APP/ Desertai/ Visi receptai/ Žiema

Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis ir riešutais

Šis desertas tikrai vertas vardo Tinginio varškės tortas, jis yra tikras tradicinio tinginio brolis, tik iš varškės. Varškės tinginys toks pats skanus ir taip pat greitai pagaminamas, sotus, aromatingas ir puikiai tinkantis žiemos šventėms.

Kiek kitokios variacijos varškės tinginio receptą su džiovintomis spanguolėmis, slyvomis ir kokosais rasite mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”, kurią virtualiai pavartyti galite čia, o įsigyti su asmenine dedikacija Jums, šioje krautuvėlėje. 

Rudens pradžioje mėgstu kepti varškės tinginį su avietėmis, atšalus orams jį kiek modifikavau, uogas pakeisdama į brendyje mirkytas džiovintas slyvas, o viršų gausiai apibarstydama kapotais riešutais. Vietoj cukraus šiame recepte naudoju kondensuotą pieną. Didžiausias šio deserto pliusas yra ne tik turtingas skonis, bet ir greitas jo pagaminimas. Aš jį esu gaminusi jau ne vieną ir ne du kartus, vakare jo ruošai užgaištu vos penkiolika minučių, o per naktį subrendusį tortą, per kelias minutes ryte apibarstau kapotais riešutais ir viskas, tortas jau ant stalo. Tikiuosi, šis lengvai pagaminamas desertas bus tikras išsigelbėjimas, tiems, kurie švenčių ruošai negalės skirti daug laiko. 

Tinginio varškės tortas su džiovintomis slyvomis ir riešutais

24 votes, average: 4,25 out of 524 votes, average: 4,25 out of 524 votes, average: 4,25 out of 524 votes, average: 4,25 out of 524 votes, average: 4,25 out of 5 (24 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 8
Gaminimo laikas: 15 min. ir 12 val. šaldymas

Sudėtis

  • 20 cm. skersmens torto formai:
  • 360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
  • 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
  • 180 g. sviesto (minkšto)
  • 200 g. džiovintų slyvų
  • 10 v.š. brendžio
  • ½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 g. riešutų (naudojau lazdynų ir migdolų)

Eiga

1

Prieš pusė dienos iki torto gaminimo užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.

2

Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir atidėjau į šalį.

3

Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis ir sulaužytais sausainiais.

4

Torto formą išklojau maisto plėvele ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.

5

Riešutus sudėjau į popierinį maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinau.

6

Ryte beliko torto viršų apiberti kapotais riešutais ir dieną pradėti desertu.

Gali patikti

55 Comments

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-12-19 at 9:07 am

    Labai skaniai atrodo 🙂

    • Atsakyti
      MAMAITE
      2014-02-10 at 7:36 pm

      Sveiki,aš jau išbandžiau ši tortuką .labai skanu ir greitai pagaminti

  • Atsakyti
    egliukasm
    2012-12-19 at 9:09 am

    aš į šį skanėstą nededu kondensuoto pieno, dedu cukrų, bet reiks mėgint pakoreguoti variantą 🙂

  • Atsakyti
    momo
    2012-12-19 at 9:41 am

    Kadangi jūsų varškės tinginys su avietėmis buvo mano metų atradimas ir visų laikų desertas be konkurencijos, Kalėdoms tikrai ruošiu šitą! Ačiū, kad esat ir gražių jums švenčių 🙂

  • Atsakyti
    Vika
    2012-12-19 at 10:07 am

    Geras skanus pyragas, pameni kaip apsisaldinom pyragais tą vakatą 🙂

  • Atsakyti
    Vika
    2012-12-19 at 10:08 am

    ups, vakarą 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-19 at 10:44 am

    Dievinu desertus su varške, tikrai bus išbandytas 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-12-19 at 10:50 am

    Vika, aną kartą dėjau visą kondensuoto pieno dėžutę, bet vėliau gamindama, jau tik pusę, nes mano skoniui taip skaniau 🙂 Tavo Victoria sponge, buvo superinis 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-12-19 at 10:53 am

    Tikiuosi, patiks!

