APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Zrazai su troškintomis morkomis ir keptais burokėliais

Stalas užklotas staltiese, visa šeima prie stalo ir mėsos suktinukai su siurprizu viduje… Tai prisiminimai, kurie paskatino mane pagaminti šį patiekalą. Nostalgija…, bet džiugu, kad skoniai ir kvapai, taip stebuklingai, gali atgaivinti jaukiausius vaikystės prisiminimus.

Zrazai arba, paprasčiau, mėsos suktinukai, buvo dažnai gaminami mano močiutės namuose savaitgaliais. Patys zrazai, pasirodo, Lietuvoje gaminami labai senai, o juose paslėpti galima ir kiaušinius, ir džiovintus grybus, ir keptus duonos gabaliukus, o aš šį kartą slėpiau marinuotą agurką. Zrazus pateikiau su svieste troškintomis morkomis, gardintomis cinamonu ir čiobreliais, bei keptų burokėlių mišraine su krienais ir kmynais.

Zrazai su troškintomis morkomis ir keptais burokėliais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 5
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 0,5 kg. jautienos nugarinės
  • 1 svogūnas (pjaustytas plunksnelėmis)2 marinuoti agurkėliai (geriau būtų rauginti, bet aš tokių neturėjau)
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • grūdėtų garstyčių
  • maltų juodųjų pipirų, druskos, cukraus
  • Troškintoms morkoms:
  • 0,5 kg morkų
  • 50 g. svieto
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
  • po žiupsnelį dž.čiobrelių ir malto cinamono
  • Burokėliams:
  • 2 burokėliai (aš kepiau suvyniotus į foliją orkaitėje, bet tiks ir virti)
  • 2 a.š. tarkuotų krienų
  • 1 a.š. kmynų (sutrintų)
  • druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. nerafinuoto saulėgražų aliejaus

Eiga

1

Jautienos nugarinę supjausčiau plonomis riekelėmis (man gavosi dešimt gabaliukų), jas truputelį pamušiau kitu peilio galu (neaštria nugarėle), nes labai jau nemėgstu visokių mėsos „plaktukų“, bet kadangi mėsą teks susukti, tai reikėjo ją kažkaip paploninti.

2

Paruoštus gabaliukus apibarsčiau druska, pipirais ir aptepiau grūdėtomis garstyčiomis, ant viršaus pabarsčiau pjaustytų svogūnų ir uždėjau po agurko griežinėlį. Dabar sunkiausia dalis, reikalaujanti kruopštumo ir pirštų miklumo, mėsos gabaliukus paversti suktinukais, t.y. susukti ir sutvirtinti dantų krapštukais.

3

Troškiniams skirtame puode pagaminau padažą, supyliau grietinėlę, 0.5 stiklinės vandens, šaukštelį grūdėtų garstyčių, pridėjau druskos, maltų pipirų ir cukraus pagal skonį. Suktinukus iš abiejų pusių apkepiau aliejuje ir sudėjau į troškinimui skirtą indą su padažu. Kol zrazai pusvalanduką troškinosi paruošiau garnyrą.

4

Pirmiausiai nuluptas ir apvaliais griežinėliais supjaustytas morkas apkepinau svieste, puode storu dugnu, vėliau sumažinus ugnį jį uždengiau ir palikau troškintis. Morkos troškinosi apie 20 min., galiausiai, supyliau prieskonius ir išjungusi ugnį palikau dar prieskoniams susigerti apie 5 minutes.

5

Kol troškinosi morkos, kubeliais supjausčiau burokėlius, apipyliau juos aromatingu saulėgrąžų aliejumi, apibarsčiau tarkuotais krienais ir grūstuvėje sugrūstais kmynais, druska, cukrumi, pipirais.

6

Ir pagaliau, iš troškintų zrazų atsargiai išėmusi pagaliukus, prie jų pateikiau aromatingas morkas ir aštriuosius burokėlius.

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-01-26 at 11:28 am

    Čia tikrai atgaivinai senus prisiminimus! Geras receptas. Ypač skaniai skamba burokėliai, kuriuos labai mėgstu 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-01-26 at 12:58 pm

    Ačiū, Ausrra, burokėlius ir aš labai mėgstu su krienais jie labai dera, nors skonis ir neįprastas.

  • Komentuokite