Jei mėgstate moliūgus ir aštrų aromatingą maistą, ši sriuba turėtų Jums patikti. Jos paskaninimui galite patys pagaminti prieskonių mišinį pagal šį receptą .
Šį receptą rasite ir mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus” vėlyvojo rudens skyriuje prie receptų iš moliūgų. Knygą virtualiai pavartyti galite čia, o nusipirkti su asmenine dedikacija specialiai Jums, tik šioje krautuvėlėje.
“Tai aštri ir labai aromatinga, šildančio skonio moliūgų sriuba. Jai skaninti naudoju tradicinius moliūgų pyrago prieskonius: maltą cinamoną, gvazdikėlius, imbierus, kvapiuosius pipirus, kardamonus, muskatų riešutus. Šios sriubos spalva ir tirštumas priklauso nuo naudojamo moliūgo rūšies. Išvirusią sriubą apibarstau skrudintomis moliūgų sėklomis, gardintomis tais pačiais moliūgų pyrago prieskoniais.”
Ištrauka iš knygos “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”
3 Comments
Egle
2014-01-24 at 11:10 pmAr yra galimybė nusipirkti moliūgų pyrago prieskonių?
Rennie
2014-01-26 at 12:58 amAš pati jų LT nesu mačiusi pirkti, visad susimaišau pati 🙂
Neri
2014-11-01 at 7:16 pmAciu, Surizikavau virti dar kart moliugo sriuba, nes pirmas blynas toks prisviles buvo (neskanu 😀 ), kad nuo to karto sakiau, kad nemegstu moliugu sriubos 😀 pasirodo ne ta recepta bandziau, sis tobulas, tiesa man kiek skystoka gavosi, tad dejau papildomai bulves, tai skonis zinoma gavosi “pareguliuotas” , bet laaabai vykes, 😉 o paskrudintos seklos suejo ir be sriubos kaip saldaines 😀