaušiniai
  • 1 st. cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1 v.š. pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 a.š. apelsinų žievelių cukatų
  • Užpilui:
  • 2 st. šviežių spanguolių
  • 1 st. rudojo cukraus
  • 1 a.š. cinamono

Eiga

1

Sausainius sulaužiau ir sudėjau į virtuvinį kombainą, kad sutrintų juos į miltus. Kai sausainiai buvo susmulkinti sudėjau minkštą gabalėliais pjaustytą sviestą ir išsukau iki vientisos masės.

2

Kepimo formos dugną išklojau kepimo popieriumi ir subėriau sausainių-sviesto masę, ją vienodai šaukštu paskirsčiau po visą formos dugną ir kišau kepti į įkaitintą 160 laipsnių orkaitę 10 minučių. Iškepusiam pagrindui leidau ataušti.

3

Varškę mikseriu išsukau su cukrumi ir miltais. Tada sudėjau kiaušinius, cukatus, vanilinį cukrų ir pieną, viską gerai išsukau.

4

Varškės masę pyliau ant praaušusio pagrindo ir pašoviau kepti į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę 30 minučių. Po pusvalandžio orkaitės kaitrą sumažinau iki 150 laipsnių ir dar kepiau apie 30 minučių. Kai pyragas iškepė, išjungusi orkaitės kaitrą pradariau jos dureles ir palikau pyragą pusvalandžiui aušti orkaitėje. Praaušusį pyragą kelioms valandoms stačiau subrendimui į šaldytuvą.

5

Spanguolių padažui uogas su cukrumi ir cinamonu sutryniau bulvių košės gaminimo įrankiu. Uogų nereikėtų labai smarkiai susmulkinti, o tik lengvai sutrinti. Prieš pat pateikimą spanguolių padažą užpyliau ant sūrio pyrago, kad jis lengvai nuvarvėtų per pyrago šonus. Pyragą puošiau cukruotomis šviežiomis spanguolėmis.

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    odeta
    2013-01-19 at 5:18 pm

    Aš irgi tokį neperseniausiai gaminau, tik su juodųjų serbentų užpilu. Man net labiau patiko, nei su karamele. Gal dėl to, kad nemėgstu saldžiai:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-20 at 7:26 pm

      Su juodaisiais serbentais irgi turėjo būti labai skanu 🙂 man visad uogos labiau patinka už karamelę ir šokoladą.

    • Atsakyti
      drgasdg
      2015-02-08 at 5:12 pm

      cia varskes o ne surio pyragas, skaitykit ka rasot…….. pilnas internetas surio pyragu bet jie gaminasi is varskes tai cia logiska? jus is tikro surio kaimisko pagaminkit pyraga?

  • Atsakyti
    Jurgita
    2013-01-19 at 5:23 pm

    išbandyta 🙂 labai labai skanu. o ir spanguolės čia puikiai „groja“. ačiū 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-20 at 7:27 pm

      Jurgita, kaip džiugu, kad turėjote skanų savaitgalį 🙂

  • Atsakyti
    Rita P.
    2013-10-28 at 3:49 pm

    Išbandytas !! labai skanus ,tik vietoj spanguolių valgėm su trintomis avietėmis ,ačiū 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:15 pm

      Su avietėmis prabangiai turėjo gautis 🙂

  • Atsakyti
    Ilona
    2015-02-13 at 6:31 pm

    Ar trintos braskes tiktu vietoje spanguoliu?

  • Komentuokite