APP/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Vaišės meksikietiškam Tex-Mex vakarėliui

Kol pavasaris dar neįsismarkavo, o gamtoje trūksta spalvų, susikurkime virtuvėje tikrą spalvų ir skonių fiestą! Savaitgalį laukdama svečių išbandžiau šį spalvingą ir greitai paruošiamą Tex-Mex vakarėlio meniu. Jį sudaro mangų ir ananasų salsa padažai, sūdyti kukurūzų Tortilla traškučiai, kepsninėje kepta brandinta jautiena, kvietinės Tortilla duonelės ir tirštas graikiško jogurto padažas gardintas mango ir kario prieskoniais.  Valgydami ant dar šiltų kvietinių duonelių tepėme jogurtinio padažo, ant jo dėjome po kelis gabalėlius mėsos, o ant viršaus bėrėme ananasų arba mangų salsa padažus, juos taip pat kabinome ir kukurūziniais traškučiais. Skonis tikrai egzotiškas, nekasdieniškas, bet labai skanus!  Tex-Mex tai užšifruota Texasiečių ir Mexikiečių virtuvė, dar kitaip pasaulyje žinoma, kaip Meksikos ir Amerikos virtuvė. Ją inspiravo žmonės gyvenantys Teksase prie pat JAV sienos su Meksika. Šios virtuvės pagrindą sudaro nachos, tacos, tortillas ir fajitas bei vietinės sezoninės daržovės, kurios dauguma pas mus yra egzotinės. Kai ankstyvą pavasarį visai nebelieka vietinių sezoninių daržovių, gamindama maistą vis dažniau įtraukiu atvežtinių sezoninių vaisių. Nors ananasų prekybos centruose yra visus metus, bet jų sezono pikas yra būtent pavasarį. O prisirpusių mangų pavasariop irgi lentynose padaugėja. Nors tradicinis salsa padažas yra ruošiamas su pomidorais, bet šie egzotiški vaisiai jam irgi labai tinka. Salsa padažai tiesiog neatskiriami nuo kukurūzų traškučių, visada renkuosi šiuos, tik druska skanintus tarškučius, kurie turi viso labo tris sudedamąsias dalis: kukurūzų miltus (78 proc.), saulėgrąžų aliejų ir druską. Turiu pripažinti, kad vaikai prie šio vaišių stalo prisistatė pirmieji ir jau klausinėja ar savaitgalį vėl kartosime Tex-Mex vakarėlį.  

Vaišės meksikietiškam Tex-Mex vakarėliui

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • Mangų salsai:
  • 2 prisirpusių mangų
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • 0,5 žaliosos citrinos
  • 1 aitriosios paprikos
  • druskos pagal skonį
  • Ananasų salsai:
  • 0,5 prisirpusio ananaso
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • 0,5 žaliosos citrinos
  • 1 aitriosios paprikos
  • druskos pagal skonį
  • Jogurtiniam padažui:
  • 250 ml tiršto graikiško jogurto
  • 1-2 šaukštelių mango ir kario prieskonių mišinio
  • 1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kepsniui:
  • 2 sausai brandintų jautienos didkepsnių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pateikimui:
  • Santa Maria sūdytų kukurūzų traškučių
  • Maria meksikietiškų mažų kvietinių duonelių

Eiga

1

Pagaminkite abu salsa padažus. Mangus nulupkite ir smukliai peiliu ant lentelės sukapokite. Tą patį padarykite ir su ananasu, tik prieš tai išpjaukite jo sukietėjusią šerdį. Svogūną su aitriąją paprika kuo smulkiau susmulkinkite, sukapokite kalendų lapelius. Į atskirus indelius suberkite kapotus mangus bei ananasus ir į juos po lygiai padalinkite kapotų aitriųjų paprikų, kalendrų, svogūno, skaninkite druska ir gerai išmaišykite.

2

Paruoškite jogurto padažą. Graikišką jogurtą sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, mangų-kario prieskoniais ir druska.

3

Jautienos didkepsnius apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir apibarstykite maltais juodaisiais pipirais. Kepkite kepsninėje ant atviros ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Apkepę vieną pusę apverkite ant kitos. Jei norite gerai, o ne vidutiniškai iškepusio kepsnio kepkite dar papildomai po vieną minutę iš abiejų pusių. Kepsnius iškepti galite ir gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškepusią mėsą palikite lėkštėje apkloję folija, kad pabręstų 5 minutes. Prieš pjaustydami mėsą skaninkite druska.

4

Kepsninėje ant atviros ugnies labai trumpai iš abiejų pusių, kol sušils ir kiek apskrus pašildykite mažas kvietines duoneles. Tą patį galite padaryti ir keptuvėje. Jas sudėkite vieną ant kitos, kad taip greitai neatšaltų.

5

Paruoškite stalą. Atneškite abiejų rūšių salsa ir jogurtinį padažus, šalia paberkite kukurūzų traškučių. Per vidurį dėkite keptą mėsą ir kvietines duoneles. Prieš valgydami kvietinę duonelę aptepkite jogurtiniu padažu, ant jo dėkite kelis gabalėlius mėsos, o ant viršaus užberkite ananasų arba mangų salsos. Valgykite, kol duonelės dar šiltos.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite