4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Tortai

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Komentarai: 1

Medaus tortas – klasikų klasika, jį jau daug metų kepu per Kalėdas. Šio torto sluoksniai ploni, kremas saldžiarūgštis, subrendęs jis būna minkštas ir tirpstantis burnoje. Iš tos pačios tešlos iškepkite kalėdinių sausainių, juos dekoruokite glajumi ir papuoškite sausainiais tortą – namai pakvips žiemos šventėmis. Šis receptas iš mano knygos „Nostalgiški skanumynai, tai pats pirmasis receptas šioje knygoje, nes be jo niekaip neįsivaizduočiau nostalgiškų skanumynų ir Kalėdų.

Foto Eglės Juzumienės

Skaityti daugiau...

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas

60 min.

Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, o šį kartą iškepiau tortą! Obuolinį tortą išbandyti norėjau jau seniai, jis ilgokiai laukė savo eilės mano svajonių kepinių sąraše.

Skaityti daugiau...

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

1,5 val.

Po ilgos ilgos pertraukos vėl grįžtu į tinklaraštį. Visus šiuos metus „Gero maisto dienoraštis“ ir knygų rašymas buvo visiškai nukonkuravę mano tinklaraštį. Bandysiu iš naujo jį prisijaukinti, išsivalyti dulkes, pradėti čia ir vėl reguliariai rašyti. 

Skaityti daugiau...

Šokoladinis tortas su avokadais

Šokoladinis tortas su avokadais

Komentarai: 1

60 min. ir šaldymas

Velykos ir šokoladas – neišskiriama pora! Velykų neįsivaizduoju be šokoladinių kiaušinių, šokoladinių zuikių ir šokoladinių tortų. Kadangi mėgstu išbandyti ką nors naujo, kiekvienais metais kepu vis kitokį šokoladinį tortą.

Skaityti daugiau...

Tortas Napoleonas su lazdynų riešutais ir citrinų kremu

Tortas Napoleonas su lazdynų riešutais ir citrinų kremu

Komentarai: 9

2 valandos ir torto brandinimas

Tai tortų tortas – amžinoji klasika, kuris per visas šventes pirmasis „išgaruoja“ nuo desertų stalo. Šis Napoleono variantas, kiek kitoks nei tradicinis, ne toks riebus, su plikytu kremu ir gaiviu citrininio kremo sluoksniu bei traškiais lazdynų riešutais viduje.

Skaityti daugiau...

Tortas „Naujiena“

Tortas „Naujiena“

Komentarai: 8

60 min. ir šaldymas

Sugrįžtu su „Naujiena“! Sunku prisipažinti, bet savo tinklaraštyje nieko naujo neparašiau net nuo gegužės mėnesio. Taip apdulkėjęs jis prastovėjo visą skaniąją vasarą ir derlingąjį rugsėjį. Ramybė mano tinklaraštyje dažniausiai reiškia aktyvų ir netgi labai aktyvų gyvenimą realioje virtuvėje, kurioje pusę metų virte virė labai saldus gyvenimas. Visą tą laiką kepiau ir gaminau senus gerus skanumynus, kurie sugulė į naująją mano knygą „Nostalgiški skanumynai“.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės