APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: kalakutienos kumpis su japoniškais prieskoniais ir naminiais dilgėlių makaronais

Šiandien Tėvo diena, todėl visus tėvelius, tėvukus ir senelius sveikinu su jūsų diena! Tai progai vyriškas receptas, kurį siūlo mano vyras Martynas ir jo rubrika Vyras prie grilio. Kalakutienos kumpį mes mėgstame dažnai kepti kepsninėje, nes mėsa išlieka labai sultinga. Anksčiau esu kepusi kalakutienos kumpį su pesto, šį kartą vyras norėjo išbandyti kiek egzotiškesnio skonio receptą. Todėl pasirinkome japoniškų krienų ir sezamų prieskonių mišinį, vietoj įprasto aliejaus – skrudintą sezamų aliejų, o vietoj druskos – sojų padažą. Šie prieskoniai mums labai pasiteisino, išbandėme juos ir kepdami lašišą, labai patogus pasirinkimas, kai norisi patiekalui greitai suteikti japoniško skonio. Šį kartą vyras prie kepsnio paruošė naminių makaronų. Makaronus mes visada gaminame drauge, nes vyro tvirtesnės rankos daug geriau išminko kietą makaronų tešlą, kurią sudaro tik miltai ir kiaušinai (gaminatys makaronus, mane supras). Bazinį kiaušininių makaronų receptą esu jau anksčiau surašiusi savo bloge. Šių metų mūsų atradimas – žalieji makaronai su dilgėlėmis. Juos šiemet ruošėme jau tris kartus, vienas jų buvo per Velykas. Tuomet į vasarnamį buvome pamiršę atsivešti kočėlą ir makaronų gaminimo mašinėlę, todėl visą makaronų gaminimo eiga, nuo tešlos užminkymo iki makaronų pagaminimo rankomis atliko Martynui. Tie makaronai buvo įpatingai skanūs! Įkvėpimo jiems sėmėmės iš nuotaikingo makaronų gaminimo video ir vietoj kočėlo taip pat panaudojome tuščią vyno butelį. O šis kalakutienos kepsnys su dilgėlių makaronais gavosi toks gardus, kad net pamiršome nufotografuoti, kaip patiekalas atrodė lėkštėje. Bandykite ir būtinai parašykite, kaip jums pavyko. 

Vyras prie grilio: kalakutienos kumpis su japoniškais prieskoniais ir naminiais dilgėlių makaronais

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Martynas prie grilio Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 2 valandos Kepimo laikas: 1 valanda

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • Kepsniui:
  • apie 1 kg kalakutienos kumpio su kaulu
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 šaukštų Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame prieskoniai
  • 3 šaukštų sojų padažo
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • Dilgėlių makaronams:
  • 300 gr kietagrūdžių kviečių miltų (farina di grano duro)
  • 3 kiaušinių
  • 100 g jaunų dilgelių

Eiga

1

Kalakutienos kumpio odelę įpjoviau įstrižai, ją pjaunant svarbu nepažeisti raumens, bet ne visomet taip pavyksta. Mėsą įtryniau prieskoniais, bei aliejumi, apipyliau sojos padažu ir palikau porai valandų marinuotis. Per tą laiką ėjau gaminti makaronų.

2

Kalakutieną kepiau netiesioginėje kaitroje, 150 laipsnių karščio temperatūroje. Tokiam gabalui iškepti prireikė kiek daugiau nei vienos valandos. Kepant svarbu naudoti termometrą ir matuoti patį kepsnį nes pilnai iškepto kalakutienos kumpio temperatūra turėtų būti 73 laipsniai. Mėsa iškepė labai sultinga, o prieskoniai jai suteikė japoniško skonio. Po kepimo nepamirškite uždengti mėsos ir palikti ją kiek "pailsėti".

3

Makaronus paruošiau pagal bazinį naminių makaronų receptą iš šio blogo. Papildomai makaronams dėl žalios spavos ir maistingumo panaudojau ką tik surinktas prie vasarnamio dilgėles. Kad jos nedilgintų nuplikiau verdančiu vandeniu, tada sutryniau elektiniu trintuvu, kad lengviau trintusi į dilgėles įmušiau vieną kiaušinį. Toliau gaminau sekdamas bazinio recepto instrukciją. Makaronus paruošiau kol marinavosi mėsa, o juos išviriau kai mėsa jau buvo iškepusi ir buvo palikta „ilsintis“ po iškepimo.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite