Mūsų sode dabar pats vynuogių sezonas! Vynuogės labai skanios, bet visos prisirpsta beveik vienu metu, jos tokios saldžios, kad visų suvalgyti tikrai neįmanoma. Vynuogių džemą prie sūrių, verdu jau labai seniai, jo receptą aprašiau dar pirmoje knygoje “Sezoninė virtuvė”, kuri buvo išspausdinta prieš 10 metų. Vynuoges mudu su Martynu auginame irgi jau ilgiau nei 10 metų, tik per tuos metus mūsų vynuogynas padidėjo bet kokius 10 kartų. Iš savo patirties galiu rekomenduoti, jog labiausiai šiam džemui tinka tamsesnės ir aromatingesnės vynuogės, aš verdu iš mūsų auginamų vynuogių “Juodupė”. Šio džemo skonis labiausiai priklauso nuo vynuogių rūšies iš kurių jis gaminamas, kuo vynuogės aromatinesnės (jų aromatai kaupiasi žievelėje ir kauliukuose), tuo džemas skanesnis. Vynuogių džemą skanu derinti su įvairiais brandintais sūriais.
Skaitykite toliau…