APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Zrazai su džiovintais grybais

Tokie mėsos suktinukai, dar vadinami zrazais, labai tinka sekmadienio pietums. Juos kiekvieną kart galima iškepti vis su kitokiu įdaru, šį kart juose paslėpiau džiovintus baravykus.

Kai šalta man visad norisi rimto maisto, kažko mėsiško. Zrazus jau esu kartą kepusi su raugintais agurkais, pas mus jie visad turi pasisekimą.

Zrazai su džiovintais grybais

4 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 50 min.

Sudėtis

  • 0,5 kg jautienos nugarinės (gavosi 8 suktinukai)
  • 1 sauja džiovintų baravykų
  • 2 svogūnai
  • 1 kiaušinis
  • 2 st. grikių
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • maltų juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių
  • aliejaus (kepimui)
  • miltų (apvoliojimui)

Eiga

1

Iš vakaro užmerkiau džiovintus baravykus.

2

Ruošdama pietus pirmiausiai nuplautus grikius užplikiau sandariame puode verdančiu vandeniu (juos turi pilnai apsemti) ir apdengusi rankšluosčiu (kad per greit neatauštų) palikau brinkti.

3

Išviriau kietai kiaušinį ir tada ėmiausi jautienos, kurią susipjausčiau nestorais gabalėliais, kiek pamušiau, kad paplonėtų ir barsčiau pipirais bei druska.

4

Džiovintus grybus supjausčiau (skysčio, kuriame jie mirko neišpyliau) ir pakepiau keptuvėje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu, skaninau čiobreliais.

5

Kai grybai atšalo juos padalinau į dvi dalis, pusė išėmiau ir sumaišiau su kapotu virtu kiaušiniu, kitą pusę palikau keptuvėje.

6

Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėjau įdaro ir sandariai užsukau sutvirtindama dantų krapštukais. Suktinukus voliojau miltuose ir lengvai apkepiau keptuvėje.

7

Apkepusius sudėjau į troškintuvą, užpyliau grietinėle ir skysčiu, kuriame mirko grybai. Zrazus troškinau apie 30 min.

8

Per tą laiką išmirkusius grikius lengvai pakepiau su likusiais grybais keptuvėje.

Užrašai

P.S. Zrazus valgėme su grikių kruopomis, kvepiančiomis baravykais, ir marinuotais agurkais. Labai žiemiškas patiekalas, pagal seną gerą lietuvišką virtuvę

 

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-02-08 at 9:00 pm

    Aha, gerai, kad tik melagingas aliarmas, o tai nebūtum vien tik kvepiančiomis užuolaidomis ir zrazais atsipirkus 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-09 at 2:17 pm

      Na tokiais atvėjais, Rūta, reikia veikti greitai, tai kaimynai ir suskubo, o mums tai tokia komiška situacija su tais gaisrininkais gavosi 🙂

  • Atsakyti
    Ausrra
    2012-02-09 at 7:32 am

    Linksmai gyvenat! Vakar pradėjus snigti, pamaniau, kad temperatūra jau pliusinė, o pasirodo minus dešimt. Tikras pavasaris :0) O jei rimčiau, man labai patinka tokia žiema kaip dabar – visur pilna puraus ir balto sniego, dienos saulėtos ir ryškios, o naktimis šviesu nuo apvalaus ir labai didelio danguje kabančio mėnulio 🙂 Privalumai gyvenant užmiestyje 🙂
    Įsivaizduoju džiovintais baravykais kvepiančių zrazų aromatą.. Grikiai mūsų šeimos mėgstamiausios kruopos 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-09 at 2:19 pm

      Tikrai, Aušra, kad linksmą savaitgalį turėjau 🙂 Man žiema irgi patinka, tik kai šalčiai aukščiau -20 neperlipa. O grikiai ir džiovinti baravykai puikus duetas, dvelkiantis Dzūkija 🙂

    Komentuoti: Ausrra Atšaukti