Labai mėgstu falafelius, bet apie juos pagalvojus man visada iškyla klausimas – kaip paruošti falafelius, negruzdinant jų aliejuje? Visų pirma, avinžirnius per naktį reikėtų išbrinkinti vandenyje, o išbrinkusius (jų virti nereikia) susmulkinkite kartu su svogūnais, česnakais, kalendromis, petražolėmis, aitriąją paprika ir prieskoniais galingoje kapoklėje “S” tipo peiliukais. Kad falafeliai būtų puresni, į masę rekomenduoju įberti šaukštelį kepimo miltelių, nors originaliame recepte jie ir nenaudojami. Kadangi, pagaliau, ir mano virtuvėje apsigyveno karšto oro gruzdintuvė, tai pats pirmas išbandytas receptas joje, ir buvo mūsų ypač mėgstami falafeliai! Anksčiau, dėl virimo aliejuje, namuose jų beveik niekada negamindavau, nes nemėgstu virti aliejuje bei vengiu dažnai valgyti gruzdintą maistą. Šiuo klausimu ypač padeda karšto oro gruzdintuvė, kuri net ir tradiciškai aliejuje gruzdinamus patiekalus paverčia traškiais neverdant jų dideliame kiekyje riebalų. Beje, karšto oro gruzdinduvėje falafeliai geriau iškepa ne apvalios, o paplotelių formos. Jie pavyksta traškūs iš išorės ir minkšti viduje!
Skaitykite toliau…

























