APP/ Desertai/ Ruduo/ Visi receptai

Varškės tinginys su avietėmis

Rudens pradžiai gaminau labai greitai paruošiamą ir labai greitai suvalgomą skanųjį varškės tinginį su avietėmis, kurį man šią vasarą priminė vyro močiutė. Senas geras varškės tinginys su šviežiomis rudeninėmis uogomis…

Vasara, kaip visada, prabėgo daug greičiau, nei galima buvo to tikėtis. Ar čia man vienai taip atrodo, ar tikrai, vasaros laikas bėga daug greičiau nei žiemos. Vasara vos spėji suktis, čia žemuogės rausta, čia žiūrėk, jau ir mėlynės mėlynuoja, soduose vyšnios nuo medžių svyra ir serbentai su agrastais šakas lenkia, vos juos apsirenki, jau ir alyviniai obuoliai nuo medžių bumbsi, ir baravykai miškuose dygti pradeda… Tie trys vasaros mėnesiai prabėgo, kaip trys dienos, taip pat greitai, kaip ir mano dukrytės septyni nerūpestingi vaikystės metai, kurią prieš kelias dienas išleidau į pirmąją klasę. Labai skani bei gaivi varškės tinginio versija, kurį pagaminus dar tikrai liks laiko ir patinginiavimui 🙂

Kiek kitokios variacijos varškės tinginio receptą su džiovintomis spanguolėmis, slyvomis ir kokosais rasite mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”, kurią virtualiai pavartyti galite čia.  

Varškės tinginys su avietėmis

4 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Gaminimo laikas: 20 min. +šaldymas

Tradicinis desertas

Sudėtis

  • 400 g forminių sausainių
  • 400 g 9 % riebumo varškės
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 vanilės ankšties grūdeliai
  • 500 g aviečių
  • 250 g gervuogių

Eiga

1

Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi.

2

Vanilės ankštį įpjoviau vienoje pusėje ir peilio galiuku iš jos iškrapščiau vanilės grūdelius, kuriuos subėriau į išsuktą sviestą.

3

Varškę dalimis dėjau į išsuktą sviestą ir toliau plakiau, kol sviestas ir varškė tapo vientisa mase.

4

Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir subėriau į sviesto-varškės masę, bei gerai išmaišiau.

5

Į tinginio masę subėriau 300 - 400 g. švarių aviečių ir atsargiai išmaišiau. Kai kurios avietės maišant susitrins, bet tai skonio tikrai nepagadins, o patį tinginį tik nudažys rausva spalva.

6

Apvalią torto formą ištepiau aliejumi ir į ją suverčiau tinginio masę, kurią šaukštu paplojau, kad masė vienodai pasiskirstytų formoje.

7

Pagamintą varškės tinginį kelioms valandoms kišau sustingti į šaldiklį, o po to laikiau šaldytuve. Prieš nešdama į stalą varškės tinginį papuošiau likusiomis avietėmis ir gervuogėmis.

Gali patikti

23 Comments

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-09-04 at 8:48 pm

    Rennie, kaip ačiū už šį receptą! Man jis visą vasarą mintyse kirbėjo. Prisimenu, kad mama jį yra gaminusi, bet ji neprisiminė ir recepto nerado… Avietės ir gervuogės, įsivaizduoju, kiek čia gerumo priduoda 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-09-05 at 3:38 pm

    einu….jau einu kurti sita skanesta :))) produktai ant stalo, beliko sulipdyt 🙂

  • Atsakyti
    Jurga
    2012-09-05 at 4:24 pm

    man vis kirba mintis, jei sumažinus sviesto iki kokiu 100 g ir pvz čiut daugiau įdėt varškės, kad nebūtų taip riebu ir sviestiška, a?

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-09-05 at 5:34 pm

    sulipdziau 🙂 selgos sudejau 2 pakelius, t.y. 360 g ir man sausainiu pasirode daugoka, norejosi daugiau varskes 🙂 ir kita karta desiu varskes-sausainiu mases dali, tada sluoksni avieciu, ir vel varskes-sausainiu mase, nes imaisius avietes-o jos gan minkstokos-visa ta mase tapo kaip…kruvina :)))) bet vis vien zveriskai vilioja paragauti, brangiausiasis niekaip negali susitaikyti su mintimi, kad paragauti gaus tik ryte prie kavos :)))

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-09-06 at 10:28 am

    manau, kad avietės liktų sveikos ir nesusitrintu – galima deti šaldytas uogas

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-09-08 at 6:22 pm

    Labai skanus desertas.
    Viską dariau pagal receptą, viskas kuo puikiausiais susilipdė. Tos avietes suteikia tokio gaivumo. Skanu, gaivu ir taip primena praėjusią vasarą 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-12-19 at 5:49 pm

    OMG, koks skanus

  • Atsakyti
    Julija
    2013-06-22 at 9:47 am

    Labai skanus, labai labai 🙂 Ačiū už receptą.

  • Atsakyti
    Audra
    2013-09-21 at 1:52 pm

    Puiku receptas, man buvo atradimas 😉 Tik aš pamaišiau paprastus sausainius su šokoladiniais, nes man to šokolado visur noris.. 🙂 O dalį paprastos varškės pakeičiau senoviniais vaniliniais saldžiais sūreliais ir dar įdėjau porą šaukštų maskarponės sūrio. Taip pat neturėjau aviečių, taigi įdėjau šaldytų vyšnių (be kauliukų). Išėjo praktiškai tortas 🙂 Gaminsiu šį tinginių tortą ir toliau, ir eksperimentuosiu su įvairiais ingredientais 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:21 pm

      Džiugu girdėti 🙂

  • Atsakyti
    Vita
    2013-12-10 at 11:25 am

    ar būtina dėt į šaldiklį, jei per naktį laikysiu šaldytuve?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-10 at 11:31 am

      Tikrai nebūtina, per naktį jis puikiai sustings ir subręs ir šaldytuve.

  • Atsakyti
    Vita
    2013-12-11 at 5:58 pm

    Atėjau pagirt pyrago. Labai skanus. Vietoj vanilės ankšties dėjau a. š. vanilio cukraus. Ir vietoj aviečių dėjau 250 g braškių, nes apvažiavom puse Klaipėdos, aviečių neradom :))
    Sausainius dėjau Selgos Clasic 🙂

  • Atsakyti
    2014-05-30 at 12:53 am

    Super skanumėlis 🙂

  • Atsakyti
    2014-05-30 at 12:54 am

    Super skanėstas!Lengva,greita,skanu!

  • Atsakyti
    Loreta
    2015-07-17 at 5:45 pm

    Labuka. Labai sudomino šis skanestas ir noreciau isbandyti. Tik maža problemele -pas mus nėra varskes , jei ją keisciau į rikota ar tiktų ? Ačiū

  • Atsakyti
    Loreta
    2015-08-23 at 8:33 pm

    Dariau su šilauogėm. Fantastiškas 🙂 Ačiū už receptą.

  • Komentuoti: Loreta Atšaukti