4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Varškės tortas su mandarinais ir aguonomis

Varškės tortas su mandarinais ir aguonomis
Receptas įkeltas: 2014 Žiema

24 cm torto formai

30 min + šaldymas

  • 360 g varškės
  • 250 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 120 g cukraus
  • 25 g maltų aguonų
  • 80 ml pieno
  • 20 g želatinos
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • pusės citrinos sulčių
Pagrindui:
  • 180 g avižinių sausainių
  • 100 g sviesto
Papuošimui:
  • 4 mandarinų
  • pusės granato
  • 1 šaukštelio želatinos
  • pusės citrinos sulčių

Lengvas, gaivus, gardus ir labai žiemiškas. Tai varškės tortas su jogurtu, aguonomis ir avižinių sausainių pagrindu, kurio visai nereikia kepti. Žiemos vaisiai: mandarinai ir granatai jį ne tik papuošia, bet ir suteikia gaivos. Mano skoniui jis tobulas! Tortą gaminau Naujųjų Metų sutiktuvėms, bet jis puikiai tiks ir bet kuriai kitai žiemos šventei ar gimtadieniui, o gal net šiam savaitgaliui, žiemos švenčių užbaigtuvėms…

Šio torto receptą radau visai atsitiktinai, prieš šventes nusprendusi susitvarkyti savo senų kulinarinių žurnalų kolekciją. Jis iš 2009 metais išleisto žurnalo „Virtuvės paslaptys“. Kartais labai naudinga perkratyti ir susitvarkyti tai, ką jau turime iš anksčiau, o ypač prieš Naujuosius. Juk ne visi seni dalykai pasensta…

Sveikinu Jus visus su Naujaisiais 2014 metais!

Tikiuosi, jie mums visiems bus ypatingi, tokie, kokių dar nebuvo, tokie, iš kurių bus galima daug ko išmokti, tokie, kurie mus padarys geresniais, tokie, kurie padovanos mums laimę…

Todėl labai norėčiau šiais metais:

Dovanoti daugiau meilės – artimiesiems ir visai nepažįstamiems, ir tikrai geram maistui…

Niekur neskubėti ar bent jau skubėti lėtai, nes kas jau kas, o aš skubėti nemoku, o ypač virtuvėje.

Turėti mažiau, bet geriau, tikriau, kokybiškiau, skaniau…

Rašyti tik tada, kai turėsiu ką pasakyti ir geriausiai, tik tai kas būtų naudinga arba bent jau pakeltų nuotaiką.

Neiti į virtuvę blogos nuotaikos, nes kaip taisyklė, tokios būsenos nieko skanaus ir nesukuriu.

Nesinervinti dėl to, ko negaliu pakeisti, kad ir dėl savo knygos, kurią leidykla „Smaguris“ žadėjo išleisti dar prieš Kalėdas, o jos iki šiol dar nėra… Sako, bus sausio pabaigoje, tikiuosi, taip ir bus.

Ir tai tikrai ne paskutinis mano noras 😉

Recipe of the week

Sausainius susmulkinu elektriniu virtuvės smulkintuvu iki trupinių ir supilu į juos lydytą sviestą, išmaišau iki vientisos tirštos tešlos masės. Paruoštą trupinių masę vienodai paskleidžiu ant kepimo popieriumi išklotos torto formos. Torto pagrindą pusvalandžiui padedu šalti į šaldytuvą.

Trintas aguonas įmaišau į pieną bei kaitinu iki virimo ir palieku ataušti. Želatiną užpilu šaltu vandeniu ir palieku išbrinkti.

Varškę elektriniu maišikliu išsuku su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei jogurtu, tada supilu ataušusias aguonas su pienu, smulkiai įtarkuoju citrinos žievelę. Į išbrinkusią želatiną supilu pusės citrinos sultis ir šildydama ją ištirpinu bei supilu į varškės masę.

Grietinėlę išplaku iki standumo ir įmaišau į pradedančią stingti varškės masę. Paruoštą torto masę supilu ant sustingusio torto pagrindo ir pastatau kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingusį tortą išimu iš torto formos ir apdėlioju apvaliai pjaustytais mandarinais. Šaukštelį želatinos išbrinkinu pusėje stiklinės vandens, supilu pusės citrinos sultis ir pašildau, kad ji ištirptų. Praaušusį ir pradėjusį stingti želatinos skystį šaukšteliu užpilu ant pjaustytų mandarinų, kad neapdžiūtų ir blizgėtų, o viršų apibarstau granatų sėklomis.

Skalsaus torto!

Recipe of the week

Komentarai

  1. O aš palinkėsiu įkvėpimo naujoms kulinarinėms idėjoms ir kad visa tai, kas išvardyta, išsipildytų :) Su Naujaisiais!

  2. daviau vyrui pasirinkt iš šito ir tinginio varškės torto su slyvomis – pasirinko šitą :) bet ką tuo pačiu atradau – dabartinė versija labai ne printer-friendly, nors recepto santrauka ir yra. Gal ateityje galima tai pataisyti?

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės