APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Aromatinga moliūgų sriuba

Jei mėgstate moliūgus ir aštrų aromatingą maistą, ši sriuba turėtų Jums patikti. Jos paskaninimui galite patys pagaminti prieskonių mišinį pagal šį receptą 

Šį receptą rasite ir mano knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus” vėlyvojo rudens skyriuje prie receptų iš moliūgų. Knygą virtualiai pavartyti galite čia, o nusipirkti su asmenine dedikacija specialiai Jums, tik  šioje krautuvėlėje.

“Tai aštri ir labai aromatinga, šildančio skonio moliūgų sriuba. Jai skaninti naudoju tradicinius moliūgų pyrago prieskonius: maltą cinamoną, gvazdikėlius, imbierus, kvapiuosius pipirus, kardamonus, muskatų riešutus. Šios sriubos spalva ir tirštumas priklauso nuo naudojamo moliūgo rūšies. Išvirusią sriubą apibarstau skrudintomis moliūgų sėklomis, gardintomis tais pačiais moliūgų pyrago prieskoniais.”

Ištrauka iš knygos “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus” 

Aromatinga moliūgų sriuba

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 500 g moliūgų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 l sultinio
  • 200 ml 13 % grietinėlės
  • 2 šaukštelių moliūgų pyrago prieskonių
  • 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus kepti
  • druskos pagal skonį
  • Apibarstyti:
  • pusės stiklinės lukštentų moliūgų sėklų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių

Eiga

1

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuluptą česnaką ir svogūną smulkiai sukapokite. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite. Jei norite aštresnės sriubos, sėklas palikite, jei ne tokios aštrios, prieš pjaustydami jas išimkite.

2

Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir pakepkite pjaustytą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, juos apibarstykite moliūgų pyrago prieskoniais. Kai daržovės apkepa, sudėkite pjaustytus moliūgus, maišydami kepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite apie 20 minučių, kol moliūgai visiškai suminkštės.

3

Kol sriuba verda, pagaminkite aromatingas moliūgų sėklas, kuriomis apibersite išvirusią sriubą. Moliūgų sėklas sumaišykite su aliejumi, prieskoniais ir gerai rankomis išmaišykite. Paruoštas moliūgų sėklas kepkite maišydami sausoje keptuvėje nustatę vidutinę kaitrą, kol apskrus, tai užtruks apie 5 minutes. Apskrudusias sėklas nukelkite nuo ugnies ir palikite pravėsti.

4

Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki tirštos konsistencijos. Sriubą statykite atgal ant ugnies, supilkite grietinėlę, skaninkite druska ir užvirkite. Jei sriuba jums pasirodys per tiršta, galite atskiesti sultiniu. Vos užvirusią ją nukelkite nuo ugnies. Trintą moliūgų sriubą pilstykite į lėkštes ir apibarstykite aromatingomis moliūgų sėklomis.

Užrašai

Receptas iš knygos "Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus" . Fptografė Eglė Mačerauskė

 

Gali patikti

3 komentarai

  • Atsakyti
    Egle
    2014-01-24 at 11:10 pm

    Ar yra galimybė nusipirkti moliūgų pyrago prieskonių?

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-01-26 at 12:58 am

      Aš pati jų LT nesu mačiusi pirkti, visad susimaišau pati 🙂

  • Atsakyti
    Neri
    2014-11-01 at 7:16 pm

    Aciu, Surizikavau virti dar kart moliugo sriuba, nes pirmas blynas toks prisviles buvo (neskanu 😀 ), kad nuo to karto sakiau, kad nemegstu moliugu sriubos 😀 pasirodo ne ta recepta bandziau, sis tobulas, tiesa man kiek skystoka gavosi, tad dejau papildomai bulves, tai skonis zinoma gavosi “pareguliuotas” , bet laaabai vykes, 😉 o paskrudintos seklos suejo ir be sriubos kaip saldaines 😀

  • Komentuoti: Rennie Atšaukti