APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Varškės sūrio pyragas su avietėmis

Rudeninės avietės nuostabiai dera su varškės saldumynais. Šį mėnesį jau kelis kartus kepiau nuostabų sūrio pyragą su avietėmis. Avietinis sūrio pyragas išties puikus, lengvai pagaminamas, ne per saldus su  uogų rūgštele ir gaiva. Pirmą kart jį iškepiau savo paauglio sūnaus gimtadieniui, jis dievina avietes. Praeitais metais jo gimtadieniui  ruošiau keksiukus su avietėmis.  Ankstyvą rudenį mėgstu ruošti desertus su avietėmis, žinau, kad jomis mėgausimės tik iki pirmųjų šalnų, tai skubu atsidžiaugti paskutinėmis sodo uogomis. Dar vienas puikus aviečių ir varškės derinys yra varškės tinginys su avietėmis. Iš šių trijų desertų man sunku būtų išskirti viena, kaip patį pačiausią, bet sūrio pyragas su avietėmis tikrai vertas dėmesio. Labai rekomenduoju! Tai pats paprasčiausias man iki šiol žinomas sūrio pyrago receptas. Jis labai skanus ką tik iškeptas, bet dar skanesnis kitą dieną. 

Varškės sūrio pyragas su avietėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12
Gaminimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 24 cm skersmens torto formai: 
  • 8 vienetų forminių sausainių
  • 50 g sviesto
  • 600 g kreminės varškės sūrio
  • 2 šaukštų miltų
  • 175 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 142 ml grietinės
  • 150 g aviečių
  • Papuošimui: 
  • 150 g aviečių
  • 90 g želė cukraus
  • 100 ml vandens

Eiga

1

Pirmiausiai sulaužiau sausainius, sudėjau juos į virtuvinį kombainą, kad susmulkintų juos iki trupinių. Tada dėjau minkštą sviestą ir gerai išsukau, kol trupiniai su sviestu apsijungė ir gavosi vientisa masė.

2

Tą trupinių masę paskleidžiau ant kepimo popieriumi iškloto kepimo formos dugno ir kepiau iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Sausainių pagrindas gaunasi ganėtinai plonas. Iškepusiam sausainių pagrindui leidau ataušti.

3

Kreminę varškę išsukau su miltais, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir grietine. Į varškės masę atsargiai įmaišiau švarias avietes ir lengvai išmaišiau bei supyliau ant praaušusio sausainių pagrindo. Pyragą stačiau kepti 40 minučių į to paties kaitrumo orkaitę.

4

Kepdamas sūrio pyragas iškilo, kad jis nesusmegtų, palikau jį pusvalandžiui aušti praviroje orkaitėje. Ataušusį pyragą išėmiau iš formos ir pastačiau „bręsti“ į šaldytuvą.

5

Pyrago papuošimui šakute sutryniau 100 g. aviečių. Puode užkaičiau vandenį ir sumaišiau su želės cukrumi. Vandenį su cukrumi paviriau kelias minutes ir įmaišiau trintas avietes. Mišiniui leidau kiek praaušti, bet ne per ilgai, nes jis greitai stingsta. Avietiniu glaistu apipyliau sūrio pyragą, o ant viršaus apibarsčiau likusiomis avietėmis.

 

Gali patikti

14 komentarų

  • Atsakyti
    Renata
    2012-09-27 at 11:56 pm

    Nuostabiai atrodo! O želė cukrus čia tas kur būna želė pakeliuose ar koks?

  • Atsakyti
    Asta
    2012-09-28 at 5:04 am

    Grietinę dar siūlau pakeisti riebiu jogurtu su skoniu, tarkim kad ir avietiniu, arba dar įdomiau – persikiniu. Labai skanu 😉

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-09-28 at 12:55 pm

    Atrodo dieviškai! Tik iš kur mums, miesčionims, šviežių aviečių dabar gauti. 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-09-28 at 4:21 pm

    Tikrai, yra miesto turguose aviečių. Ir pas mus pilna. Ūkininkai šiemet, kaip ir pernai, pažadėjo, kad ilgai užteks. O pas mus, tik prieš kokią savaitę vienas ūkis baigė šviežiomis braškėmis prekiauti, įsivaizduojat?
    Puikios nuotraukos 🙂

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-09-28 at 4:42 pm

    Pyragiukas labai dailus; o atgarsius apie rudenines avietes as ir Itakoje girdejau, bet kazkaip neprisiruosiau nueiti pauogauti;

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-09-28 at 5:55 pm

    Žiauriai gerai atrodo pyragas. O avietės vaikiškose rankose – tobula!

  • Atsakyti
    » Blog Archive » Varškės pyragas su avietėmis - bulviukose.lt
    2013-09-19 at 12:06 pm

    […] (Šaltinis: Sezoninė virtuvė) […]

  • Komentuokite