  • Atsakyti
    Jurgita
    2012-12-19 at 11:52 am

    žinai, ką? norėčiau pas tave pagyvent kurį laiką 🙂 taip visad viskas skaniai skamba, pasaka…

  • Atsakyti
    Gabrielė
    2012-12-19 at 4:48 pm

    Man tie varškiniai tinginiai yra kažkas nerealaus!!! Tikriausiai kilogramą suvalgyčiau vienu prisėdimu.

  • Atsakyti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2012-12-19 at 5:52 pm

    oi gėris gėris gėris, ypač tas slyvas aš rankiočiau
    P.S. aš ne robotas.
    Netiki?

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-12-19 at 6:29 pm

    Dalia, tos “girtos slyvos” tai mano mėgstamiausios 🙂 Aišku, ne robotas, mačiau gi tave 🙂 Gražių Tau Kalėdų!

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-12-20 at 11:18 am

    Pasaka! Aš labai mėgstu šį desertą, bet namie negaminu, nes tektų valgyti vienai, na gal dar mažasis padėtų, bet čia ne rovalumas 😀 Geriau jau tikrą maistą valgytų..
    O nuotraukos tokia šviesa ir skaidrumu spinduliuoja, kai už lango tokia dargana, kad pamačius iš karto šilta pasidaro 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-12-21 at 10:19 am

    Nesutinku, nuotraukos kaip balta ir graži žiema už lango 🙂

  • Atsakyti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2012-12-23 at 12:13 pm

    kai rašau pas tave komentarą, visad remia mane prie sienos su klausimu, ar nesu robotas, tai kartais ir nebeparašau, ką ketinau
    gražių švenčių ir tau!

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-23 at 10:30 pm

    Sveiki,o kuom dar butu galima uzpilti slyvas isskyrus alkoholi,nes norisi,kad ir mano trimete smalize galetu paragauti:)))

  • Atsakyti
    Asta
    2013-01-24 at 10:14 am

    Laabai skanus tortukas, aciu uz recepta, bet kodel nebera varskes tinginio su avietemis receptuko?

  • Atsakyti
    Gabija
    2013-04-22 at 12:44 pm

    Nuostabus gaminys!! tikra šventė paprastą dieną pradedant kava ir šiuo gardėsiu

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-04-22 at 4:10 pm

      Gabija, malonu, kad patiko 🙂 Jis idealus ir darbo nedaug, ir labai skanus 🙂

  • Atsakyti
    Gabija
    2013-04-22 at 12:47 pm

    nuostabus desertas!! paprasčiau nei paprasta, o skonis tikrai ypatingas!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-04-22 at 4:10 pm

      Džiugu 🙂

  • Atsakyti
    Arina
    2013-05-01 at 5:40 pm

    Du kartus parasytas kondensuotas pienas, tai kiek jo reikia deti siame recepte?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-02 at 12:43 pm

      Vieną kartą parašiau “kondensuoto pieno skonio sausainiai” ir vieną kartą “1/2 dėžutės kondensuoto pieno”, turbūt tai jus ir suklaidino 🙂

      • Atsakyti
        Arina
        2013-05-02 at 5:05 pm

        Oj, tikrai, atsiprasau labai. Tikrai susiklaidinau. Geros dienos Jums 🙂

  • Atsakyti
    Dalia M.
    2013-05-06 at 12:30 pm

    Atsiprašau. Skaitau viską iš eilės…. Sausainiai atidėti į šalį.
    “Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Gautą masę sumaišiau su brendyje išmirkusiomis slyvomis.

    Torto formą išklojau maisto plėvele ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti nakčiai į šaldytuvą.”

    O po to sausainius reikia kabinti šaukštu ir prisikąsti prie varškės masės? Nieko nebesuprantu….

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-06 at 1:19 pm

      O, Dalia, dėkui už pastabumą, kažkur pasimetė sausainiai 🙂 jau pataisiau, juos reikia kartu su išmirkusiomis slyvomis įmaišyti.

  • Atsakyti
    Inga
    2013-05-09 at 11:12 am

    sakykit, o det i saldytuva ar i saldymo kamera? Ar tikrai sustings saldytuve?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-05-10 at 8:42 am

      Reikia dėti į šaldytuvą nakčiai, per 12 val. tikrai sustings, nes jame daug sviesto.

