Jeigu ant palangės turite pasidaiginę pipirnių ir garstyčių, tai šį sveiką ir skanų pavasarinį sumuštinį pasigaminsite labai greitai.
Nors pavasaris, bet už lango dar jo nesijaučia. Laukiu tikro pavasario ir žalumos bei skaisčios saulės. O kad jau laukti liko nebeilgai, man primena vis garsėjantys rytiniai paukščių čiulbesiai, švieži svogūnų laiškai ant palangės ir žali daigeliai daigykloje. Ant vienos iš palangių visą kovą pūpso keli sužėlę svogūnai, o daigykloje galveles kelia pipirnės, lapiniai ridikėliai, garstyčios…
Sumuštinius galima suvožti arba valgyti po vieną. Tai puiki pavasarinė užkanda. Šį receptą ruošiau pavasariniam žurnalui oC.
Žaliasis sumuštinis su daigintiniais
Kasdieniai pusryčiai
Sudėtis
- 4 riekelės čiabatos duonos
- 1 skiltelės česnako
- 100 g fetos tipo sūrio
- 1 šaukšto graikiško jogurto
- daigintų garstyčių
- džiovintų, aliejuje marinuotų pomidorų
- pipirnių daigelių
- maltų juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Eiga
Duonos riekeles apšlaksčiau aliejumi ir paskrudinau grilio keptuvėje (jei jos neturite, tiks ir orkaitė).
Kai duona kiek praaušo įtryniau ją česnako skiltele.
Fetos sūrį sutryniau šakute ir sumaišiau su kapotais garstyčių daigeliais, jogurtu.
Ant duonos tepiau sūrį, dėjau džiovintų ir aliejuje marinuotų pomidorų, ant viršaus barsčiau pipirnių daigų.
12 Comments
Jura
2012-03-29 at 3:16 pmtikrai mano “tipo” sumustinis. Daigintuva ir as isigijau (toki keturiu aukstu) tik man reikia ji pakalibruoti, nes seklos dygsta labai skirtingais tempais 🙂 na ir as dar tokia issiblaskele ir pamirstu reguliariai palaistyt. kokios tau seklos skaniausios?
Rennie
2012-03-29 at 3:34 pmJūrate, mano daigintuvas irgi keturių aukštų, tai jame dažniausiai daiginu pipirnes, garstyčias, ridikėlius, jie mano mėgstamiausi. Esu daiginusi liucerną, raudongūžius kopūstus. Iš sėklų tai mėgstu saulėgrąžas, kviečius ir rugius padaiginti. Dabar daiginu rukolą (Jurga patarė), bet ne daigykloje, o ant drėgnos vatos. Rytais ir vakarais aš su visa daigykla keliauju prie virtuvės kiauklės ir atskirai kiekvieną aukštą praskalauju. Esu ir aš kelis kart pamiršusi tą ritualą, bet daigykla vėliau ant palangės akis “bado” 🙂 Sėkmės tau daiginant 🙂
Jolita
2012-03-29 at 3:47 pmo jetau kaip norėčiau tų pipirnių! Kaip gražiai atrodo ir kokios jos skanios, gaila, kad niekur pas mus jų sėklų nesimato.
Rennie
2012-03-30 at 3:31 pmTai, Jolita, tau reikia pipirnių sėklų iš Lietuvos parsisiusti 🙂 Duok žinią, galėsiu persiusti.
Jurga
2012-03-30 at 6:09 amAš šiemet visai sveiką protą praradau dėl tų daigintų sėklų 😀 Kopūstai man kažkodėl nesudygo 🙂
Rennie
2012-03-30 at 3:33 pmJurga, tas daiginimas tikrai užkabina, kai matai, kad tavo akyse sėklos sudygsta, sužaliuoja ir valgyti jas smagiau 🙂 Kopūstai ir man vieną kart nesugydo, čia gal nuo sėklų partijos priklauso.
Laura
2012-03-30 at 12:12 pmŠiandien darbe paragavau daigintos saulėgrąžos…tiesiog saulėgrąžos skonio koncentratas! Užkibsiu turbūt ir aš ant daigintų sėklų kabliuko 😉
Rennie
2012-03-30 at 3:34 pmUžkibk, Laura, tikrai verta 🙂
oge
2012-04-04 at 8:28 pmRennie, o kokia pas jus daigykla? Gal kokia nuoroda galima? Nieko nesu daiginusi, bet jau kuris laikas galvoju pradet, bet kaip ir kiekviename “darbe”, man pirmiausia norisi tureti tam skirtus irankius ir iranga. Ar jus patenkinta savo daigykla? Nes pasirinkimas tai toks nuo elementariausiu indeliu iki “fabriku” su automatiniu seklu perplovimu ir t.t.
Rennie
2012-04-04 at 8:36 pmMano daigykla paprasčiausia 4 aukštų, pernai pirkau Senukuose už tikrai padorią kainą, nežinau, gal ir šiemet ten jų yra. Joje gerai dygsta sėklos neišskiriančios gleivių ir ne visai mažos sėklos. Pipirnes ir rukola vis gi geriausiai daiginti ne daigykloje, o indelyje ant vatos. Aišku, daiginant kviečius, rugius, pupeles ši gaigykla nepakeičiama. Linkiu sėkmės daiginimuose!
Rasa
2015-02-03 at 3:25 pmSveiki, puslapis senokas, bet gal atsakys kas 😉
Noriu pasiteirauti – ar tik daigelius valgote? Aš daiginu paverstame stiklainyje, be žemių, tai, vos sudygsta (2-5 mm) ir kapoju viską, t.y. sėklytę su uodegyte 😉
Rennie
2015-02-04 at 12:01 pmSveiki, Rasa, paskaitykite mano straipsnį apie daigintinių auginimą https://www.sezoninevirtuve.lt/straipsniai/darzelis-ant-palanges-seklu-ir-seklyciu-daiginimas/, ten rasite daugiau informacijos. Viskas priklauso nuo sėklų,o jų yra pačių įvairiausių.