Jau kelis kartus šį pavasarį kepiau nuostabius grietinėlės skonio keksiukus su rabarbarais ir trupinių kepure. Po pirmojo kepimo net neapsižiūrėjau, kaip neliko ką fotografuoti, po kelių dienų kepiau dar kartą. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.
Keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure
Sudėtis
- Keksiukams:
- 175 g rabarbarų
- 175 g cukraus
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 kiaušinio
- 1 aukštelio vanilinio cukraus
- 125 ml riebios grietinėlės
- 200 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Trupiniams:
- 50 g rudojo cukraus
- 50 g kvietinių miltų
- 25 g avižinių dribsnių
- 50 g sviesto
- 1 šaukštelio malto cinamono
Eiga
Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.
Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.
Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.
Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.
Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.
Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.
17 Comments
Anonymous
2012-06-02 at 12:48 pmNepykite, bet ar nederėtų recepto šaltinio nurodyti pilnai? Jei skolinatės ir giriat, tai tas žodelis “čia” skamba ne visai autoriaus garbei 😉
Rennie
2012-06-04 at 7:37 pmGal ir jūsų tiesa, jau pataisiau 🙂
Nida
2012-06-02 at 5:05 pmPuikūs keksiukai! Reikės pritaikyt kokius kitus rūgščius vaisius vietoj rabarbarų, nes pas mus jų nėra…:( Ir kaip visada, nuostabios nuotraukos!!
Rennie
2012-06-04 at 7:38 pmAčiū, Nida, gal su rūgščiais obuoliais pabandyk 🙂
Citrina ir bulvė
2012-06-02 at 9:41 pmŠiandien išbandėm. Ir nešėm į svečius 🙂 Dingo kaip mat nuo stalo tie skanučiukai 🙂 Kepurėlė labai skani ir rabarbarų rūgštelė, kaip visada, super. Ačiū už receptą 😉
Rennie
2012-06-04 at 7:40 pmĮ sveikatėlę! Mums irgi jie labai patiko 🙂
Violeta
2012-06-09 at 1:17 pmKaži ar šaldyti rabarbarai tiktų, nes tvarkant kamerą likau užsilikusių, tai galvoju ar keksiukus kept ar kompotą virt?
Rennie
2012-06-11 at 8:55 amGali pabandyti, jei atsileidę jie nebus per daug ištežę 🙂
Nida
2012-06-10 at 11:58 amNa va, išbandžiau ir aš:) Tiesa, rūgščių vaisių taip ir neradau apsidairiusi aplink, tai panaudojau šviežius abrikosus. Dar turėjau truputį šaldytų mamos rinktų spanguolių, tad dėl rūgštelės ir spalvos įbėriau ir jų:) Pareguliavau cukraus kiekį ir gavosi SUPER!!! Patalpinau ir į savo blog’ą: http://www.nidosreceptai.lt/keksiukai-su-abrikosais-ir-cinamono-kepure/
Violeta, kepk keksiukus, net nedvejok! :))
Ačiū, Rennie, už puikų receptą.
Rennie
2012-06-11 at 8:56 amO, Nida, džiugu girdėti, eisiu tuoj žiūrėt taviškių 🙂
Edita
2013-05-22 at 2:50 pmNe na taip nesazininga! Ieskojau recepto su rabarbarais, ir jau pradejau maisyti tesla. Pavelavau 5 min.
Paulina
2013-06-20 at 10:12 pmNuostabūs!! Nesitikėjau, kad bus TOKIE skanūs 🙂 Dabar iš visų pažįstamų “šaudausi” rabarbarų, nes noriu ir šiuos pakartoti, ir naujų išbandyti 🙂
Dovile
2020-05-01 at 11:26 amKa galima keisti vietoj grietineles?
Rita
2015-05-22 at 11:33 amJau išbandyti. Tikrai puikūs keksiukai. man labai patiko trupinukai ir ta puiki rūgštelė… mmmm… ačiū už receptą 🙂
Indrė
2015-05-28 at 6:46 pmSuperiniai keksiukai, praktiškai nespėju išimt iš orkaitės, kai jau nebelieka 🙂
Dol
2018-05-18 at 3:51 pmO tai kur recepta rasti???
Ugnė
2019-05-14 at 8:46 pmSuper skanūs ir lengvi, o ir receptas nesudėtingas ??