4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Džiovinti vaisiai

Džiovintų vaisių saldukai su riešutų įdaru

Džiovintų vaisių saldukai su riešutų įdaru

Komentarai: 2

15 min.

Kiekvienais metais savo artimiesiems ir draugams Kalėdų proga dovanoju namuose gamintus saldumynus. Šiemet pačius įvairiausius savo iškeptus sausainius ir pagamintus namuose saldainius pakeičiau sveikesniais saldumynais – džiovintų vaisių ir riešutų saldukais be cukraus. 

Skaityti daugiau...

Džiovintų vaisių kąsniukai prie vyno

Džiovintų vaisių kąsniukai prie vyno

Komentarai: 3

Tai verčiau idėja, nei receptas, bet labai skani idėja. Džiovinti vaisiai, įdaryti skirtingais sūriais ir apsukti vytintu kumpiu, puikus salsvai sūrus ir pikantiškas užkandis prie vyno. Šių mažų kąsnelių paruošimas labai paprastas ir greitas, bet rezultatas pakankamai įspūdingas tiek išvaizda, tiek ir skoniu.

Skaityti daugiau...

Moliūgų duona su razinomis

Moliūgų duona su razinomis

Komentarai: 2

2,5 valandos, kepsite 40 minučių

Tai labai skani moliūgų duona gardinta razinomis. Ji kiek saldoka ir primena pyragą, bet jos struktūra yra duoniška. Salsva duonelė labai tinka ir su džemais, ir su sūriais bei paštetais, ir paprasčiausiai su sviestu.

Skaityti daugiau...

Džiovinti abrikosai obuolių sultyse

Džiovinti abrikosai obuolių sultyse

Komentarai: 2

Taip paruošti džiovinti abrikosai būna labai skanūs: minkšti, sultingi ir net klampūs nuo sutirštėjusių obuolių sulčių. Džiovintų abrikosų brinkinimui geriau rinkitės natūralias nesaldintas obuolių sultis ir juos skaninkite cinamonu. Išbrinkinti džiovinti vaisiai labai tinka prie pusrytinės košės, natūralaus jogurto arba kreminės varškės, juos labai skanu valgyti ir vienus, kaip desertą.

Skaityti daugiau...

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis

Komentarai: 6

30 min. gaminimas, 90 min. troškinimas

Tai vienas skaniausių mano ruoštų triušienos patiekalų. Triušiena troškinama konservuotų pomidorų ir vyno padaže su česnakais bei džiovintomis slyvomis. Taip troškintą triušį skaniausia valgyti su geros kokybės kiaušininiais makaronais. Kaip pagrindą šiam receptui naudojau itališką triušienos cacciatore, kuris išvertus iš italų kalbos reikštų „medžiotojų stiliumi“. Dažniausiai šiam patiekalui naudojamas alyvuoges pakeičiau džiovintomis slyvomis ir skoniu likau labai patenkinta, pomidorai idealiai derėjo su džiovintomis slyvomis.

Skaityti daugiau...

Džiovintos slyvos, troškintos apelsinų sultyse su cinamonu

Džiovintos slyvos, troškintos apelsinų sultyse su cinamonu

Komentarai: 3

30 min. ruoša+brandinimas

Labai mėgstu džiovintas slyvas, jas ir vienas galėčiau valgyti. Džiovintų slyvų troškinimas apelsinų sultyse jas paverčia sultingomis ir aromatingomis, dar skanesnėmis. Tokios džiovintos slyvos jau nebėra tik džiovintos, jos pilnos turtingų skonių, kurie suteikia naujų spalvų jau pabodusiai avižų košei ar paprasčiausiam jogurtui. Taip paruoštas slyvas šaldytuve galima laikyti (jei anksčiau nesuvalgysite) apie savaitę. Dabar visad džiovintas slyvas ruošiu būtent tokiu būdu.

Skaityti daugiau...

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės