4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Aguonos

Sausaininiai kalėdiniai nameliai

Sausaininiai kalėdiniai nameliai

30 min.

Kokie man gražūs tie tikrieji meduoliniai kalėdiniai nameliai! Prieš kiekvienas Kalėdas prisirenkų gražiausių jų nuotraukų ir galvoju, na jau šiemet tai ir mes su dukra irgi „pastatysime“ ne prastesį! Bet meduolinio namelio gaminimas tikrai ilgas, reikalaujantis daug kruopštumo ir beribės fantazijos procesas.

Skaityti daugiau...

Skryliai su aguonomis

Skryliai su aguonomis

Komentarai: 8

30 min.

Tai nepelnytai pamirštas, labai paprastas ir pigus receptas. Mano močiutė šiuos skrylius vadino „lazankėmis“ ir dažniausiai virdavo tarp Kalėdų ir Trijų Karalių švenčių. Padažui labai patogu naudoti maltas aguonas dar užsilikusias nuo Kūčių, šis patiekalas – gera proga jas išbaigti.

Skaityti daugiau...

Kalėdinis aguonų pyragas

Kalėdinis aguonų pyragas

Komentarai: 5

Pagaminsite per 2 valandas, kepsite 40 minučių

Šis mielinis pyragas su aguonomis yra firminis mano mamos kalėdinis kepinys. Mūsų namuose jis kepamas jau labai daug metų, tokį patį kepė dar mano močiutė.

Skaityti daugiau...

Pavlova su spanguolėmis ir aguonomis

Pavlova su spanguolėmis ir aguonomis

Komentarai: 13

90 minučių + aušinimas

Tai žiemiška žymiojo deserto Pavlova versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanūs. Šiame variante siūlau grietinėlę sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievele, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu.

Skaityti daugiau...

Riestainiai

Riestainiai

Komentarai: 28

60 min. gaminimas + kildinimas

Su vaikais lipdėme naminius riestainius, tokius minkštučius su įvairiais pabarstais. Juos skaninome aguonomis, sezamais ir įvairiais saldžiais spalvotais pabarstukais, kuriais labiausiai džiaugėsi mano dukrytė. Šie riestainiai buvo skaniausi, kada nors mano valgyti riestainiai, minkšti, kvapnūs ir švieži.

Skaityti daugiau...

Pasukų blynai su cukatais ir aguonomis

Pasukų blynai su cukatais ir aguonomis

Komentarai: 2

30 min.

Šiuos blynus su pieniškomis pasukomis atradau tik šią žiemą. Idėją blynus gardinti apelsinų žievelių cukatais nusižiūrėjau nuo savo brolio, o aguonas pridėjau nuo savęs. Gaunasi labai skani žieminių blynų versija, puikiai tinkanti savaitgalio pusryčiams arba artėjančioms Užgavėnėms.

Pieniškas pasukas dabar dažnai naudoju, kaip pieno pakaitalą, nes jos liesesnės ir naudingesnės nei liesas pienas.

Skaityti daugiau...

Aguonų tortas

Aguonų tortas

Komentarai: 16

50 min. paruošimas, 30 min. kepimas

Jau ne pirmus metus iš eilės Kalėdoms kepu šį dieviškai skanų aguonų tortą (pyragu jį pavadinti būtų didžiausia nuodėmė). Šį aguonų tortą gaminu pagal savo vieną mėgstamiausių knygų „Metai už stalo“ pateiktą receptą.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės