APP/ Baziniai receptai/ Gėrimai/ Visi receptai

Avižų pienas

Tikrai nesu alergiška karvės pienui ir jį dažnai vartoju, bet jau senokai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmą kartą pagaminau augalinio avižų pieno, pamėgau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai labai gardus. Pasiruošti avižų pieno namuose paprasta ir pigu, o jį panaudoti galima visur: kokteiliams, košėms, su javainiais ar dribsniais. Šis receptas iš mano pirmosios “Gero maisto dienoraštis” serijos knygos, skirtos žiemai. Avižų pienas – dažniausiai mano ruošiamas augalinis pienas namuose, nes avižinių dribsnių visada turiu savo virtuvės spintelėje. Šviežio, namuose ruošto, augalinio pieno skonis visa galva lenkia pirktinį, nors ir pagarbiai parduotuvėje pastatytą sveikų produktų lentynoje. Nepaisant to, kad namuose pasigaminti avižų pieną tekainuja centus, o  jo gaminimas paprastas, kaip kokteilio suplakimas, jis visada būna šviežias, su ką tik išplakta puta, o jo skonį galima reguliuoti pačiam. Norite saldžiau, o gal sūriau – prašom! Mėgstate skystesnį ar tirštesnį augalinį pieną – reguliuokite tai patys, padaugindami arba pamažindami vandens. Į žiemos knygos bazinių receptų skiltį dar įtraukiau ir migdolų, aguonų bei kokosų augalinių pienų receptus. Patikėkite, juos namuose pasigaminti vienas juokas! Reikia tik pradėti. 

Avižų pienas

23 votes, average: 4,09 out of 523 votes, average: 4,09 out of 523 votes, average: 4,09 out of 523 votes, average: 4,09 out of 523 votes, average: 4,09 out of 5 (23 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 700 ml
Gaminimo laikas: 10 min ir brinkinimas

Be laktozės

Sudėtis

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 3 stiklinių vandens
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos

Eiga

1

Prieš valandą avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų. Išbrinkusius tankiame kiaurasamtyje perplaukite po tekančiu vandeniu.

2

Į kokteilinę suberkite išbrinkusius avižinius dribsnius ir įpilkite tris stiklines vandens. Jei norite, kad avižų pienas būtų skystesnis, galite įpilti keturias stiklines vandens. Viską plakite tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai visiškai susismulkins. Avižų pieną perkoškite per tankų sietelį. Tirščius išmeskite, o perkoštą skystį įpilkite atgal į kokteilinę ir dar kartą išplakite.

3

Antrą kartą perkoškite avižų pieną per tankų sietelį ir vėl supilkite į kokteilinę. Dabar į skystį suberkite druską, įdėkite skysto medaus, vanilės esencijos ir paskutinį kartą išplakite. Išplaktą supilkite į indą ir statykite į šaldytuvą. Laikykite iki 3 dienų, prieš vartodami suplakite.

Užrašai

Knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

 

Gali patikti

26 Comments

  • Atsakyti
    Rimante
    2016-05-28 at 7:49 am

    Sveiki, noreciau suzinoti ar galima vietoj aviziniu dribsniu naudoti avizinius miltus ir kokiomis proporcijomis. Aciu

  • Atsakyti
    violeta
    2017-03-22 at 2:22 pm

    Dekoju uz si piena, tikrai darysiu 🙂 Geros dienos Jums 🙂

    • Atsakyti
      Alina
      2021-08-28 at 3:08 pm

      Tinka.

  • Atsakyti
    Lukas
    2017-04-13 at 8:01 am

    dariau, patiko, dabar darau vel 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2017-04-14 at 2:36 pm

      Lukai, smagu girdėti!

  • Atsakyti
    Danute
    2017-04-27 at 5:29 am

    Laida “Klauskite daktaro” Aviziniai dribsniai beverciai.Tad kuo tiketi , ir ne tik , o kas is tikro naudinga?

    • Atsakyti
      ALMA
      2019-09-26 at 11:39 am

      AVIZOS, TAIP, LABAI VERTINGOS, BET TIK PILNO GRUDO, TOS TIKROS, O DRIBSNIAI JAU PERDIRBTI, TAI IR BEVERCIAI.

  • Atsakyti
    Mo
    2017-05-04 at 1:17 pm

    Kaži, ar tinka šis pienas kavai balinti?

    • Atsakyti
      Rugile
      2018-06-26 at 5:05 pm

      Man jis netiko

    • Atsakyti
      Audronė
      2020-04-29 at 9:39 am

      Balinau, bet nepatiko. O į żaliuosius kokteilius avižų pienas tinka. 😋

  • Atsakyti
    Ieva
    2017-09-14 at 12:57 pm

    Laida “klauskite daktaro” yra beverte. Jei jis gali sakyti, kad kiausiniai neturi cholesterolio, tai kas ji remia?

  • Atsakyti
    Aldona
    2017-12-31 at 1:33 pm

    Avižos labai vertingos. O piena darau labai paprastai, užmerkiu 15 min. jokiu budu ne su verdanciu ir per sulčiaspaudę. Greit ir patogu

  • Atsakyti
    Vaida
    2019-03-27 at 10:35 pm

    Pradėjau nuo pirktinio. Taupymo sumetimais pabandžiau pagaminti namuose. Išties skonis geresnis nei eko pirktinio. Naudoju kavai, su sausais pusryčiais, vaikui pieniškai sriubytei, o ir taip sugalvojus išgeria stiklinaitę. Pilu į košę, plaku kokteilius… Avižų pienas puikus atradimas, kai turim vengti karvės pieno ir jo produktų 🙂

    • Atsakyti
      Renata
      2019-04-15 at 5:23 pm

      Kaip smagu. Man irgi jis labai patinka 🙂

  • Atsakyti
    Enrika
    2019-07-13 at 10:29 pm

    O kodel smulkintas avizas ismetate? Jos kuo puikiausiai sueina i sausainiu tesla. ??

    • Atsakyti
      Renata
      2019-07-16 at 3:16 pm

      Dėkui už patarimą, reikės išbandyti.

    • Atsakyti
      Ausra
      2020-01-23 at 8:51 am

      o jei naudočiau ne dribsnius, o cielas avižas, ilgiau mirkyti reiktų?

    • Atsakyti
      Audronė
      2020-04-29 at 9:41 am

      Ir aš jų nemečiau, o panaudojau ledų gamybai, papildžiau skoniu. 😋

  • Atsakyti
    Rūta
    2020-03-05 at 1:58 pm

    Per šį receptą atradau jūsų puslapį. Wow!!!
    Labai tuo džiaugiuosi.
    Pienas jau varva per sėtelį. Tikiuosi dukrytė užskaitys kaip už įprastą 🙂

  • Atsakyti
    Joana
    2020-08-18 at 6:09 pm

    Labai patiko. Skanu, greitai pagaminama, tinka daugeliui patiekalu. Balinu netgu kava ir nesutraukia kaip su kitais. Rekomenduoju

    • Atsakyti
      Renata
      2020-08-21 at 8:33 am

      Smagu girdėti 🙂 Tai vienas iš mano mėgstamiausių augalinių pienų.

  • Atsakyti
    Jolita
    2020-11-25 at 9:25 pm

    Kkausimas. per ka jus nukosiate piena? man per niekur nebega.

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-11 at 12:38 pm

      Nukošiu per tankų rėtį.

  • Atsakyti
    Rima
    2021-01-03 at 6:11 pm

    Sveiki, o kokius dribsnius naudojate? Bandžiau su malsenos (visų grūdo dalių), bet man gavosi toks kaip kisielius. Gal žinote dėl kokių priežasčių taip gaunasi? Ką daryti kitaip?
    Ačiū

    • Atsakyti
      Renata
      2021-01-11 at 12:27 pm

      Naudoju tuos pačius Malsenos dribsnius. Gal reikia daugiu vandeniu atskiesti? O jūs pieno nekaitinote? Nes jis kaitinamas tirštėja, tinkamas tik šaltam naudojimui.

  • Atsakyti
    Jolanta
    2023-05-20 at 3:31 pm

    Aciu uz recepta.

  • Komentuoti: Joana Atšaukti