  • Atsakyti
    Dalia M.
    2013-06-18 at 2:59 pm

    Sveiki, kažkodėl man nesigavo toks kaip Rennie nuotraukose. Išėjo daugiau sulipęs, na truputį guzas. Turbūt per daug sugrūdau. Bet skonio gero. Ačiū

  • Atsakyti
    neringa
    2013-10-03 at 5:40 pm

    Labai aciu uz receptuka,saunus pyragas,visiem labai labai patiko:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:16 pm

      Džiugu girdėti:)

  • Atsakyti
    Alma
    2013-12-11 at 5:38 pm

    Si pyraga/torta gaminu jau eile metu ir jis tikrai nuostabus. Del paskutinio sio pyrago gabalelio tenka dar ir pagudrauti 🙂 Patarimas butu pabandyti deti lukstentu saulegrazu jos neitiketinai gerai dera siam pyragui. As dar abrikosus dziovintus smulkiai pakapoju kelis, lazdynu riesutus.

  • Atsakyti
    Jolita
    2013-12-22 at 2:31 pm

    Sveiki.Jau gaminau,labai gardu.Varske naudojau pusriebia.Turejau ir torta ,bet sita tingini pirmoje eileje “nuslave”

  • Atsakyti
    virgis
    2013-12-30 at 6:21 pm

    Skonis pasakiskas.

  • Atsakyti
    Valgome
    2014-01-17 at 12:13 pm

    Puikus receptas. Dekoju.

  • Atsakyti
    pamparam
    2014-04-01 at 2:28 pm

    išbandžiau, įsirašiau į savo receptų knygelę ir gaminau jau ne kartą. Paprasta kaip 2×2, o skonis puikus. Tiesa, aš truputį pasikoregavau pagal save: slyvas perpjaunu per pusę ir pilu ne pusę indelio kondensuoto pieno, o kokias 2/3 (mėgstu drėgnus pyragus). Ir dar pastebėjimas gaminančioms pirmą kartą-nesutrinkit sausainių ir varškės masės į košę (bus sprangu valgyti). Reikia tik vos vos viską permaišyti.

  • Atsakyti
    As
    2014-07-30 at 1:41 pm

    darau jau šį tortą labai seniai – tik dedu pjaustytų obuolių ir šiek tiek citrinos sulčių į varškę (pagal skonį). Pabandykite – su obuoliais SUPER.

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-07-30 at 4:27 pm

      Reikės būtinai pabandyti ir su obuoliais 🙂 Mano šeima šį tortą labai mėgsta.

    • Atsakyti
      Sigita
      2015-10-30 at 10:39 am

      Manau labai gera idėja dėl obuolių 🙂 ir aš dar svartau, o jei obuolius apvolioti cukraus pudros ir cinamono mišiniu? Reikės išbandyti ir tikrai citrinos įlašinsiu į varškę.

  • Atsakyti
    Indre
    2014-12-30 at 5:48 pm

    ragavau šį pyragą, pasakiško skonio, šiandien bandysiu ir aš. tik norėčiau paklausti, ar būtina dėti TUREK minkštą sviestą, ar tinka ir paprastas, kambario temperatūros???
    (maldauju, pasakykit, kad tinka) 😀 😀

  • Atsakyti
    Sigita
    2015-10-29 at 8:58 pm

    Puikus tortas, išbandžiau be ypatingos progos ir nuo šiol gaminsiu ir ypatingom progom. Šeimynai labai patiko, vyras buvo sužavėtas 🙂

  • Atsakyti
    Brigita
    2015-12-27 at 5:05 pm

    Kur Dar galima mirkyt slyvas, vietoj alkoholio(brendzio)?

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-02-01 at 2:03 pm

      Galite dar mirkyti juodoje arbatoje arba obuolių ar apelsinų natūraliose sultyse.

  • Atsakyti
    As
    2016-01-28 at 11:12 pm

    Skanu, bet man gavosi labai saldus.

  • Atsakyti
    Toma
    2016-02-11 at 3:53 pm

    Vakar “sulipdžiau” šį skanėstą. Tikrai puikus 🙂 Tik vietoje slyvų dėjau džiovintas vyšnias. Apsivalgymas. Ačiū! 😉

  • Atsakyti
    Gabe
    2016-06-24 at 12:18 pm

    Sveiki, o galima deti nemirkytas slyvas? 🙂 arba gal jas galima pakeisti sokolado gabaliukais?

  • Komentuoti: Rennie Atšaukti