APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu

Trinta burolėlių sriuba – mano šių metų favoritė! Viena iš pačių skaniausių, aišku, po mano močiutės barščių su džiovintais baravykais.
Visiems ragavusiems ji labai patinka! Nors sriuba netradicinė, bet savyje turi to ypatingojo umami skonio, kuris taip ir traukia paprašyti antrojo dubenėlio pakartojimui. Ši burokėlių sriuba labai lengva ir aromatinga, kiek primena tailandietiškas sriubas, nes gardinama kokosų pienu ir žaliųjų citrinų sultimis. Jos receptas iš Rudens dienoraščio knygos. Ypač rekomenduoju ja praskaidrinti tamsius advento vakarus, nes kaip sako knygų Gero maisto dienoraštis“ konsultantė dietistė Toma, daržovių sriuba – puikus patiekalas lengvai vakarienei. Šią sriubą pasirinkau gaminti ir Julijos Janus suorganizuotai burokėlių patiekalų ir suknelės fotosesijai. Fotosesijojoje dalyvavo ne mažas būrys maisto tinklaraštininkių. Visos matavomės šventinę Julijos kurtą suknelę ir gaminome kuo labiau į ją panašius patiekalus.

Šiemet, kaip reta, Kalėdų neskubinu. Mūsų namai šventiškai papuošti, bet eglutės dar neturime, planuoju ją su vaikais puošti tik kitą savaitę prieš pat Kučias. Pernai namuose žaliaskarė jau švietė nuo pat lapkričio pirmosios, mat turėjau išankstinę kalėdinę savo namų fotosesiją. Šiemet viskas daug lėčiau, laiku ir savo vietoje. Po tokių aktyvių ir derlingų metų, per kuriuos sugebėjau sukurti net 4 Gero maisto dienoraščio knygas, natūraliai sulėtinau tempą, paskutinėmis metų dienomis pirmenybę teikiu šeimai ir niekur neskubu. 

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 4 virtų arba keptų burokėlių
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 nedidelio gabalėlio imbiero
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 250 ml kokosų pieno
  • 1 šaukštelio kumino
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • pusės žaliosios citrinos
  • kokosų aliejaus kepti
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • skrudintų avinžirnių

Eiga

1

Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kokosų aliejaus ir pakepinkite pjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką, smulkintą imbierą, juos pagardinkite druska, pipirais, kuminu. Ten pat suberkite pjaustytus burokėlius ir maišydami pakepkite.

2

Į puodą supilkite sultinį ir virkite apie 5 minutes. Tada smulkintuvu viską sutrinkite, į tirštą sriubą įpilkite kokosų pieno, išspaustas žaliųjų citrinų sultis ir dar kartą užvirę iš karto nukelkite nuo ugnies.

3

Trintą burokėlių sriubą patiekite apibarstę virtais apskrudintais avinžirniais ir smulkintais kalendrų lapeliais.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Erika
    2017-11-16 at 4:48 pm

    Renata, būtų nuostabu, jei tinklaraštyje būtų galimybė spausdinti receptus. Kad netektų kopijuoti į wordą gabaliukais, o tiesiog – pokšt spaudžiu mygtuką, pokšt turiu wordą ar pdf’ą, pokšt – jau spausdinu, pokšt – jau pardėj pagal printą apsipirkinėju, pokšt – sriuba jau burbuliuoja ant viryklės 🙂 Kai kurie maisto tinklaraštininkai pasidarę tokią galimybę ir ji laaabi man patinka 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2017-11-17 at 1:28 pm

      Erika, bet tokia galimybė pas mane tinklaraštyje seniai yra. Pačiame viršuje po pagrindine kvadratine nuotrauka yra spausdintuvo ženklelis, spulstelkite jį ir lengvai receptą galėsite atsispausdinti pdf formatu arba nusisiųsti sau į el.paštą. Taip pat receptą paspaudę ant širdelės galite įsikelti į savo segtuvą. Segtuvą susikurti galite titulinio puslapio dešinėje. O taip pat mano receptus galite matyti appso programėlėlėje, jei jūsų telefonas obuoliukas 🙂 Sėkmės!

    Komentuokite