Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Aguonos

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Medaus tortas su šildančiais prieskoniais

Komentarai: 1

Medaus tortas – klasikų klasika, jį jau daug metų kepu per Kalėdas. Šio torto sluoksniai ploni, kremas saldžiarūgštis, subrendęs jis būna minkštas ir tirpstantis burnoje. Iš tos pačios tešlos iškepkite kalėdinių sausainių, juos dekoruokite glajumi ir papuoškite sausainiais tortą – namai pakvips žiemos šventėmis. Šis receptas iš mano knygos „Nostalgiški skanumynai, tai pats pirmasis receptas šioje knygoje, nes be jo niekaip neįsivaizduočiau nostalgiškų skanumynų ir Kalėdų.

Foto Eglės Juzumienės

Skaityti daugiau...

Kūčiukai

Kūčiukai

Kūčiukai su aguonu pienu – pats nostalgiškiausias žiemos švenčių skanumynas! Tikri kūčiukai Kūčioms kepami be gyvulinių produktų: sviesto ir pieno, tik su vandeniu ir keliais šaukštais aliejaus.

Skaityti daugiau...

Sausaininiai kalėdiniai nameliai

Sausaininiai kalėdiniai nameliai

30 min.

Kokie man gražūs tie tikrieji meduoliniai kalėdiniai nameliai! Prieš kiekvienas Kalėdas prisirenkų gražiausių jų nuotraukų ir galvoju, na jau šiemet tai ir mes su dukra irgi „pastatysime“ ne prastesį! Bet meduolinio namelio gaminimas tikrai ilgas, reikalaujantis daug kruopštumo ir beribės fantazijos procesas.

Skaityti daugiau...

Skryliai su aguonomis

Skryliai su aguonomis

Komentarai: 8

30 min.

Tai nepelnytai pamirštas, labai paprastas ir pigus receptas. Mano močiutė šiuos skrylius vadino „lazankėmis“ ir dažniausiai virdavo tarp Kalėdų ir Trijų Karalių švenčių. Padažui labai patogu naudoti maltas aguonas dar užsilikusias nuo Kūčių, šis patiekalas – gera proga jas išbaigti.

Skaityti daugiau...

Kalėdinis aguonų pyragas

Kalėdinis aguonų pyragas

Komentarai: 5

Pagaminsite per 2 valandas, kepsite 40 minučių

Šis mielinis pyragas su aguonomis yra firminis mano mamos kalėdinis kepinys. Mūsų namuose jis kepamas jau labai daug metų, tokį patį kepė dar mano močiutė.

Skaityti daugiau...

Pavlova su spanguolėmis ir aguonomis

Pavlova su spanguolėmis ir aguonomis

Komentarai: 13

90 minučių + aušinimas

Tai žiemiška žymiojo deserto Pavlova versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanūs. Šiame variante siūlau grietinėlę sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievele, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu.

Skaityti daugiau...

Riestainiai

Riestainiai

Komentarai: 28

60 min. gaminimas + kildinimas

Su vaikais lipdėme naminius riestainius, tokius minkštučius su įvairiais pabarstais. Juos skaninome aguonomis, sezamais ir įvairiais saldžiais spalvotais pabarstukais, kuriais labiausiai džiaugėsi mano dukrytė. Šie riestainiai buvo skaniausi, kada nors mano valgyti riestainiai, minkšti, kvapnūs ir švieži.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės