Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Džiovinti grybai

Keptų moliūgų sriuba su džiovintais baravykais

Keptų moliūgų sriuba su džiovintais baravykais

Komentarai: 3

45 min.

Tai viena iš skaniausių mano verdamų moliūgų sriubų. Orkaitėje kepti moliūgai ir česnakai su keptuvėje keptais svogūnais bei džiovintais grybais sriubai suteikia ypatingo kvapnumo ir skonio.

Skaityti daugiau...

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Komentarai: 4

30 min. įdaro gaminimui, 5 min. įdarymui

Tai vienas tų patiekalų, be kurių niekaip neįsivaizduoju Velykų ir Atvelykio stalo. Mūsuose įdaryti kiaušiniai tokie populiarūs, kad, greičiausiai, kiekviena šeima turi savo mėgstamą ir tradicinį jų receptą. Ant mūsų šeimos stalo, kaip ir priklauso dzūkams, kiaušiniai visad būna įdaryti džiovintais grybais. Kaip nei vienos Kūčios nepraeina, be silkės su džiovintais grybais, taip nei vienos Velykos nepraeina be įdarytų džiovintais grybais kiaušinių. Mėgstu šias skanias šeimos tradicijas.

Skaityti daugiau...

Brusketos su džiovintais baravykais ir pomidorais

Brusketos su džiovintais baravykais ir pomidorais

Komentarai: 11

30 min.

Kol ateis vasara su tikrais saldžiais pomidorais ir originaliomis brusketomis (bruschetta) su jais, improvizuoju jų tema ir gaminu kitokias užkandėles su aromatingais džiovintais baravykais, karamelizuotais svogūnais ir saldžiarūgščiais džiovintais bei aliejuje išmirkusiais pomidorais. Brusketas arba paprasčiau duonos užkandėles skaninau džiovintais čiobreliais, apibarsčiau tarkuotų kietuoju sūriu, puošiau daigintiniais. Šios brusketos puikus užkandis prie vyno. Patį įdarą galima iš anksto pagaminti ir laikyti šaldytuve, o atėjus svečiams tik greitai paskrudinti duoną ir mėgautis puikiu skoniu ir gera kompanija.

Skaityti daugiau...

Grikinių blynų tortas su džiovintais grybais

Grikinių blynų tortas su džiovintais grybais

Komentarai: 11

2 val.

Šį receptą seniai laikiau užslėpusi ypatingai progai, o kokia ypatingesnė proga gali būti blynų tortui, jei ne Užgavėnės. Originalų receptą kiek pakoregavau, į blynų tešlą įmaišydama grikinių miltų ir nuo grybų mirkymo likusio skysčio. Blynus pertepiau džiovintų grybų ir karamelizuotų svogūnų įdaru, o suliejau bešamelio padažu. Blynų tortas gavosi labai gardus ir minkštas, kvepiantis grikiais ir miško grybais.

Skaityti daugiau...

Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų kruopainis

Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų kruopainis

Komentarai: 8

40 min.

Toks, iš perlinių kruopų verdamas kruopainis, itališkai vadinamas „orzotto“. Jis verdamas visai taip pat, kaip ir daugiaryžis (risotto). Perlinės kruopos ir džiovinti baravykai labai dera tarpusavyje, iš jų išvirtas kruopainis – jaukus ir sotus žiemiškas maistas.

Skaityti daugiau...

Zrazai su džiovintais grybais

Zrazai su džiovintais grybais

Komentarai: 4

50 min.

Tokie mėsos suktinukai, dar vadinami zrazais, labai tinka sekmadienio pietums. Juos kiekvieną kart galima iškepti vis su kitokiu įdaru, šį kart juose paslėpiau džiovintus baravykus.

Skaityti daugiau...

Raugintų kopūstų pyragas su džiovintais grybais

Raugintų kopūstų pyragas su džiovintais grybais

Komentarai: 8

10 min. gaminimas, 30 min. kepimas

Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš vakarykščių maisto likučių. Jei šaldytuve turite troškintų kopūstų, juos puikiai panaudosite kepdami šį pyragą. O jei  viso pyrago per vieną kartą nesuvalgysite, jis kuo puikiausiai tiks kitai dienai priešpiečiams į darbą.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės